PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 23/3


Εννέα ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Τρόμος, οικογενειακές αντιπαραθέσεις, μαφιόζικος πόλεμος, μανιώδης αναζήτηση, υπερφυσικές δυνάμεις, αναγκαστική συνεργασία, επίμονη φροντίδα, ζωές που τέμνονται μοιραία και μυστηριώδεις υποψίες συνθέτουν το κινηματογραφικό τοπίο.

«Θάρρος ή αλήθεια»

Η Βένους είναι μια επιμελής μαθήτρια Λυκείου που ζει στο περιθώριο μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτει ένα διαδικτυακό reality παιχνίδι με τίτλο «Nerve». Καλείται να αποφασίσει εάν θα είναι παίχτης ή θεατής. Εκείνη αποφασίζει να γίνει παίχτης κάτι που αρχικά μοιάζει πολύ διασκεδαστικό και αβλαβές. Η αδρεναλίνη εκτοξεύεται στα ύψη και το παιχνίδι όσο προχωράει γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο μέχρι που αρχίζει να παίρνει άσχημη τροπή. Η Βένους και ο συμπαίκτης της Ίαν έχουν μόνο έναν τρόπο να ξεφύγουν: να κερδίσουν.

Σκηνοθεσία: Χέρνι Τζουστ, Άριελ Σούλμαν
Πρωταγωνιστούν: Έμμα Ρόμπερτς, Ντέιβ Φράνκο, Τζούλιετ Λούις

«Ακριβώς το τέλος του κόσμου»

Ο Ξαβιέ Ντολάν σκηνοθετεί ταινία με λαμπερούς πρωταγωνιστές, μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη ένα θεατρικό του Ζαν Λυκ Λαγκάρς. Ένας συγγραφέας επιστρέφει στο σπίτι του μετά από μακρόχρονη απουσία για να συναντήσει την οικογένειά του και να της ανακοινώσει ότι πρόκειται να πεθάνει. Σύγχρονη κινηματογράφηση από τον νεότατο σκηνοθέτη, σε μία ταινία που ξεχωρίζει για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Βενσάν Κασέλ που ερμηνεύει τον μεγάλο αδελφό με μία επιθετικότητα που χρησιμοποιεί ως άμυνα. Μια μάλλον αδύναμη στιγμή για την Μαριόν Κοτιγιάρ που ερμηνεύει τη σύζυγό του, «ήσυχη» η ερμηνεία του Γκασπάρ Ουλιέλ. Αν και πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την αντίδρασή τους για το γεγονός ότι η ταινία δεν αναφέρεται στον λόγο του επικείμενου θανάτου του κεντρικού χαρακτήρα (στην παράσταση αυτός ήταν το AIDS), προσωπικά δεν θεώρησα ότι η συγκεκριμένη αναφορά ήταν απαραίτητη. Εκεί που η ταινία είναι πιο αδύναμη είναι στη θεατρικότητα των διαλόγων και στην επεισοδιακή φύση των συναντήσεων του συγγραφέα με τους δικούς του ανθρώπους.

Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Ντολάν
Πρωταγωνιστούν: Γκασπάρ Ουλιέλ, Νάταλι Μπέι, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Λέα Σεΐντου

«Suburra: Υπόγεια πόλη»

Γκάνγκστερ θέλει να μετατρέψει την Ρώμη σε παράδεισο καζίνο, με τη βοήθεια διεφθαρμένου πολιτικού που έχει αδυναμία στις νεαρές ιερόδουλες. Ένας θάνατος θα φέρει στην επιφάνεια την εχθρότητα και τις εντάσεις μεταξύ των διαφόρων τοπικών μαφιόζων και σύντομα θα ξεσπάσει ένας πόλεμος που θα τυλίξει στη βία τον υπόκοσμο της Ρώμης. Ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς Gomorrah φτιάχνει ένα σκοτεινό και βίαιο νουάρ που πρόκειται και αυτό να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. Φόνοι και πολιτικά σκάνδαλα βρίσκονται στο επίκεντρο της ταινίας, η οποία περιλαμβάνει στυλιζαρισμένα πλάνα και σκηνές ανθολογίας, αν και δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι καινούριο στο είδος του γκανγκστερικού θρίλερ.

Σκηνοθεσία: Στέφανο Σολίμα
Πρωταγωνιστούν: Πιερφρανσκέσκο Φαβίνο, Έλιο Τζερμάνο, Κλαούντιο Αμεντόλα, Γκρέτα Σκαράνο

«Το κρύο της Τραπεζούντας»

Η φετινή πρόταση της Τουρκίας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας έχει ως κεντρικό ήρωα τον Μεχμέτ, έναν άνδρα που ζει σε ένα χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με την ηλικιωμένη μητέρα του, την εξουθενωμένη σύζυγό του και τα δυο παιδιά του. Τα λιγοστά ζωντανά που εκτρέφουν για αναπαραγωγή, δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Το λογικό θα ήταν να έβρισκε κάποια δουλειά στο κοντινό ορυχείο όπως τον πιέζει η οικογένειά του για να πληρώσουν τα αμέτρητα χρέη τους, αλλά ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του αναζητώντας με μανία, εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα που θα τους λύσει τα προβλήματα μια για πάντα.

