PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που μπορούμε να δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 26/1


Μία από τις πολυαναμενόμενες οσκαρικές ταινίες κάνει αυτή την εβδομάδα πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ένα σκυλάκι μετενσαρκώνεται συνέχεια για να είναι κοντά στο αγόρι που το μεγάλωσε, ένας νεαρός μαύρος ομοφυλόφιλος παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο, μια διχασμένη προσωπικότητα φανερώνει τα 24 πρόσωπά της, ένας ανελέητος πόλεμος ανθρώπων και ζόμπι φτάνει στο τέλος του, μια Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ προσπαθεί να διαχειριστεί την τραγωδία τής δολοφονίας του συζύγου της, μια κλειστή πλέον φυλακή αποκαλύπτει τα μυστικά της και κάποιοι άγνωστοι ήρωες έρχονται στο προσκήνιο, στα πλάνα των ταινιών αυτής της εβδομάδας.

«Ο καλύτερος φίλος μου»

Η απόλυτη έκφραση της αγάπης και της αφοσίωσης και το μεγαλείο της καρδιάς του καλύτερου φίλου του ανθρώπου υμνούνται με τρυφερότητα στη συγκινητική ταινία του Λάσε Χάλστρομ, η οποία βασίζεται στο best seller μυθιστόρημα του Γ. Μπρους Κάμερον. Με τους Ντένις Κουέιντ, Τζος Γκαντ, Μπριτ Ρόμπερτσον, Πέγκι Λίπτον, Κ. Τ. Άπα και Τζον Όρτιζ, ήρωας της εκπληκτικής αυτής ιστορίας είναι ένας σκύλος, ο οποίος, κατά τη διάρκεια πέντε δεκαετιών, μετενσαρκώνεται στα σώματα πολλών σκύλων, για να είναι συνέχεια κοντά στο αγόρι που τον έσωσε και τον φρόντισε με λατρεία, καθώς εκείνο μεγαλώνει και γίνεται άντρας.

«Moonlight»

Βασισμένο στο θεατρικό έργο «In moonlight black boys look blue» του Ταρέλ Άλβιν ΜακΚρέινι, το δράμα του Μπάρι Τζέκινς, εκτός από διθυραμβικές κριτικές, έχει αποσπάσει και 90 βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ, ήταν υποψήφιο για έξι Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας αυτήν της καλύτερης δραματικής ταινίας, και είναι υποψήφιο για επτά Όσκαρ. Οι Μαχερσάλα Άλι, Ναόμι Χάρις, Σαρίφ Ερπ, Τζανέλ Μονέ, Ντουάν Σάντερσον και Τρέβαντ Ρόουντς ξετυλίγουν μια διαχρονική ιστορία ανθρώπινης επαφής και αυτογνωσίας, η οποία καταγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νεαρός μαύρος ομοφυλόφιλος, που ζει σε μια πολύ σκληρή γειτονιά του Μαϊάμι και προσπαθεί να βρει τη θέση του στον κόσμο και την πραγματική του ταυτότητα, ενώ η μητέρα του είναι εξαρτημένη από το κρακ.

«Υπάρχει πολύς κόσμος στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αισθάνεται ότι στερείται τα πολιτικά του δικαιώματα, που αισθάνεται ότι δεν έχει φωνή. Η ταινία, νομίζω ότι, χάρις στην ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα, αλλά και του χώρου που εκτυλίσσεται, δίνει φωνή σε έναν κόσμο και σε μια ομάδα ανθρώπων, που, κανονικά, δεν τους ακούμε ποτέ. Είναι κυριολεκτικά αόρατοι» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Διχασμένος»

Ο δημιουργός της «Έκτης αίσθησης» και του «Άφθαρτου», ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, ξαναβρίσκει τη – χαμένη για αρκετό καιρό – έμπνευσή του και επανακάμπτει με ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ τρόμου. Ο Τζέιμς Μακαβόι, πλαισιωμένος από τους Άνια – Τέιλορ Τζόι, Χέιλι Λου Ρίτσαρντσον και Μπραντ Γουίλιαμ Χένκε, υποδύεται έναν νεαρό, που πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας, με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Όταν μια από αυτές κυριαρχεί, φυλακίζει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο τρία νεαρά κορίτσια. Και τότε, μια 24η κρυμμένη προσωπικότητα, όμοια με τέρας, ετοιμάζεται να ξεπροβάλει, για να κλείσει τον κύκλο της απόλυτης παράνοιας.

