PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ο Ν. Ζενέτος στη Βουλή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς


Συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος συναντήθηκε με το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, σχετικά με το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη των πολιτών προς τους Δήμους.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1017/01.02.2018 εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) από την 1η Μαΐου οι Δήμοι υποχρεούνται στη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η αντιπροσωπεία παρέδωσε σχετική πρόταση νόμου, ζητώντας να δοθεί στους Δήμους η δυνατότητα θέσπισης κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα ενταγμένα στα κοινωνικά προγράμματα κλπ.

Οι εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν το ζήτημα, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, δήλωσε πως θα καταθέσει τροπολογία για σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία τελικά κατατέθηκε στις 10.07.2018.

Στην αντιπροσωπεία, εκτός από τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και Πρόεδρος του 2ου ΦΟΔΣΑ Σπύρος Τραχάνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment