PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Επιτακτικό το χρέος μας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας


Στο «εθνικό μας χρέος για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας» εστιάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

«Πενήντα χρόνια μετά, η μνήμη των Ελλήνων παραμένει -και θα παραμένει στο διηνεκές- σ’ εθνική εγρήγορση για το στυγερό έγκλημα κατά της Δημοκρατίας που συντελέσθηκε την αποφράδα ημέρα της 21ης Απριλίου 1967» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως επισημαίνει, «εμείς, οι Έλληνες, δεν πρέπει να ξεχνάμε αφενός ότι η Ελλάδα υπήρξε κοιτίδα και λίκνο της Δημοκρατίας», άρα «οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε, αδιαλείπτως και αενάως, ως θεματοφύλακες ενός αναντικατάστατου θεσμικού και πολιτικού αγαθού, το οποίο, από την φύση του, είναι εύθραυστο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι κάθε φορά που η Ελλάδα στερήθηκε το αγαθό της Δημοκρατίας, το «τίμημα» υπήρξε εξαιρετικά επώδυνο, κάτι που «μας θυμίζει ως σήμερα η μαρτυρική Κύπρος, θύμα της ιταμής τουρκικής εισβολής και κατοχής».

Υπογραμμίζει τέλος ότι «το εθνικό μας χρέος για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας γίνεται, μέσα στην σημερινή συγκυρία ιδίως για την ευρωπαϊκή μας οικογένεια, τόσο περισσότερο επιτακτικό, όσον οι ύπουλες δυνάμεις που απεργάζονται την κατάλυση των Δημοκρατικών Θεσμών -με αποκορύφωμα τα ναζιστικά κατάλοιπα, τα οποία ξυπνούν τους εφιάλτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου- αναβιώνουν απειλητικά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment