PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 9/3


Έξι ταινίες αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στις αίθουσες. Ένα θρυλικό κινηματογραφικό τέρας φανερώνει την ευαίσθητη πλευρά του, ένας ανυποψίαστος άνεργος μπλέκεται σε μια σκοτεινή συνομωσία, δύο έφηβοι κάνουν ένα περιπετειώδες ταξίδι, μία μητέρα επιστρατεύει δύο αντισυμβατικές γυναίκες για την ανατροφή του γιου της, μια παρέα αγοριών διεκδικεί βίαια μια θέση στην κοινωνία και ένας απολυμένος υπάλληλος προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο.

«Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου»

Ο πόλεμος στο Βιετνάμ έχει τελειώσει και μία ομάδα στρατιωτών μαζί με μία ομάδα εξερευνητών και μία φωτογράφο φτάνει σε ένα απομακρυσμένο νησί για μελέτες. Η αποστολή είναι μυστική και σύντομα αποκαλύπτεται ότι είναι και επικίνδυνη καθώς μόνιμος κάτοικος του νησιού είναι ένας γιγαντιαίος γορίλας, ο Κονγκ. Κι ενώ ο Κονγκ μοιάζει να είναι ο μεγάλος εχθρός των νεοφερμένων στο νησί, σύντομα αποδεικνύεται ότι κάτω από την επιφάνεια υπάρχουν πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα. Αν παραβλέψει κάποιος το μάλλον αφελές πολιτικό σχόλιο (ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον μοιάζει με έναν συνταγματάρχη Κουρτς που αγαπά τις εκρήξεις) και τον ανύπαρκτο χαρακτήρα του Τομ Χίντλεστον, ο οποίος μοιάζει να βρίσκεται εκεί μόνο για να ποζάρει μπροστά στην κάμερα, το Κονγκ είναι μία ταινία απολύτως διασκεδαστική που θυμίζει αρκετά το Τζουράσικ Παρκ. Με άλλα λόγια ένα υπερθέαμα με κεντρικό πρωταγωνιστή -και απόλυτο κυρίαρχο της οθόνης- το Τέρας.

Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Βογτ-Ρόμπερτς
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χίντλεστον, Μπρι Λάρσον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζον Σ. Ράιλι, Τζον Γκούντμαν

«Η συνωμοσία της σκιάς»

Ένας άνεργος άνδρας βρίσκεται ξαφνικά μπροστά στην προοπτική μιας νέας δουλειάς: πρέπει να παρακολουθεί συνομιλίες που έχουν ηχογραφηθεί κρυφά. Σύντομα καταλαβαίνει ότι το νέο του αφεντικό ανήκει στον υπόκοσμο και επιθυμεί να εγκαταλείψει τη θέση του. Η εμπλοκή του, όμως, σε μία υπόθεση δολοφονίας θα περιπλέξει την κατάσταση. Θρίλερ με υπόγεια ένταση που χτίζει προσεκτικά ο σκηνοθέτης Τομά Κρουιτόφ με έναν λιτό Φρανσουά Κλουζέ που καλείται να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με έναν αδύναμο δραματουργικά χαρακτήρα.

Σκηνοθεσία: Τομά Κρουιτόφ
Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Κλουζέ, Ντενί Πονταλιντές, Σαμί Μπουαζιλά, Άλμπα Ρορβάκερ

«Βερολίνο, αντίο»

Ο Φατίχ Ακίν επιστρέφει με μία συγκινητική και αστεία ιστορία ενηλικίωσης. Δύο αγόρια αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους φεύγοντας από το σπίτι τους και από την πιεστική καθημερινότητά τους. Στη διάρκεια του road trip τους στη Γερμανία με ένα παλιό αμάξι και με έντονη την αίσθηση περιπέτειας θα μάθουν περισσότερα για τον κόσμο και για τους εαυτούς τους Γεμάτη ενέργεια σκηνοθεσία από τον αγαπημένο στην Ελλάδα Ακίν, χιούμορ, δύο ταλαντούχοι νεαροί πρωταγωνιστές, ερωτικά σκιρτίματα: Κάπως έτσι ένα best seller μεταφέρεται επιτυχημένα στο σινεμά.

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν
Πρωταγωνιστούν: Τρίσταν Γκόμπελ, Άναντ Μπατμπιλέγκ, Άνια Βέντελ

«Καταπληκτικές γυναίκες»

Ο σκηνοθέτης του Beginners επιστρέφει με άλλη μία αυτοβιογραφική ιστορία, αφιερωμένη στη μητέρα του, η οποία μεγαλώνει τη δεκαετία του 1970 μόνη της τον έφηβο γιο της. Η Ντοροθέα αποφασίζει να επιστρατεύσει τη βοήθεια άλλων δύο γυναικών, οι οποίες συζητούν με τον νεαρό για μουσική, σεξ, γυναικεία χειραφέτηση. Στην πορεία, τόσο ο ίδιος, όσο και οι γύρω του θα βιώσουν έντονα τα συναισθήματα του να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και να έρχεσαι κοντά με τους άλλους. Εξαιρετικές ερμηνείες από την πρωταγωνιστική τετράδα, με την Ανέτ Μπένινγκ και την Γκέρτα Γκέργουιγκ να ξεχωρίζουν. Η υποψήφια για Όσκαρ Σεναρίου ταινία διαθέτει μια ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά -αν και μάλλον συνηθισμένη εξέλιξη.

Σκηνοθεσία: Μάικ Μιλς
Πρωταγωνιστούν: Ανέτ Μπένινγκ, Γκέρτα Γκέργουικ, Ελ Φάνινγκ, Μπίλι Κράνταπ

«Park»

Στο πρώην Ολυμπιακό Χωριό μια παρέα παιδιών ξοδεύει τις ώρες της, καταστρέφει και αναζητά το μέλλον της. Ο 17χρονος Δημήτρης και η νεαρή Άννα βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά. Η Σοφία Εξάρχου δημιουργεί μία ταινία με ενέργεια και πλούσιο ήχο, καθοδηγώντας προσεκτικά τους νεαρούς πρωταγωνιστές της σε μία ταινία – σχόλιο για την μετά – Ολυμπιακών Αγώνων Ελλάδα και όχι μόνο. Η υπερβολή στη λιτότητα της αφήγησης και οι επαναλήψεις δημιουργούν ένα ενδιαφέρον εικαστικά αποτέλεσμα, αλλά όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικό από πλευράς πλοκής και ανάπτυξης χαρακτήρων.

Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Κίτσος, Δημήτρα Βλαγκοπούλου, Λένα Κιτσοπούλου

«Utopia, an adult’s fairy tale»

Απολυμένος και απελπισμένος άνδρας θα γνωρίσει έναν παράξενο άνδρα, ο οποίος έχει βρει έναν τρόπο να τον κάνει να αντισταθεί στον διεφθαρμένο άρχοντα της πόλης όπου ζει, προσφέροντας παράλληλα βοήθεια στους συνανθρώπους του. Βωβή, ασπρόμαυρη ελληνική ταινία που εμπνέεται από τις ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν, χωρίς φυσικά να διαθέτει τη δραματουργική τους δύναμη. Παρά την ενδιαφέρουσα ιδέα, πρόκειται για ένα μάλλον ερασιτεχνικό εγχείρημα, ενώ αντιμετωπίζει με αφέλεια πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα του καιρού μας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουρούρ
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρού, Γιώργος Κοντορίκος, Κωνσταντίνο Ιωαννίδη

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 9/9-15/3

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment