PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Ο Νικ Νόλτε απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας


Ο Νικ Νόλτε απέκτησε το δικό του αστέρι στη διάσημη Λεωφόρο της Δόξας και πλέον ανήκει στους βασιλείς του Χόλιγουντ.

Ο 76χρονος ηθοποιός τιμήθηκε χθες σε ειδική τελετή στο Λος ‘Αντζελες για την προσφορά του στον κινηματογράφο, μια καριέρα 50 και πλέον ετών κατά τη διάρκεια των οποίων απέσπασε πολλά βραβεία και τρεις υποψηφιότητες για ‘Οσκαρ.

“‘Όταν δεν ήμουν ακόμη ηθοποιός, ερχόμουν μερικές φορές εδώ για να δω τα αστέρια αυτά. Μου έφερναν στο νου τα πρόσωπα που αντιπροσώπευα, τις ιστορίες τους, τις ταινίες στις οποίες είπαν παίξει. Συνεπώς, νιώθω μεγάλη μου τιμή να λαμβάνω αυτή τη διάκριση”, δήλωσε ο αμερικανός πρωταγωνιστής με τη βραχνή φωνή και τη λευκή γενειάδα.

Στην τελετή αυτή τον συνόδευαν η μικρή του κόρη Σόφι με τη μητέρα της και τέταρτη σύζυγο του Κλάιτι Λέιν. Μαζί ήταν και ο γιος του Μπρόλι, 31 ετών, με τη σύζυγό του και την κόρη τους. Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση δείχνουν τον Νόλτε, με σκούρο κοστούμι, συγκινημένο, που περιβάλλεται από τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Νόλτε έγινε γνωστός υποδυόμενος στη μεγάλη οθόνη πρόσωπα διαταραγμένα ή σε κατάσταση κρίσης, όπως τον σκληρό αστυνομικό στην ταινία “48 ώρες” (1982) και τον δικηγόρο ενός ληστή στο “Ακρωτήρι του φόβου” (1991). Την περίοδο αυτή συμμετέχει στην κωμική σειρά “Graves”.

O Νόλτε γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1941 στην Ομάχα της Νεμπράσκα, στις κεντρικές ΗΠΑ, και μετακόμισε στην Καλιφόρνια μετά το λύκειο, όπου σπούδασε –και έπαιξε αμερικανικό ποδόσφαιρο– στο Πανεπιστήμιο της Πασαντίνα κοντά στο Λος ‘Αντζελες.

Ο Νόλτε έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες “Παρίσι σ’ αγαπώ” (2006), “Hotel Rwanda” (2004), O Τζέφερσον στο Παρίσι” (1995).

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Leave a Comment