PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παραμένει επικεφαλής του ΔΝΤ η Λαγκάρντ


Λίγες ώρες μετά την καταδικαστική (αλλά χωρίς ποινή) απόφαση του δικαστηρίου για την εμπλοκή της Λαγκάρντ στην υπόθεση Ταπί, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ συνεδρίασε και αποφάσισε πως δεν συντρέχει λόγος να “κατατομηθεί” η γενική διευθύντριά του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΝΤ αφού έλαβε υπόψιν της όλους τους σχετικούς παράγοντες επιβεβαιώνει την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Γενικής διευθύντριας Κρ. Λαγκάρντ να συνεχίσει να εκτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της, ανέφερε η ανακοίνωση του Ταμείου.

“Υπό πλαισίου διακυβέρνησης του Ταμείου, ο γενικός διευθυντής διορίζεται από την εκτελεστική επιτροπή και εκτελεί τα καθήκοντά της υπό την καθοδήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων εποπτείας της, η Εκτελεστική Επιτροπή έχει συνεδριάσει τακτικά μετά το διορισμός της γενικής διευθύντριας το 2011, για να εξετάσει κατά πόσον οι εξελίξεις στις νομικές διαδικασίες στη Γαλλία σχετικά με τη γενική διευθύντρια έχουν επηρεάσει την ικανότητά της να οδηγήσει το Ταμείο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τη γενική διευθύντρια για την αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία”, σημειώνεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment