PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Προτάσεις και ιδέες για το σπίτι και τον κήπο σας


Η εφημερίδα ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ σε συνεργασία με το Peristerinews.gr δημιούργησαν ένα μοναδικό αφιέρωμα για τις εργασίες στο σπίτι και τον κήπο σας!

Παναγιωτόπουλος Χρωμοσυνθέσεις

panagiwtopoulos_1

Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Οι Χρωμοσυνθέσεις Παναγιωτόπουλος βρίσκονται στην περιοχή του Μπουρναζίου και παρέχουν εδώ και πολλά χρόνια μοναδικές προτάσεις για βάψιμο κατοικίας και εργασιακών χώρων. Οι έμπειροι υπάλληλοι του καταστήματος θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε κατάλληλα όλους τους χώρους που επιθυμείτε να αλλάξετε πάντα στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς. Στο κατάστημα πέρα από τη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων θα βρείτε όλες τις μάρκες των βερνικιών και των μονωτικών που είναι απαραίτητα στις εργασίες του χώρου σας. Η μεγάλη ποικιλία έχει δημιουργήσει σταθερούς πελάτες εδώ και πολλά χρόνια που επιλέγουν το κατάστημα με κλειστά μάτια. Εκεί θα βρείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για κάθε χρήση και πολλά σιδηρικά είδη μεταξύ αυτών κλειδαριές, πόμολα και χερούλια πόρτας. Στο κατάστημα Παναγιωτόπουλος μπορείτε να ανανεώσετε τους χώρους σας με οικονομικό και έξυπνο τρόπο.

EXTRA TIP: Ελάτε να σας προτείνουμε τις καλύτερες χρωματικές συνθέσεις για το σπίτι σας.

Μωρογιάννη 1 & Σολωμού, Περιστέρι

Τηλ.: 210 5729246

panagiwtopoulos_2

 

Πατσιώτης Ψύξη-Θέρμανση

patiotis_1

Από το 1978 οι ειδικοί στα θέματα κλιματισμού και όχι μόνο!

Η εταιρεία Πατσιώτης με 39 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της ψύξης και της θέρμανσης είναι η κατάλληλη για τις επισκευές και τις προτάσεις σχετικά με τον κλιματισμό, τα ηλιακά και τις οικιακές συσκευές. Ένας έμπειρος τεχνίτης της εταιρείας σας παρέχει υποστήριξη και συμβουλές για την επιδιόρθωση των συσκευών σας ή την εξ ολοκλήρου καινούρια τοποθέτηση. Η εμπειρία στον κλιματισμό παίζει σημαντικό ρόλο και γι’ αυτό αν επιλέξετε την εταιρεία Πατσιώτης θα καταλάβετε γρήγορα ότι η δουλειά σας θα γίνει με απόλυτη σοβαρότητα και αξιοπιστία. Η εταιρεία αναλαμβάνει ακόμα την επισκευή οικιακών συσκευών όπως πλυντήρια, ψυγεία και κουζίνες με απόλυτη εγγύηση τιμής/εργασίας κάνοντας τις συσκευές σας να δουλεύουν σαν καινούριες. Τέλος η εποχή ενδείκνυται για τον καθαρισμό και το service του κλιματιστικού σας και η εταιρεία Πατσιώτης είναι η κατάλληλη επιλογή.

EXTRA TIP: Σας παρέχουμε κάθε τεχνική υποστήριξη και υπεύθυνο service με γνήσια ανταλλακτικά.

Πελασγίας & Πρέσπας 26, Περιστέρι

Τηλ.: 210 5740451, 6944 517910

patsiotis_2

 

Κυρίτσης Κατασκευαστική

kyritsis_1

Καινοτομία, τεχνική αρτιότητα και ξεχωριστή αισθητική είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Με σεβασμό στις απαιτήσεις των πελατών αλλά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον η εταιρία ανακαινίζει κάθε χρόνο ακίνητα κάθε εμβαδού και τύπου. Με πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των ακινήτων η εταιρία καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες και των πιο απαιτητικών πελατών. Τα έργα της εταιρίας ξεχωρίζουν όχι μόνο για την υψηλή ποιότητα των κατασκευών αλλά και για την αισθητική τους αποτέλεσμα εξειδικευμένων μελετών αλλά και προσωπικού γούστου και φροντίδας. Με γνώμονα την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των σύγχρονων νοικοκυριών επενδύει σταθερά στην τεχνογνωσία, βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα των κατασκευών. Η εταιρεία Κυρίτσης είναι χρηματοδοτούμενη κυρίως από ιδιωτικά κεφάλαια και παράλληλα συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες τράπεζες προσφέροντας μοναδικά προγράμματα χρηματοδότησης για όλα τα ακίνητα και δίνοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της. Άλλωστε γι’ αυτό δεκάδες πελάτες επιλέγουν την εταιρεία για ανακαινίσεις και μονώσεις κάθε χρόνο αφού εξοικονομούν χρήματα στις εργασίες τους και γνωρίζουν ότι έμπειροι μηχανικοί και αρχιτέκτονες και το εξειδικευμένο προσωπικό συμβάλλουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

EXTRA TIP: Με την εμπειρία μας στις κατασκευές μπορούμε να εξοικονομήσουμε μέχρι και 40% στο κόστος των εργασιών.

Κολοκοτρώνη 32 & Δ. Γούναρη, Περιστέρι

Τηλ.: 210 5711680

site: www.ikyritsis.gr

facebook.com/ikyritsis.gr

kyritsis_2

 

Stathis Courier Special Trans

SCST_1

Κάνει τα πράγματα να κινούνται από το 1960.

Η τεχνογνωσία και η πείρα που διαθέτει η επιχείρηση της επιτρέπουν να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό όλους τους διαθέσιμους πόρους, ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα, για να γίνονται μετακομίσεις χωρίς άγχος και προβλήματα. Έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό αναλαμβάνει την συσκευασία όλης της οικοσκευής αλλά και των αντικειμένων μίας επιχείρησης, την ασφαλή μεταφορά τους στον χώρο προορισμού, την προσεκτική εκφόρτωση και εγκατάστασή τους στο χώρο που επιθυμείται, την χρήση ανυψωτικών μηχανημάτων ή τηλεσκοπικών γερανών εάν αυτό είναι απαραίτητο, καθώς και την πλήρη αποσυσκευασία και τοποθέτησή τους για την αρτιότερη εξυπηρέτηση του πελάτη. Η SCST έχει την δυνατότητα αποθήκευσης των εμπορευμάτων σας ή των οικοσκευών σας στις αποθήκες της στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η αποθήκευση γίνεται σε φυλασσόμενο χώρο με σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης δίπλα από τον εμπορευματικό σταθμό του ΟΣΕ και με απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την Έξοδο 4 της Αττικής Οδού για εύκολη πρόσβαση και εξυπηρέτηση.

EXTRA TIP: Κράτα χώρο στάθμευσης από την προηγούμενη μέρα και διευκόλυνε τον μεταφορέα σου αλλά και τον εαυτό σου…

Θέση Φούσα, Ασπρόπυργος

Τηλ.: 210 5598889

site: www.scst.gr

facebook.com/scstrans

SCST_2

Ιδέες και προτάσεις για να διακοσμήσετε τον κήπο σας!

ΔΩΣΤΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

Η διαμόρφωση του τοπίου (ή αλλιώς, lanscaping) είναι ίσως το πρώτο και πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να εξετάσει κανείς όταν αποφασίσει να ασχοληθεί με το θέμα κήπος. Με τον όρο διαμόρφωση του τοπίου εννοούμε το πώς μπορούμε να κατανείμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χώρο που διαθέτουμε, έτσι ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση έναν όμορφο και λειτουργικό κήπο. Τα δύο βασικά στοιχεία που αποτελούν έναν κήπο είναι: ο χώρος του “πρασίνου” (δηλαδή ποιο σημείο/σημεία θα αφιερώσετε στο να φυτέψετε τα φυτά σας) και ο χώρος του “καθιστικού” (εκεί όπου θα τοποθετήσετε το σετ επίπλων σας).

Οι επιλογές για την διαμόρφωση του τοπίου είναι πολλές:

  • “Στρώσιμο” του κήπου με πλάκες ή ξύλο teak στο κέντρο (όπου θα τοποθετηθεί και το σετ επίπλων) και παρτέρια με φυτά και δέντρα περιμετρικά.
  • Φύτεμα γκαζόν στο μεγαλύτερο μέρος του κήπου. Στην περίπτωση αυτή το γκαζόν είναι το κυρίαρχο στοιχείο, και υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν και άλλα φυτά σε διάφορα σημεία. Σε ό,τι αφορά τα έπιπλα, μπορεί να κατασκευαστεί ένα ξύλινο deck ή να στρωθούν πλάκες και να τα τοποθετήσετε εκεί, χρησιμοποιώντας είτε κομμάτια πέτρας, είτε πλάκες πεζοδρομίου, για πιο εύκολη πρόσβαση.
  • Πιο αυστηρός διαχωρισμός των δύο χώρων, με τον “χώρο του καθιστικού” να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι και το “πράσινο” να έχει περιοριστεί σε συγκεκριμένο σημείο-σημεία του κήπου, δίνοντας έτσι μία πιο γεωμετρική εικόνα.

Αφού λοιπόν καταλήξετε σχετικά με τα παραπάνω, μπορείτε στη συνέχεια να προσθέσετε και επιπλέον στοιχεία, όπως τζάκι, μπάρμπεκιου, ίσως μια πισίνα ή μία λιμνούλα κ.α.

1001

ΦΥΤΕΨΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΥΤΑ

Τα φυτά αποτελούν έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές του κήπου, επομένως είναι σημαντικό να τα επιλέξουμε με σύνεση. Συχνά κάνουμε το λάθος να διαλέγουμε φυτά αυθόρμητα επειδή μας αρέσουν μεμονωμένα, χωρίς, ωστόσο, να έχουμε σκεφτεί πώς θα δείχνουν όλα μαζί ως σύνολο. Επομένως, καλό θα ήταν, την επόμενη φορά που σκοπεύουμε να αγοράσουμε φυτά για τον κήπο, να έχουμε στο μυαλό μας ότι λειτουργούν, εκτός των άλλων, και ως διακοσμητικά στοιχεία. Είναι σημαντικό, λοιπόν,  να φροντίσουμε να δένουν μεταξύ τους από πλευράς χρωμάτων, σχημάτων, υφής και γενικότερα να δημιουργούν συνολικά ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, σε συνάρτηση πάντα και με τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής.

Τα τελευταία trends στη διακόσμηση του κήπου στρέφονται γύρω από φυτά με γεωμετρικά σχήματα, όπως φοινικοειδή, κακτοειδή, παχύφυτα,  τροπικά φυτά, καθώς και σε εκείνα που μοιάζουν με γρασίδι, όπως το λεμονόχορτο και το εκουιζέτο, τα οποία δημιουργούν μοντέρνο αποτέλεσμα και έχουν γενικά μικρές απαιτήσεις σε φροντίδα, συνδυάζοντας έτσι το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Ένα ακόμη δημοφιλές φυτό τα τελευταία χρόνια είναι το μπαμπού, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ψηλούς και πυκνούς φράχτες, αποτελώντας μία πρωτότυπη εναλλακτική απέναντι στις κλασσικές επιλογές φυτών για φράχτη (λέιλαντ, πικροδάφνη κ.α.).

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Αν επιθυμείτε ο κήπος σας να διαθέτει μια πιο ιδιαίτερη αισθητική, είναι απαραίτητο τα υλικά που θα επιλέξετε να είναι, όσο το δυνατόν, φυσικά. Το νούμερο ένα υλικό που χρησιμοποιείται στους καινούριους μοντέρνους κήπους είναι το ξύλο teak (τικ), και το συναντάμε τόσο σε δάπεδα τύπου deck, όσο και σε φράχτες και σε έπιπλα εξωτερικού χώρου. Το ξύλο teak  αποτελεί ομολογουμένως  μία ιδιαίτερα καλαίσθητη, αλλά ταυτόχρονα ακριβή επιλογή. Ευτυχώς, υπάρχουν πιο οικονομικές εναλλακτικές με τις οποίες μπορείτε να το αντικαταστήσετε, όπως τα ξύλινα πλακάκια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός αυτοσχέδιου deck, καθώς και τα κεραμικά πλακάκια σε απομίμηση ξύλου (τα οποία χρειάζονται και λιγότερη συντήρηση). Άλλα φυσικά υλικά που δίνουν εξίσου μοντέρνο αποτέλεσμα είναι: πέτρα, βότσαλα, χαλίκι, ακόμα και τσιμέντο (για παράδειγμα, χτιστά πεζούλια, παρτέρια κλπ).

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΤΖΑΚΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Αν επιθυμείτε να προσθέσετε ένα στοιχείο στον κήπο σας πέρα από τα συνηθισμένα, μπορείτε να το πετύχετε κάλλιστα φτιάχνοντας ένα τζάκι εξωτερικού χώρου. Ομολογουμένως περισσότερο δημοφιλές, ακόμη, στο εξωτερικό απ’ ότι στη χώρα μας, το τζάκι στον κήπο διαθέτει τόσο διακοσμητική όσο και χρηστική αξία: είναι πρωτότυπο, δημιουργεί ζεστασιά και θαλπωρή και δίνει την δυνατότητα να απολαμβάνουμε τον κήπο μας σχεδόν όλο τον χρόνο- από το φθινόπωρο μέχρι τον χειμώνα, και από την άνοιξη μέχρι εκείνες τις ψυχρές καλοκαιρινές νύχτες που η θερμοκρασία πέφτει.

Ή ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΖΑΚΙ

Την εύκολη και οικονομική εναλλακτική απέναντι στο κλασσικό χτιστό τζάκι αποτελεί το οικολογικό τζάκι ή αλλιώς, τζάκι βιοαιθανόλης. Το τζάκι βιοαιθανόλης έχει τα πλεονεκτήματα ότι προσθέτει στο χώρο την αίσθηση της ζεστασιάς και το ιδιαίτερο στυλ που δημιουργεί η φωτιά, βγαίνει σε πολλές διαστάσεις και σχήματα και μπορεί να μετακινηθεί εύκολα όπου εμείς επιθυμούμε. Όσο για τις τιμές? Τα επιτραπέζια τζάκια βιοαιθανόλης ξεκινάνε από μόλις 25 ευρώ.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

Όπως και να το κάνουμε, λίγα πράγματα δημιουργούν την αίσθηση της δροσιάς και της ηρεμίας που δημιουργεί το νερό και αυτή την αίσθηση μπορείτε να την έχετε καθημερινά στον κήπο σας, προσθέτοντας το υγρό στοιχείο. Οι τρόποι να γίνει αυτό είναι πολλοί, ένας εκ των οποίων είναι με μια πισίνα. Σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση ότι για να φτιάξει κανείς πισίνα απαιτείται μεγάλος χώρος, οι τελευταίες τάσεις θέλουν τις πισίνες σε μικρούς κήπους να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, με το αποτέλεσμα να είναι συχνά πιο μοντέρνο και εντυπωσιακό.  Ένας ακόμη τρόπος να προσθέσετε στον κήπο την δροσιά και την γαλήνη του νερού είναι κατασκευάζοντας μία λιμνούλα. Οι τρόποι να γίνει αυτό είναι διάφοροι: είτε φτιάχνοντας την κλασσική πέτρινη (κατασκευή η οποία μπορεί σχετικά εύκολα να γίνει και από τον άντρα του σπιτιού), είτε επιλέγοντας να διακοσμήσετε τον κήπο με λιμνούλες πιο σύγχρονου design, οι οποίες κάνουν τη διαφορά, αφού θυμίζουν μικρές πισίνες και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι και ψαράκια.

1003

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment