PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομολόγησε βασικός ύποπτος της επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη


Ο συλληφθείς ως βασικός ύποπτος για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στις 3 Απριλίου στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης παραδέχθηκε την Τρίτη ενώπιον του δικαστηρίου ότι συμμετείχε «έμμεσα» στην τρομοκρατική επίθεση.

Ο Αμπρόρ Αζίμοφ, ο οποίος κατάγεται από το Κιργιστάν, παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου Μπασμάνι της Μόσχας ότι συμμετείχε στην επίθεση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά :«Συμμετοχή μου υπάρχει, αλλά όχι άμεση. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι συμβάλλω στην πράξη αυτή». Προσέθεσε μάλιστα ότι είναι σύμφωνος με τη σύλληψη του. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, στο δικαστήριο δήλωσε ότι εκτελούσε εντολές άλλων και δεν καταλάβαινε το νόημα τους.

Ο ανακριτής, από την πλευρά του, ισχυρίσθηκε ότι οι αρχές έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι ο Αμπρόρ Αζίμοφ συμμετείχε στην τρομοκρατική ενέργεια, λαμβανόμενης υπόψη της αρχικής του κατάθεσης. Πρότεινε δε την προσωρινή του κράτηση για διάστημα ενός μηνός και 16 ημερών, έως τις 3 Ιουνίου.

Νωρίτερα ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αρμέν Ζαντογάν, είχε δηλώσει ότι ο Αμπρόρ Αζίμοφ «παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του».

Οι ρωσικές αρχές εντόπισαν τον φερόμενο ως διοργανωτή της τρομοκρατικής επίθεσης μέσω επαφών του κινητού τηλεφώνου του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, επίσης από τη Κιργιστάν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment