PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Προσοχή, αρρωστημένο παιχνίδι εξαφανίζει παιδιά


Μετά το διαδικτυακό «παιχνίδι» Μπλε Φάλαινα που οδηγούσε εφήβους στην αυτοκτονία, ένα ακόμα αρρωστημένο παιχνίδι έκανε τον τελευταίο καιρό την εμφάνισή του.

Πρόκειται για το παιχνίδι 48 hours Challenge (Πρόκληση 48 ωρών) και παροτρύνει παιδιά και εφήβους να το… σκάνε από το σπίτι τους τουλάχιστον για δύο 24ωρα και μάλιστα ανά δυάδες.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, αρχικά αυτό το παιχνίδι που «φιλοξενείται» στο Facebook είχε ιδιαίτερη απήχηση στους μαθητές της Βορείου Ιρλανδίας, ωστόσο πλέον καταγράφονται όλο και περισσότερα κρούσματα σε όλη τη Βρετανία.

Μία μητέρα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Bellfastlive, ότι η ίδια βίωσε αυτό το δράμα, αφού η κόρη της εξαφανίστηκε για 55 ώρες: «Ήμουν τρομοκρατημένη, δεν ήξερα αν ήταν νεκρή, αν είχε πέσει θύμα βιασμού, ή αν την είχαν δολοφονήσει. Αλλά τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό, νομίζουν ότι είναι αστείο. Το παιδί μου είχε ”ηγετικό” ρόλο στο παιχνίδι και εξαφανίστηκε για περίπου 55 ώρες προτού εντοπιστεί από τις αρχές».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, στόχος του παιχνιδιού είναι οι πόντοι… Κάθε φόρα που κάποιος συγγενής ή φίλος κάνει έκκληση μέσω social media, ο εκάστοτε εξαφανισμένος παίρνει έξτρα πόντους.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως πρόκειται για ένα αντίγραφο του παιχνιδιού Game of 72 (Παιχνίδι 72 ωρών) που το 2015 είχε τρομοκρατήσει τους γονείς της Δυτικής Ευρώπης, καθώς καλούσε νέους – και παιδιά – να εξαφανίζονται για 72 ώρες.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment