PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί


Για κατασκοπεία και παράνομη είσοδο στην Τουρκία θα δικαστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο και προφυλακίστηκαν, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Στο Πεντάγωνο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεθς από το μεσημέρι της Πέμπτης, έκανε γνωστό κυβερνητικός αξίωματούχος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε κάνει λόγο για δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με την κατηγορία της παράνομης εισόδου και είχε χαρακτηρίσει το όλο θέμα απολύτως τυπικό.

«Αναμένουμε να επιστρέψουν άμεσα» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

«Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Οοόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας» είχε αναφέρει.

Σημειωτέον, σε κυβερνητικό επίπεδο το θέμα χειρίζεται το υπουργείο Άμυνας.

Γ. Κουμουτσάκος: Άμεση διευθέτηση του ζητήματος

Την ανάγκη «άμεσης διευθέτησης του ζητήματος» υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος.

Όπως επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος «και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ισχύσει ό,τι συμβαίνει πάντα και αμοιβαία σε αντίστοιχα συμβάντα».

«Περιμένουμε την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού» τόνισε ο τομεάρχης της Ν.Δ..

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment