PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 16/3


Έξι νέες ταινίες αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στις αίθουσες. Ένας δυνατός έρωτας προσπαθεί να επιβιώσει σε πολεμικές συνθήκες, η ψυχική ομορφιά επισκιάζει την ασχήμια ενός τέρατος, η δύναμη της θέλησης νικά την αδυναμία του σώματος, μια τρομακτική αλήθεια καταδιώκει έναν ανυποψίαστο νέο, μία επιπόλαιη άρνηση οδηγεί σε τραγική κατάληξη και μια έντονη έλξη απελευθερώνει δυο εγκλωβισμένους ανθρώπους.

«The last face»

O – βραβευμένος με δύο Όσκαρ – Σον Πεν σκηνοθετεί ένα χρονικό πολέμου και έρωτα, με πρωταγωνιστές τους – επίσης βραβευμένους με Όσκαρ – Σαρλίζ Θερόν και Χαβιέ Μπαρδέμ και τους Ζαν Ρενό, Αντέλ Εξαρχόπουλος και Τζάρεντ Χάρις. Ντυμένη με τη μουσική τού – βραβευμένου με Όσκαρ – Χανς Ζίμερ, η ιστορία διαδραματίζεται στην ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο Λιβερία, όπου, κάτω από τρομακτικά δύσκολες συνθήκες, η διευθύντρια ενός διεθνούς Οργανισμού ανθρωπιστικής βοήθειας και ένα μέλος των Γιατρών του Κόσμου, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να κρατήσουν τη σχέση τους ζωντανή, καθώς το πάθος τους για την αξία της ανθρώπινης ζωής τούς φέρνει σε αντιπαράθεση, λόγω των εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεών τους για την επίλυση των συγκρούσεων που τους περιβάλλουν.

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

Αποδεικνύοντας πως η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στην ψυχή, ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Μπιλ Κόντον εμπνέεται από την ταινία κινουμένων σχεδίων του 1991, που βασίζεται σε μια από τις πιο συμβολικές ιστορίες αγάπης, στο κλασικό παραμύθι της Γκαμπριέλ – Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλνέβ, και δημιουργεί ένα μιούζικαλ φαντασίας, μια εντυπωσιακή live action υπερπαραγωγή από τη Disney, που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση.

Με τους – βραβευμένους με Όσκαρ – Έμα Τόμσον και Κέβιν Κλάιν και τους Έμα Γουότσον, Γιούαν Μακγκρέγκορ, Νταν Στίβενς, Ίαν Μακέλεν, Τζος Γκαντ, Στάνλεϊ Τούτσι και Γκούγκου Μπάθα – Ρο, μια κοπέλα φυλακίζεται από ένα Τέρας, στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της. Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος, εστιάζοντας στην αληθινή καρδιά του πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Η αγάπη είναι έτοιμη να κάνει το θαύμα της και να λύσει τα μάγια. Όμως, ένας κυνηγός, που επιδιώκει να παντρευτεί την Πεντάμορφη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κατατροπώσει το Τέρας.

«Βρίσκω το φιλμ του 1991 μια τέλεια ταινία. Όταν κυκλοφόρησε, ήταν αφηγηματικά πρωτοποριακή και είχε απίστευτα τραγούδια, οπότε, αρχικά, δυσκολεύτηκα να την προσεγγίσω» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Εικοσιπέντε χρόνια μετά, και η τεχνολογία μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδέες, που μας είχε συστήσει η ταινία κινουμένων σχεδίων. Τώρα, είναι δυνατόν, για πρώτη φορά, να έχεις μια φωτορεαλιστική απεικόνιση μιας τσαγιέρας, που μιλάει σε ένα πραγματικό σετ».

«Ένα βήμα τη φορά»

Με τη σύμπραξη του Μεντί Ιντίρ, ο διάσημος Γάλλος μουσικός Γκραν Κορ Μαλάντ σκηνοθετεί μία συγκινητική, αλλά γεμάτη χιούμορ ταινία – ύμνο της ανθρώπινης θέλησης, εμπνευσμένη από προσωπικά του βιώματα, τα οποία αποτύπωσε στο βιβλίο «Patients». Ήταν το 1997, όταν ο Φαμπιέν Μαρσό, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, επόπτευε μία αθλητική κατασκήνωση και είχε ένα σοβαρό ατύχημα μετά από βουτιά σε πισίνα. Το αποτέλεσμα ήταν να εξαρθρώσει τη σπονδυλική του στήλη και οι γιατροί να εκτιμούν ότι δεν θα καταφέρει να περπατήσει ποτέ ξανά. Παρ’ όλα αυτά, διέψευσε κάθε προσδοκία. Όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά, υιοθετώντας, το ψευδώνυμο Γκραν Κορ Μαλάντ (μεγάλο άρρωστο σώμα), έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της γαλλικής μουσικής σκηνής.

Με τους Πάμπλο Πολί, Σουφιάν Γκεράμπ, Νελιά Αρζούν, Μούσα Μανσαλί, Φρανκ Φαλίζ, Αντάμα Μπάθιλ και Ντομινίκ Μπλανκ, η ταινία καταγράφει την εμπειρία του σε ένα κέντρο αποκατάστασης, όπου, μαζί με τους νέους τετραπληγικούς και παραπληγικούς φίλους του, μαθαίνουν να ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Με την επιθυμία να μη δούμε την ταινία ως μία αφιέρωση στον ίδιο, ο Φαμπιέν Μαρσό τονίζει: «Είναι ένας φόρος τιμής στο κουράγιο και τη θέληση. Όχι στον ήρωα. Στη δύναμη μίας έκτης αίσθησης που σου δίνει την επιθυμία να ζήσεις, παρά τα εμπόδια που σου έχουν παρουσιαστεί. Έζησα πλάι σε ανθρώπους, το κουράγιο των οποίων δεν μπορώ καν να το περιγράψω. Εγώ τα κατάφερα, ενώ πολλοί από αυτούς όχι. Η ταινία είναι αφιερωμένη σε αυτούς».

«Τρέξε!»

Στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, ο σεναριογράφος Τζόρνταν Πιλ δημιουργεί ένα πρωτότυπο θρίλερ τρόμου με διαφυλετικές προεκτάσεις. Ήρωάς του είναι ένας Αφροαμερικανός, ο οποίος συνοδεύει τη λευκή κοπέλα του στο πατρικό της, για να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο με τους γονείς της και τον αδερφό της. Αρχικά, θεωρεί πως η παράξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σπίτι, όπου οι υπηρέτες είναι μαύροι, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας οικογενειακής συνάθροισης, οφείλεται στη δυσαρέσκεια της οικογένειας για την «έγχρωμη» επιλογή της κοπέλας. Όμως, σύντομα, βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομακτική αλήθεια… Παίζουν οι Ντάνιελ Καλούγια, Κιθ Στάνφιλντ, Άλισον Γουίλιαμς, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ και Κάθριν Κίνερ.

«Το άγνωστο κορίτσι»

Στο γαλλικό δράμα των Ζαν Πιέρ Νταρντέν και Λικ Νταρντέν, με τους Αντέλ Ενέλ, Ολιβιέ Μπονό, Ζερεμί Ρενιέ, Λούκα Μινέλι, Κριστέλ Κορνίλ, Ολιβιέ Γκουρμέ και Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε, μια νεαρή ειδικευόμενη, μετά από μια μεγάλη και κουραστική μέρα, ακούει το κουδούνι να χτυπά στο ιατρείο της από μια γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια, αλλά δεν ανοίγει την πόρτα. Το επόμενο πρωί, η αστυνομία την ενημερώνει ότι μια άγνωστη γυναίκα βρέθηκε νεκρή κοντά στο σπίτι της. Γεμάτη ενοχές, θέτει σκοπό της ζωής της να ανακαλύψει την ταυτότητά της.

«Παράδοξη ευτυχία»

Βασισμένο στο βιβλίο της Α. Λ. Κένεντι, «Original bliss», το γερμανικό δράμα του – υποψήφιου για Όσκαρ – Σβεν Τάντικεν μιλά για την πίστη και τη σεξουαλικότητα, τον πόθο και τη βία, την ανάγκη να αγαπηθούμε και την αμφιβολία για το αν το αξίζουμε. Με τους Μαρτίνα Γκέντεκ, Ούλριχ Τουκούρ και Γιοχάνες Κρις, μια γυναίκα – απεγνωσμένα εγκλωβισμένη σε έναν αποτυχημένο γάμο – χάνει κάθε ελπίδα, όταν νιώθει ότι έχει εγκαταλειφθεί και από τον Θεό. Ψάχνοντας για βοήθεια, βλέπει το κλειδί της απελευθέρωσής της στο πρόσωπο ενός ψυχολόγου, που κι εκείνος έχει να παλέψει με τους δικούς του δαίμονες. Πού θα τους οδηγήσει η τεράστια έλξη που γεννιέται ανάμεσά τους;

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 16/9-22/3

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment