PeristeriNews.gr
Media

Πρόστιμα – φωτιά από το ΕΣΡ


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και του δίσκου του Αντώνη Ρέμου στην εκπομπή ΟΛΑ 11 στις 20/11/10. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης και ο Γιώργος Στεφανάκης που πρότειναν σύσταση.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Extra για εκμετάλλευση προλήψεων και δεισιδαιμονιών στην εκπομπή «Μεταφυσικά και Ανεξήγητα» του Νίκου Χορταρέα στις 06/02/11. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας που πρότειναν πρόστιμο 50.000 ευρώ. Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε ακόμη στον τηλεοπτικό σταθμό Extra, έπειτα από καταγγελία για προβολή εκπομπής χωρίς σήμανση κατά την πρωινή ζώνη στις 24/10/10. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας που πρότειναν πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον TVS του νομού Σερρών έπειτα από καταγγελία καθώς δεν υπέβαλε ροή προγράμματος. Μειοψήφησαν ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, ο Κωνσταντίνος Αποστολάς και ο Γιώργος Στεφανάκης που πρότειναν σύσταση.

Δεκτή έγινε η αίτηση θεραπείας του σταθμού TRT νομού Λαρίσης και το πρόστιμο 30.000 ευρώ που είχε επιβληθεί για παράνομη διαφήμιση μετατράπηκε σε πρόστιμο 15.000 ευρώ. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας που πρότειναν να παραμείνει το πρόστιμο ως είχε.

Επίσης, εγκρίθηκε, ύστερα από αίτηση θεραπείας, η μετάδοση ψηφιακού προγράμματος για το TV Μυτιλήνη και το Max TV νομού Αργολίδας. Μειοψήφησε η Εύη Δεμίρη που πρότεινε απόρριψη της αίτησης θεραπείας. Επίσης, σύσταση επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Star νομού Βοιωτίας, έπειτα από καταγγελία, για μη υποβολή ροής προγράμματος στην καταγγέλλουσα.

Κατά τα λοιπά, δεκτή έγινε η αίτηση θεραπείας του Δικτύου Τηλεόρασης νομού Σερρών και το πρόστιμο 30.000 ευρώ μειώθηκε σε 15.000 ευρώ. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη που πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση θεραπείας και ο Γιώργος Στεφανάκης που πρότεινε σύσταση.

Με αφορμή τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη συγχώνευση ανεξαρτήτων αρχών, η θέση του ΕΣΡ, διά στόματος του προέδρου του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη, είναι πως ”Οι συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές του ΕΣΡ και του Συνηγόρου του Πολίτη δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα να συγχωνευθούν”.

Τέλος, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αξίας 700.000 ευρώ, του σταθμού Astra TV του νομού Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε το 2008. Επίσης, εγκρίθηκε η μεταβίβαση μετοχών του σταθμού Ξάνθη Fm, αξίας 6.200 ευρώ από τον Παναγιώτη Βασιλειάδη στον Ευάγγελο Βασιλειάδη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Alter Ego απέκτησε τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας»

Peristeri News

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment