PeristeriNews.gr
Οικονομία

Περιστέρι: Η ΒΙΑΜΑΞ υπόσχεται θέσεις εργασίας αν…


Το Περιστέρι είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα πορείας προς το καλύτερο. Ειδικότερα σε θέματα ανάπτυξης, αφού μεγάλες εταιρείες το προτιμούν πλέον ως μια καλή αγορά της Αθήνας. Υπάρχει όμως και ένα κτίριο που για πολλά χρόνια παρέμεινε στην απαξίωση αν και πιο παλιά υπήρξε σημείο ανάπτυξης όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για την Ελλάδα.

Για πολλά χρόνια η ΒΙΑΜΑΞ στη Λεωφόρο Αθηνών υπήρξε ίσως η πιο επιτυχημένη βιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων στη χώρα μας. Χιλιάδες Έλληνες «έφαγαν ψωμί» από τη βιομηχανία που μεσουρανούσε στις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

IMG_2035

Η ΒΙΑΜΑΞ ιδρύθηκε το 1956, αρχικά ως κατασκευαστής αμαξωμάτων λεωφορείων και, από το 1960, ολοκληρωμένων λεωφορείων και πούλμαν, όπως των R495, R514, F530 και F580. Η εταιρία παρήγαγε συνολικά χιλιάδες οχήματα με σημαντικές εξαγωγές, ιδίως στην Ασία και την Αφρική.

Η BIAMAΞ σταμάτησε την παραγωγή στα μέσα της δεκαετίας του ’80, κυρίως λόγω του ανταγωνισμού από την αθρόα εισαγωγή μεταχειρισμένων λεωφορείων.

Γιατί όμως από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα δεν αξιοποιήθηκε από κανέναν ένα τόσο μεγάλο εργοστάσιο που βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Αθήνας;

Ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο και δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει απάντηση στα επόμενα δύσκολα χρόνια.

IMG_2031

Στην εποχή που διανύουμε και με την αναζήτηση ξένων επενδύσεων προς όφελος της ανάπτυξης της χώρας οι προτάσεις είναι πολλές. Αναμφισβήτητα μια επένδυση στο χώρο της ΒΙΑΜΑΞ θα ωφελούσε σε πολλά σημεία, αρχής γενομένης από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μια γειτονιά (Περιστέρι) που οι ανάγκες δεν σταματούν ποτέ.

Επιπροσθέτως η εικόνα στο εν λόγω σημείο θα άλλαζε δραματικά προς το καλύτερο σε ένα κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Αθηνών.

Πριν από λίγο καιρό διαβάσαμε άρθρα σχετικά με τις προθέσεις της Αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla να επενδύσει στην Ευρώπη δημιουργώντας ακόμα μια εγκατάσταση μετά από αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

hero2x

Το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων, αλλά και μπαταριών (δεύτερη ανεξάρτητη μονάδα) είναι μονόδρομος, με τους Αμερικανούς να αναζητούν την κατάλληλη τοποθεσία. Μέσα στις υποψήφιες χώρες λοιπόν είναι και η Ελλάδα, η οποία γεωπολιτικά μειώνει κατά πολύ τα κόστη μεταφοράς.

Οι ευκαιρίες υπάρχουν, το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρξουν και οι κατάλληλες επαφές για το χώρο της ΒΙΑΜΑΞ ώστε να αναπτυχθεί στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και να αποτελέσει σημείο καμπής και ανάπτυξης για τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment