PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παρέμβαση Ιερώνυμου για ονομασία ΠΓΔΜ


Επίσημη παρέμβαση για το ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ αναμένεται από την Εκκλησία της Ελλάδος, αφού ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προανήγγειλε ότι θα υπάρξει οπωσδήποτε τοποθέτηση.

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη» σχετικά με την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Σε ένα τέτοιο θέμα βασικό γιατί την πατρίδα μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να μείνει αδιάφορη, θα πάρει και αυτή τη θέση της. Όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση και λοιπά, αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε», προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ανέφερε ότι «εάν τυχόν πίσω από αυτά κρύβονται αλυτρωτικές βλέψεις, θα είναι πραγματικά ένα θέμα που δεν θα κλείσει αλλά απλά θα ανοίξει».

Τέλος για το θέμα μίλησε και ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο οποίος ανέφερε ότι «έχουμε ένα επιπρόσθετο λόγω ευαισθησίας ως εκκλησία για το γεγονός ότι τον όρο μακεδονική, χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment