PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πόσο κοστίζει η ανανέωση διπλώματος οδήγησης


Αλλαγές στη διαδικασία ανανέωσης διπλώματος για τους ηλικιωμένους αλλά και για τους επαγγελματίες οδηγούς φέρνει το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ.

Εκτός από τις βεβαιώσεις των αρμόδιων γιατρών (οφθαλμιάτρου, παθολόγου κτλ) οι πολίτες άνω των 74 ετών θα καλούνται να περνούν από εξέταση ανά τρία χρόνια (οι άνω των 80 ετών κάθε δύο χρόνια) , προκειμένου να διαπιστώνεται αν όντως είναι σε θέση να οδηγούν. Το ίδιο θα ισχύει και για τους επαγγελματίες οδηγούς άνω των 55 ετών.

Η ανανέωση για όσους είναι άνω των 65 ετών και κάτω των 74 ετών γίνεται χωρίς θεωρητική και πρακτική εξέταση, έπειτα από ιατρική εξέταση, κατά την οποία πρέπει να κριθεί ότι ο ενδιαφερόμενος πληροί τις ελάχιστες απαιτούμενες προϋποθέσεις υγείας.

Χρειάζονται τρία παράβολα ανανέωσης τα οποία κοστίζουν 50 ευρώ, 30 ευρώ και 18 ευρώ.

Είναι απαραίτητα πιστοποιητικά παθολόγου και οφθαλμίατρου, τρεις πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Σε ότι αφορά τους ηλικιωμένους άνω των 74 ετών που πρέπει να δώσουν εξετάσεις δεν έχει καθοριστεί το κόστος σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Δ. Ηλιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment