PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα πόρτα και παράθυρο της Τουρκίας για την Ε.Ε.


Εμείς οι Έλληνες πάντα επιθυμούσαμε, επιθυμούμε και θα επιθυμούμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία, πάντα πιστεύαμε ότι εκείνα που μας χωρίζουν πολύ λιγότερα από αυτά μας ενώνουν, ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας, λέγοντας πως «η Ελλάδα είναι η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας για την Ευρώπη», και προσθέτοντας ότι για να μπορεί να ανήκει κανείς στην ευρωπαϊκή οικογένεια πρέπει να σέβεται στο ακέραιο το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Απαντώντας στην αναφορά Γιλντιρίμ για επιθυμία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφτεί την Ελλάδα εντός του τρέχοντος έτους, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως αυτό είναι και δική του επιθυμία, επισήμανε όμως ότι θα πρέπει αυτήν επίσκεψη να την προετοιμασουμε καλά για να έχουμε αποτελέσματα και να μπορέσει να ανοίξει μια πραγματικά νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών, και να είναι μια απτή αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι αυτή η μεγάλη πόρτα που ανοίγεται στην Τουρκία για την Ε.Ε.

Οι λαοί μας αν τους ρωτήσετε το μόνο που επιθυμούν ήταν να ζήσουμε εν ειρήνη, πρόσθεσε.

Γιλντιρίμ: Ο Ερντογάν επιθυμεί να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους

Την επιθυμία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Ελλάδα μέσα στο τρέχον έτος μετέφερε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά την υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχουν θέματα για τα οποία σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο».

Υπογράμμισε τη στάση της Ε.Ε. κατά το τελευταίο έτος που δεν ικανοποιεί τη Τουρκία καθώς και το γεγονός ότι «η Ε.Ε. δεν έχει προχωρήσει πολύ στο θέμα της ένταξης».

«Θα είναι πολύ καλό να θέσει η Ε.Ε. με σαφήνεια το όραμά της για το μέλλον και τον ρόλο που θα έχει η Τουρκία σε αυτό» δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ προσθέτοντας ότι η πλήρης ένταξη θα συμβάλει εν γένει στην ασφάλεια της Ε.Ε.

Ζήτησε να υπάρξει μία αναγνώριση από την πλευρά της Ε.Ε. της συμβολής της Τουρκίας στο προσφυγικό και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment