PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Προβλέψεις για τον πιο κρύο Δεκέμβριο των τελευταίων ετών


Την πρώτη ημέρα του πιο κρύου Δεκέμβρη των τελευταία επτά ετών διανύει η Ευρώπη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πάντως φαίνεται ότι το προβλεπόμενο κύμα ψύχους δεν θα είναι αρκετό, ώστε το 2017 να μη χαρακτηριστεί τελικά μία από τις θερμότερες χρονιές που έχουν καταγραφεί.

Οκτώ μετεωρολόγοι δήλωσαν στο πρακτορείο Bloomberg ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα θα κάνει ασυνήθιστα πολύ κρύο, αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα ζεστάνει και θα επιστρέψουν οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αν και θεωρείται ότι η Ευρώπη είναι επαρκώς εφοδιασμένη με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο για τον χειμώνα -οι προμήθειες είναι πάνω από το σύνηθες για αυτήν τη χρονική περίοδο- η επάρκειά τους θα μπορούσε να δοκιμαστεί σε περίπτωση που υπάρξει εκτεταμένο διάστημα ψύχους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Κίνα προβλέπει ότι τον χειμώνα θα έρθει αντιμέτωπη με έλλειψη φυσικού αερίου, κάτι που μπορεί να σημάνει ανταγωνισμό με την Ευρώπη για έξτρα προμήθειά του και μάλιστα όταν ήδη η τιμή του είναι η υψηλότερη από το 2014.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου αναμένονται στη Νορβηγία και στη νοτιοδυτική Ευρώπη, σύμφωνα με το MDA Information Systems.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment