PeristeriNews.gr
Media

Ο Μαρινάκης αγοράζει το ALTER…


Έντονη αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην εξαγορά πακέτου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Έντονη αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην εξαγορά πακέτου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER.

Η κίνηση αυτή του εφοπλιστή, που μετέχει με 25% και στο κανάλι του ΣΚΑΙ, αλλά και σε εφημερίδες, σαν αφανής μέτοχος, αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις σε πολιτικό, οικονομικό, αλλά και αθλητικό επίπεδο, καθώς περιβάλλεται από πλούσιο παρασκήνιο.

Την διάσωση του καναλιού, που μπήκε πρόσφατα στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, με απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, περί ρυθμίσεως χρεών επιχειρήσεων, έχει αναλάβει το επενδυτικό fund, Αrgo Fund, μέσω του οποίου και πρόκειται να «εισέλθει» ο κ. Μαρινάκης στο ALTER, με αντάλλαγμα να καλύψει μέρος των χρεών του καναλιού του Μπουρναζίου.

Πιθανότατα την Τετάρτη, 24 Αυγούστου, θα ανακοινωθεί επίσημα η συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ALTER, ημερομηνία που αναμένεται να γίνει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 25,6 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μαρινάκης θα αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς πιθανότατα να επηρεαστούν οι μικρομέτοχοι.

Τα χρέη του σταθμού θα αναλάβει να καλύψει ο κ. Μαρινάκης, το Argo Fund, ο Γιώργος Κουρής και ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς, ήδη μετοχος του καναλιού, δίνοντας «ανάσα» στους εργαζόμενους, οι οποίοι θα έρχονταν αντιμέτωποι με απολύσεις.

Ωστόσο, το deal δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, καθώς το Argo Fund βρίσκεται σε συνομιλίες και με Σαουδάραβες επενδυτές με ενδιαφέρον για το κανάλι, συζητήσεις που όμως γίνονται με βραδείς ρυθμούς και δεν αναμένεται να καταλήξουν πουθενά, ενισχύοντας την είδηση για την αγορά των μετοχών από τον κ. Μαρινάκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Alter Ego απέκτησε τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας»

Peristeri News

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment