PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Έλεγχοι στην αγορά την περίοδο του Πάσχα


Τους υγειονομικούς και αγορανομικούς ελέγχους εντείνουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής εν όψει του Πάσχα, με στόχο την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας και διάθεσης μη ασφαλών τροφίμων.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, καθημερινοί έλεγχοι διενεργούνται σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη καταναλωτική ζήτηση την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνση, σε διάστημα 20 ημερών κλιμάκια των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, έχουν πραγματοποιήσει 928 ελέγχους σε τρόφιμα και εγκαταστάσεις τροφίμων. Για την πάταξη του φαινομένου «ελληνοποιήσεων» προϊόντων, ιδιαίτερα στα σφαγεία, διενεργήθηκαν 20 επίσημοι έλεγχοι στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής κατά τους οποίους κρεοσκοπήθηκαν περίπου 100.000 πτηνά, 12.000 αιγοπρόβατα και 100 χοιρινά. Στα δύο σφαγεία της ΠΕ Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν συνολικά 23 κρεοσκοπήσεις που αντιστοιχούν σε έλεγχο περίπου 25.000 αμνοεριφίων. Συνολικά έγιναν 27 συστάσεις σε καταστήματα μαζικής εστίασης, υπεραγορές τροφίμων, λαϊκές αγορές, κρεοπωλεία και εγκαταστάσεις τροφίμων και κατασχέθηκαν τρόφιμα ζωικής προέλευσης συνολικού βάρους 265 κιλών.

Παράλληλα για τη διασφάλιση των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών, κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας διενήργησαν πάνω από 1.700 ελέγχους σε όλη την Αττική, 351 εκ των οποίων αφορούσαν στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Στο πλαίσιο των ελέγχων, έγιναν εκατοντάδες συστάσεις ενώ επιβλήθηκαν 16 κυρώσεις σε επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών καθώς και σε καταστήματα μαζικής εστίασης.

Κατά το ίδιο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν 688 αγορανομικοί έλεγχοι, μεταξύ άλλων, σε πρατήρια υγρών καυσίμων, επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, υπεραγορές τροφίμων, λαϊκές αγορές, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η επιβολή προστίμων ύψους 87.600 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment