PeristeriNews.gr
Lifestyle

Πέθανε ο Chris Cornell


Ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος Soundgarden, Brian Bumbery, με δήλωσή του στο Associated Press, ανακοίνωσε ότι ο Chris Cornell πέθανε το βράδυ της Τετάρτης στο Ντιτρόιτ, σε ηλικία 52 ετών.

Ο Bumbery δήλωσε, επίσης, ότι ο θάνατός του ήταν «ξαφνικός και απροσδόκητος» και ότι η γυναίκα του και η οικογένειά του είναι σοκαρισμένοι. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ιατροδικαστική έρευνα ιδιωτικά από την οικογένεια του για να καθοριστεί η αιτία του θανάτου του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οικογένειά του τραγουδιστή θα συνεργαστεί στενά με τον ιατροδικαστή για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου ενώ ζήτησαν ιδιωτικότητα. O Cornell είχε γίνει γνωστός την δεκαετία του ’90 με το συγκρότημα Soundgarden.

Ο τραγουδιστής είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό του Twiter, μόλις οκτώ ώρες πριν ανακοινωθεί ο θάνατός του, πληροφορίες για την συναυλία των Soundgarden στο Ντιτρόιτ.

Ο ηγέτης των Soundgarden είχε ιδιαίτερους δεσμούς και με τη χώρα μας, καθώς ήταν παντρεμένος με Ελληνίδα και επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα.

Πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα τόσο με τους Soundgarden, ως ένας από τους κύριους εκπροσώπους της grunge επανάστασης όσο και με τους Audioslave, παρέα με μέλη των Rage Against the Machine.

Ο Chris Cornell γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1964 στο Σιάτλ και στα μέσα της δεκαετίας του 80’s ήταν ένας από τους ιδρυτές των Soundgarden, οι οποίοι υπήρξαν μία από τις επιδραστικότερες μπάντες των 90’s μαζί με τους Nirvana και τους Pearl Jam που δημιούργησαν τo grunge.

Από το 1984 ως το 1997 ήταν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Soundgarden, ενώ το 2001 ίδρυσε τους Audioslave με τον Tom Morello των Rage Against The Machine. Με τη νέα του μπάντα ηχογράφησε τρία στούντιο άλμπουμ τα «Audioslave» (2002), «Out Of Exile» (2005) και «Revelations» (2006).

Το 1990 σχημάτισε τους Temple Of The Dogs ως φόρο τιμής στον φίλο του Andrew Wood, τραγουδιστή των Malfunkshun και Mother Love Bone που πέθανε εκείνη τη χρονιά, σε ηλικία 24 ετών. Μαζί του συμμετείχαν μέλη των Pearl Jam (Stone Gossard, Jeff Ament, Matt Cameron και γκεστ ο Eddie Vedder).

Το 2010 επέστρεψε και πάλι στους Soundgarden με τους οποίους κυκλοφόρησε τα άλμπουμ: «Ultramega OK» (1988), «Louder Than Love» (1989), «Badmotorfinger» (1991), «Superunknown» (1994), «Down on the Upside» (1996) και «King Animal» (2012).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τάιλερ Μακμπέθ: Με τον Στέφανο θα παντρευτούμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Leave a Comment