Σκηνοθεσία: Μουστάφα Καρά
Πρωταγωνιστούν: Χεϊντάρ Σισμάν, Νουραϊ Γιεσιλαράζ, Χανίφε Καρά

«Power Rangers»

Ταινία που βασίζεται στην επιτυχημένη παιδική σειρά με ήρωες μια ομάδα εφήβων που μαθαίνουν ότι έχουν σούπερ δυνάμεις -την αποκτούν μέσα από κάποια περίεργα νομίσματα- και καλούνται να σώσουν τον κόσμο και το σύμπαν. Αυτό το origin story δεν διαθέτει μεγάλη πρωτοτυπία, στέκεται αμήχανο ως προς την αντιμετώπιση του πρωτότυπου υλικού (δεν ξέρει αν πρέπει να ντραπεί γι’ αυτό ή να το αγκαλιάσει) και καταλήγει σε μία σκηνή δράσης που έχουμε δει να επαναλαμβάνεται σε όλα σχεδόν τα μεγάλα μπλοκμπάστερ αυτού του τύπου.

Σκηνοθεσία: Ντιν Ισραλάιτ
Πρωταγωνιστούν: Ντακρ Μοντγκόμερι, Ναόμι Σκοτ, Ρ. Τζέι Σάιλερ, Μπέκι Τζι, Λούντι Λιν

«Φοβού τον πεθερό»

Αυστηρός πατέρας (Τζ.Κ.Σίμονς) που έχει χάσει τα χνάρια της κόρης του επισκέπτεται τον πρώην σύντροφό της (Εμίλ Χιρς) και ζητά τη βοήθειά του για να την βρει. Αλκοόλ, ναρκωτικά και σοβαρές συζητήσεις μπλέκονται σε μία ταινία που προωθείται ως κωμωδία, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα χαριτωμένο bromance. Η ταινία γρήγορα ξεχνιέται, αλλά δεν κάνει τα συνηθισμένα λάθη άλλων ταινιών: επιλέγει να επενδύσει σε ρεαλιστικές καταστάσεις και όχι -στο μεγαλύτερο μέρος τουλάχιστον- σε εφηβικό χιούμορ, έχοντας ως μεγάλο ατού τον κεντρικό πρωταγωνιστή Τζ.Κ.Σίμονς.

Σκηνοθεσία: Γκάφιν Γουίσεν
Πρωταγωνιστούν: Τζ.Κ.Σίμονς, Εμίλ Χιρς, Τάραν Κίλαμ, Άναλεϊ Τίπτον

«Κάποια να με προσέχει»

Νεαρή και φιλόδοξη ηθοποιός αναλαμβάνει να φροντίζει τον άλλοτε διάσημο ηθοποιό Μάικλ Γκίφορντ. Πρόκειται για έναν δύσκολο άνθρωπο, αλλά η νεαρή κοπέλα είναι αποφασισμένη να τον φέρει στα μέτρα της ώστε να της μάθει όλα όσα γνωρίζει για την υποκριτική. Έρχονται σε σύγκρουση αλλά η αγάπη και των για τον Σαίξπηρ τους βοηθά να βρουν έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας.

Σκηνοθεσία: Γιάνος Εντελένι
Πρωταγωνιστούν: Μπράιαν Κοξ, Κόκο Κένιγκ, Εμίλια Φοξ, Ρότζερ Μουρ

«Πλατεία Αμερικής»

Τρεις άνδρες συναντιούνται στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Αμερικής. Ο Νάκος είναι ένας άνδρας 40 ετών που ζει ακόμη με τους γονείς του και πιστεύει ότι οι ξένοι του παίρνουν τις δουλειές, ο Μπίλι είναι ένας καλλιτέχνης tattoo που βλέπει με θλίψη τους ανθρώπους της γειτονιάς του να γίνονται πιο ακραίοι και ο Τάρεκ είναι ένας σύρος πρόσφυγας που φτάνει στην Αθήνα με την κόρη του και επιθυμεί να βρει ασφαλές καταφύγιο. Η δεύτερη ταινία του Γιάννη Σακαρίδη (Wild Duck) είναι ένα ακόμα ενδιαφέρον  δείγμα κοινωνικού σινεμά που παίρνει μια σειρά από κλισέ και τα χρησιμοποιεί δημιουργικά για να μιλήσει για τον ρατσισμό. Εξαιρετική η τριάδα των πρωταγωνιστών, με τον Βασίλη Κουκαλάνι να δίνει μια ευαίσθητη ερμηνεία στον ρόλο ενός σύρου πρόσφυγα που είναι εγκλωβισμένος στο κέντρο της Αθήνας.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι, Ερρίκος Λίτσης, Θέμις Μπαζάκα

«Ευτυχία»

Η Άννα είναι μία νεαρή κοπέλα που κρύβει τη μοναξιά της στο Facebook και στις ψεύτικες κοινωνικές συναντήσεις. Σύντομα θα αρχίσει να πιστεύει ότι κάποιος την παρακολουθεί και της αφήνει post it στην πόρτα του σπιτιού της. Πρώτη μεγάλου μήκους του Χρήστου Πυθαρά με αρκετές σινεφίλ αναφορές (για παράδειγμα σε ταινίες του Ρομάν Πολάνσκι), διεισδυτική ματιά στον τρόπο παρουσίασης του γυναικείου χαρακτήρα και πρωτότυπες σκηνοθετικές ιδέες. Υπάρχουν, βέβαια, ορισμένες ασυνέπειες σεναριακές και συχνά σκηνοθετικά ύφη μπερδεύονται, με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται ένα ενιαίο σύνολο.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Πυθαράς
Πρωταγωνιστούν: Ξανθή Σπανού, Δημήτρης Αλεξανδρής, Θέμις Μπαζάκα

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 23/9-29/3

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment