PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Πελατειακές σχέσεις και 3η θέση το «Αστέρι»


Ένας Ατρόμητος σκέτη… απόλαυση!

Οι Περιστεριώτες έδειξαν ότι δεν συμβιβάζονται ούτε με τη… σχεδόν εξασφαλισμένη 4η θέση και με buzzer beater του Χατζηισαΐα στο 91′, πήραν μεγάλη νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 1-0 και πέρασαν 3οι από τη στιγμή που στον Ολυμπιακό έχει επιβληθεί τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών.

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, που ο Αστέρας κατάφερε να κυριαρχήσει μόνο στα… σημεία στο β’ μισό του 45λέπτου, μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος, έψαξε πιο ζωηρά το γκολ συγκριτικά με τους ακίνδυνους σε αυτό το χρονικό διάστημα γηπεδούχους και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Από κόρνερ του Γιαννούλη, ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός ακούμπησε την μπάλα όσο έπρεπε για να τη στείλει στα δίχτυα του Αθανασιάδη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0, που «εκτόξευσε» τον Ατρόμητο. Συγκινητική στιγμή η αφιέρωση του γκολ από τον Χατζηισαΐα στον πατέρα του, που τον έχασε πέρυσι, δείχνοντας τον ουρανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ατρόμητος έκανε το απόλυτο κόντρα στον Αστέρα σε 4 αναμετρήσεις, μετρώντας 4 νίκες, όλες με 1-0!

Πώς έπαιξε

Ο Νταμίρ Κάναντι θέλησε να δώσει μια ανάσα στον ντεφορμέ Ντάουντα, βάζοντας τον Βασιλακάκη ως ψευτοεννιάρι, τους Ντιγκινί και Ουάρντα δίπλα τους στο 4-3-3 που επέλεξε και στην τριάδα του κέντρου τους Μάντσον, Μπουσούλατζιτς και Σάκιτς, με τον τελευταίο να έχει ειδική αποστολή την «εξολόθρευση» του Τόνσο.

Το ματς

Κατά κανόνα ο Ατρόμητος είναι πιο επικίνδυνος στα εκτός έδρας ματς, παρά στο Περιστέρι, αφού η μετάβαση του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση και αντίστροφα λειτουργεί σε υποδειγματικά επίπεδα.

Αυτό αποδείχθηκε μόλις στο 4’, όταν ο Βασιλακάκης υποδέχθηκε την πάσα από τον Σάκιτς και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, αλλά άργησε να εκτελέσει, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του Αστέρα, που πολύ γρήγορα είχε προλάβει να κλείσει το οπτικό πεδίο του… επιθετικού -σε αυτό το παιχνίδι- του Ατρόμητου.

Αυτή η φάση των φιλοξενούμενων, αφύπνισε τους γηπεδούχους, που όσο περνούσε η ώρα έφερναν το παιχνίδι στα μέτρα τους, κλείνοντας τον Ατρόμητο στο δικό του μισό και τον ανάγκαζε μόνο να αμύνεται. Στο 15’ ο Μανιάς έχασε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία για τους Αρκάδες, όταν βγήκε απέναντι από τον Γιαννιώτη από μπαλιά του Μπέρτου, αλλά το τελείωμα που πραγματοποίησε ήταν πολύ κακό.

Ο Ατρόμητος είχε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξή του, γεγονός που ανάγκασε τον Κάναντι να αλλάξει τη διάταξή του σε 4-2-3-1, με τον Μπουσούλατζιτς δεκάρι και τον Βασιλακάκη να παραμένει σέντερ-φορ. Παρά την κυριαρχία του σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, ο Αστέρας έβγαλε μόνο μία φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Πασαλίδης εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ, ωστόσο ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με την εκκίνηση του β’ μέρους, ο Αυστριακός τεχνικός του Ατρόμητου πέρασε στο ματς έναν καθαρό επιθετικό (Ντάουντα) και έβγαλε εκτός τον Σάκιτς, που στο ρόλο που του είχε ανατεθεί, δεν είχε πρόβλημα να βγάλει εκτός κλίματος τον Τόνσο.

Το β’ 45λεπτο είχε πολλές διακοπές, με τον Αστέρα και τον Ατρόμητο να μην βρίσκουν ρυθμό και ειδικότερα οι γηπεδούχοι, που καλούνταν να φτιάξουν παιχνίδι, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Την ίδια ώρα, όμως, οι «κυανόλευκοι» βολεύονταν από την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και αφού στο 54’ έστειλαν την προειδοποιητική βολή με την κεφαλιά του Ντιγκινί που πέρασε άουτ, άρχισε να απειλεί την εστία του Αθανασιάδη.

Στο 72’ ο Βασιλακάκης έχασε τη δεύτερη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του, αφού ο Ουάρντα τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, αλλά πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, με το 0-0 να παραμένει και να φαίνεται ότι αυτό θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, ο Ατρόμητος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη…

Στο 91’ ο Γιαννούλης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χατζηισαΐας άγγιξε την μπάλα όσο έπρεπε για να τη στείλει στα δίχτυα του ανήμπορου και αιφνιδιασμένου Αθανασιάδη, γράφοντας το 1-0 σαν buzzer beater.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (74′ Κυριακόπουλος), Τσιλιανίδης (61′ Ζααντί), Μανιάς (77′ Δουβίκας).

Στον πάγκο: Τσιφτσής, Σελίν, Κώτσιρας, Ντουντού

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς (46′ Ντάουντα), Μάντσον, Ντιγκινί (58′ λ. τρ. Μπρούνο), Βασιλακάκης, Ουάρντα (94′ Καρασαλίδης).

Στον πάγκο του Ατρόμητου: Μίρκοβιτς, Ούμπιδες, Νάτσος, Κωτσόπουλος

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Α’ βοηθός: Δημήτρης Τάτσης
Β’ βοηθός: Γεώργιος Πασχάλης
4ος: Γεώργιος Μπλάνας

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment