PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Ανατριχίαζουν τα στοιχεία της ανθρωποκτονίας του ζευγαριού


Είναι από τις υποθέσεις που αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, λόγω του ιδιαίτερου τρόπου συγκρότησης και δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας σχεδίασαν, μεθόδευσαν και εκτέλεσαν διπλή ανθρωποκτονία ζευγαριού.

Στο σπίτι της οικογένειας των Αλβανών στο Περιστέρι μπήκε στις 3 Φεβρουαρίου 2017, ένας 29χρονος Αλβανός μαζί με έναν 20χρονο Έλληνα χρήση ναρκωτικών που πίστευε ότι πήγαινε σε ληστεία και στο ραντεβού του θανάτου μετέβησαν με έναν 32χρονο Έλληνα οδηγό ταξί από την Σάμο που επίσης ισχυρίστηκε ότι πίστευε πως τον είχαν προσλάβει για να τους πάει σε μία ληστεία.

Το «συμβόλαιο θανάτου» είχε βγει από εξαιρετικά σκληρούς κακοποιούς που θεωρούνται ότι τα τελευταία 15 χρόνια είναι υπεύθυνοι για πλήθος εκτελέσεων. Ο 29χρονος Αλβανός που συνελήφθη ως ο εκτελεστής, έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για τα αδικήματα – μεταξύ άλλων – της ληστείας, των κλοπών κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Επίσης ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο ένας ηθικός αυτουργός, ένας 46χρονος Αλβανός και αναζητείται επίσης ως ηθικός αυτουργός ο 53χρονος Αλβανός, γνωστός στις Αρχές που πιθανόν έχει διαφύγει στην Αλβανία και έχει κατηγορηθεί για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η δραστηριότητα της οποίας συνίσταται στη διάπραξη «κατά παραγγελία» ανθρωποκτονιών, καθώς και στην τέλεση ληστειών και εκβιάσεων, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης για διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένας άνθρωπος που ζούσε επί 20 χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν ως χτίστης πέτρας, θα έμπλεκε με τα πιο ακραία ονόματα του υποκόσμου. Φαίνεται λοιπόν πως το κίνητρο των δολοφόνων ήταν οι οικονομικές διαφορές με το θύμα και κυρίως η επιθυμία τους να μην του πληρώσουν ένα υπέρογκο χρέος που του όφειλαν για μία «επένδυση» που έκανε μαζί τους, για τον εντοπισμό κτημάτων στην Βορειοανατολική Αττική, κατάλληλων για χασισοκαλλιέργειες.

Μάλιστα, μόλις 4 ημέρες πριν την δολοφονία του μετέβη το θύμα στην Ασφάλεια στο Αιγάλεω με πρόθεση να «καρφώσει» όσα γνώριζε για τους δράστες και το παρελθόν τους, την εμπλοκή τους σε δολοφονίες, εκβιασμούς και ναρκωτικά, όμως το μετάνιωσε τελευταία στιγμή.

Παραμένει άγνωστο αν αυτή του την πρόθεση την είχαν πληροφορηθεί οι δολοφόνοι του, αφού ο ίδιος είχε αρχίσει να αντιδρά που δεν του επέστρεφαν τα χρήματά του.

Ο 53χρονος Αλβανός που απασχολεί τις Αρχές για πλήθος ανεξιχνίαστων συμβολαίων θανάτων την τελευταία 15ετια μαζί με τον συνεργό του προσέλαβαν ως εκτελεστή τον 29χρονο Αλβανό ένα επίσης γνωστό πιστόλι στον κόσμο της νύχτας, έναν 20χρονο Έλληνα χρήστη ναρκωτικών και έναν ταξιτζή από την Σάμο για να μεταβούν στο Περιστέρι, τους έδωσαν κλειδιά του σπιτιού του θύματος, μπήκαν μέσα και τους εκτέλεσαν κυριολεκτικά στην κρεβατοκάμαρά τους με δύο βολίδες στο κεφάλι, μπροστά στα μάτια της 17χρονης κόρης τους και του 28χρονου γιου τους που αντιμετώπιζε νοητική στέρηση.

Οι δράστες πήραν συνολικά 60.000 ευρώ συμβόλαιο για το ανδρόγυνο (30.000 ευρώ για τον καθένα), τα οποία κατά την ανάκριση και ενώ ομολόγησαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους, ισχυρίστηκαν ότι οι εντολείς τους δεν τους έδωσαν ποτέ.

Η πεποίθηση των Αρχών ήταν από την αρχή πως η εικόνα του εγκλήματος παρέπεμπε σε μαφιόζικη εκτέλεση, αφού με εξαίρεση ένα πορτοφόλι που πήραν αν έψαχναν έστω λίγο στην κουζίνα θα έβρισκαν όχι επιμελώς κρυμμένα από το θύμα 9.000 ευρώ και έτσι παρότι στην σκηνή του εγκλήματος δεν βρέθηκαν αποτυπώματα, γενετικό υλικό ή και κάμερες, τότε στράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή, όπου αντιλήφθηκαν από υλικό κλειστού κυκλώματος το ταξί στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και έτσι άρχισαν να ξετυλίγουν το νήμα της υπόθεσης μέχρι να φτάσουν στους δράστες.

Τα στοιχεία που εν τέλει συγκέντρωσαν οι Αρχές ήταν τόσο ακράδαντα που για πρώτη φορά φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ομολογούν το έγκλημά τους με κάθε λεπτομέρεια, αφού δεν τους είχαν μείνει περιθώρια νομικών ελιγμών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Leave a Comment