«Resident Evil: Το τελευταίο κεφάλαιο»

Η πιο επιτυχημένη εμπορικά κινηματογραφική μεταφορά video game, με εισπράξεις που ξεπερνούν το 1 δις δολάρια παγκοσμίως, φτάνει στην ολοκλήρωσή της με αυτή την έκτη και τελευταία περιπέτεια φαντασίας του Πολ Γ. Σ. Άντερσον, που δίνει τέλος στον ανελέητο πόλεμο μεταξύ ανθρώπων και ζόμπι. Με τους Μίλα Γιόβοβιτς, Ρούμπι Ρόουζ, Άλι Λάρτερ, Ίαν Γκλεν, Σον Ρόμπερτς και Γουίλιαμ Λέβι, η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που είχε σταματήσει στο τέλος του «Resident Evil: Η τιμωρία». Με την ανθρωπότητα εντελώς αποδυναμωμένη από τις ορδές των ζόμπι που αφάνισαν τα πάντα στο πέρασμά τους μετά την προδοσία που υπέστη η Άλις, η ηρωίδα ενώνει τις δυνάμεις της με παλιούς γνώριμους και νέους συμμάχους, για να αντιμετωπίσει το τελικό χτύπημα της σατανικής Umbrella Corporation.

«Τζάκι»

Στην πρώτη του αγγλόφωνη παραγωγή, ο Χιλιανός σκηνοθέτης Πάμπλο Λαρέν αποτυπώνει το χρονικό των τεσσάρων δραματικών ημερών που έζησε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζάκλιν Κένεντι, μετά τη δολοφονία του συζύγου της, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, και το πώς προσπάθησε να διαχειριστεί τη θλίψη, αλλά και την τραγωδία που βίωσε. Την ενσάρκωσή της ανέλαβε η – βραβευμένη με Όσκαρ – Νάταλι Πόρτμαν, με τους Πίτερ Σάρσγκαρντ, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Γκρούντουπ, Τζον Χαρτ και Μαξ Κασέλα στο πλάι της.

«Σιωπηλός μάρτυρας»

Στο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, επτά πρόσωπα που συνδέθηκαν καθοριστικά με τη Φυλακή Τρικάλων, η οποία, το 2006, έκλεισε ύστερα από 110 χρόνια λειτουργίας, επιστρέφουν σήμερα εκεί, για να ανασυνθέσουν το παρελθόν της, φωτίζοντας με τις προσωπικές τους αφηγήσεις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδας. Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ιστορικό συγκρότημα της Φυλακής; Ποια θα είναι η νέα χρήση του; Μια απροσδόκητη ανακάλυψη φέρνει στο φως το κρυμμένο μυστικό του μνημείου και θέτει ένα καίριο ερώτημα: πώς διαχειριζόμαστε την ιστορική μνήμη;

«Έξοδος 1826»

Βασισμένο στο δημοτικό τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία, το ιστορικό δράμα του Βασίλη Τσικάρα – με τους Λεωνίδα Κακούρη, Μαρία Ανδρούτσου και Δημήτρη Παπαδόπουλο – αποτυπώνει την ιστορία 120 ανδρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826.

Ο σκηνοθέτης επισημαίνει: «Η ιστορία της ταινίας βασίζεται σε άγνωστους ήρωες, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους και το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας, αλλά εμείς, σήμερα, δεν τους γνωρίζουμε. Διότι, μαζί με τις μεγάλες προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης, συμμετείχαν και πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι, σήμερα, μας είναι παντελώς άγνωστοι. Αυτούς τους ήρωες θέλω να αναδείξω μέσα από την ταινία».

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 26/1-1/2

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment