PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο κιθαρίστας Ντάνι Κίρουαν


Ο Ντάνι Κίρουαν (Danny Kirwan), ο πρώην κιθαρίστας των Fleetwood Mac, ο οποίος συμμετείχε σε πέντε από τα άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος, την περίοδο 1968 -1972, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 68 ετών.

Ο Μικ Φλίτγουντ, ο οποίος τον είχε φέρει στο συγκρότημα όταν ο Κίρουαν ήταν μόλις 18 ετών, επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του μέσα από τη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στα αίτια του θανάτου.

«Ο Ντάνι ήταν μια τεράστια δύναμη στα πρώτα μας χρόνια. Η αγάπη του για τα blues τον έκανε να αποδεχτεί την πρόταση να γίνει μέλος μας το 1968, ενώ οι Fleetwood Mac έγιναν το σπίτι του για αρκετά χρόνια. Η πραγματική κληρονομιά του Ντάνι, στο μυαλό μου, θα μείνει για πάντα στη μουσική που έγραψε και έπαιξε τόσο όμορφα ως θεμέλιος λίθος των Fleetwood Mac. Ευχαριστούμε Ντάνι Κίρουαν. Θα μας λείψεις», έγραψε.

Ήταν μια περίοδος αλλαγών για το συγκρότημα, σημειώνει ο Guardian. To 1970 αποχώρησε ο Πίτερ Γκριν και το 1971 ο Τζέρεμι Σπένσερ, και οι δύο κιθαρίστες όπως ο Κίρουαν. Εν τω μεταξύ το 1969 εντάχτηκε στο συγκρότημα η Κριστίν Μακβί.

https://www.youtube.com/watch?v=OJWOtL-PZiE

Λόγω του αλκοολισμού του, τα άλλα μέλη απέλυσαν τον Κίρουαν από το συγκρότημα το 1972. Ακολούθησε σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε τέσσερις δίσκους μέσα στη δεκαετία του ’70.

Για τη συμβολή του στους Fleetwood Mac, ο Κίρουαν ήταν ένα από τα οκτώ μέλη του συγκροτήματος -μαζί με την Στίβι Νικς, την Λίντσεϊ Μπάκιγχαμ, τον Μικ Φλίτγουντ, τον Πίτερ Γκριν, τον Τζον Μακβί, την Κριστίν Μακβί και τον Τζέρεμι Σπένσερ- που εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame, το 1998. Ο Κίρουαν δεν είχε παραστεί στην τελετή βράβευσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment