PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 2/3


Ενδιαφέρουσες οι νέες ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Μια παλιά ιστορία ζωντανεύει ύστερα από δύο δεκαετίες, ένας αγαπητός μεταλλαγμένος εκπληρώνει το πεπρωμένο του, δύο αδέλφια βαδίζουν στα ύποπτα μονοπάτια της βίας, ένας τίμιος άνθρωπος πέφτει θύμα του κρατικού μηχανισμού, ένας μποξέρ δίνει τον αγώνα της ζωής του και ο ουρανός δείχνει τα αλάνθαστα σημάδια του για τον αέναο κύκλο της ζωής, στα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της εβδομάδας.

«T2: Trainspotting 2»

Μετά από 21 χρόνια, ο – βραβευμένος με Όσκαρ – Ντάνι Μπόιλ δίνει συνέχεια σε μια θρυλική ταινία δράσης, που βασίστηκε στο βιβλίο του Ίρβιν Γουέλς και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Οι Γιούαν Μακγκρέγκορ, Ρόμπερτ Καρλάιλ, Τζόνι Λι Μίλερ και Γιούεν Μπρέμνερ ζωντανεύουν ξανά τους ήρωες αυτής της ιστορίας, όμως πολλά έχουν αλλάξει. Τώρα, ο Μαρκ Ρέντον επιστρέφει στο μοναδικό μέρος, που μπορεί να αποκαλεί σπίτι. Εκεί, τον περιμένουν όλοι οι παλιοί του γνώριμοι, αλλά και η λύπη, η απώλεια, η χαρά, η εκδίκηση, το μίσος, η φιλία, η αγάπη, η επιθυμία, ο φόβος, η μετάνοια, η ηρωίνη, ο θανάσιμος κίνδυνος και η αυτοκαταστροφή.

«Έχουν περάσει 21 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας και, θεωρητικά, τόσα χρόνια είναι πολλά, για να γίνει σίκουελ» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Η καθυστέρηση δεν ήταν επιτηδευμένη. Το συζητούσαμε για χρόνια. Αλλά, τελικά, αυτό δίνει στην ταινία λόγο ύπαρξης. Όταν βάζεις τους ηθοποιούς δίπλα στο πώς έμοιαζαν δύο δεκαετίες πριν, αυτό είναι σκληρό. 10 χρόνια πριν, δεν ήταν τόσο διαφορετικοί. Τους έκανα πλάκα και τους έλεγα ότι πρέπει να ενυδατώνονται συνέχεια! Αλλά 20 χρόνια είναι πολύς καιρός, και το νιώθεις αυτό. Οι τύποι είναι πολύ καλά με το πώς είναι τώρα και πώς θα φαίνονται σε σύγκριση με πριν. Ήταν τίμιο. Δεν ντράπηκαν, και η ταινία έχει να κάνει με αυτό».

«Λόγκαν»

Η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Τζέιμς Μάνγκολντ αποτελεί το καθοριστικό κεφάλαιο στην κινηματογραφική ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες που δημιουργήθηκαν ποτέ. Ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Χιου Τζάκμαν αναλαμβάνει για 11η φορά τον εμβληματικό ρόλο του Γουλβερίν, σε μια ιστορία θυσίας και λύτρωσης. Με τους Πάτρικ Στιούαρτ, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Ντόρις Μοργκάντο, Ντάφνι Κιν, Στίβεν Μέρτσαντ και Ελίζαμπεθ Ροντρίγκεζ να συμπληρώνουν το καστ, η ταινία μάς μεταφέρει στο 2029, όπου οι μεταλλαγμένοι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Απομονωμένος και μελαγχολικός, ο Λόγκαν έχει αρχίσει να κουράζεται από την κατάρα της αθανασίας. Όμως, πρέπει να ξαναβγάλει τα «νύχια» του, για να φροντίσει ένα μικρό κορίτσι, που, παραδόξως, διαθέτει υπερδυνάμεις που μοιάζουν με τις δικές του, και να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές δυνάμεις κι έναν κακοποιό από το παρελθόν του, σε μια αποστολή ζωής και θανάτου που θα εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

«Υποψίες»

Η ιστορία του βραβευμένου θρίλερ του Τούρκου σκηνοθέτη Εμίν Αλπέρ εξελίσσεται στην Κωνσταντινούπολη, η οποία βρίσκεται στη δίνη της πολιτικής βίας. Ένας φυλακισμένος απελευθερώνεται, υπό τον όρο να ενταχθεί σε μια μονάδα των μυστικών υπηρεσιών, τα μέλη της οποίας εργάζονται ως σκουπιδιάρηδες. Κάνοντας αυτήν τη δουλειά, συναντά τον μικρό του αδελφό, ο οποίος έχει αναλάβει την εξολόθρευση αδέσποτων σκύλων. Προκειμένου να επιτύχει την επανασύνδεσή τους, αρχίζει να πλάθει ιστορίες συνωμοσίας. Παίζουν οι Μεχμέτ Οζγκούρ, Μπερκάι Ατές, Τούλιν Όζεν, Μουφίτ Καγιατσάν και Οζάν Άκμπαμπα.

«Η ταινία διαδραματίζεται σε μια πόλη, η οποία οδηγείται σε πολιτικό χάος. Η κατάσταση ξεφεύγει από τους τρομοκράτες, που βρίσκουν καταφύγιο στις παραγκουπόλεις. Όταν οι τεχνικές απομόνωσης και διαχωρισμού αυτών των συνοικιών δεν λειτουργούν, το κράτος εφευρίσκει νέες μεθόδους. Οι “Υποψίες” είναι η ιστορία δύο αδελφών, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια τέτοια γειτονιά. Λένε πως το πολιτικό σύστημα φτιάχνει “ανθρωπάκια” και τα εντάσσει βίαια στους μηχανισμούς του, παρέχοντάς τους εξουσία και μέσα βίας, τα οποία, στο τέλος, στρέφονται εναντίον του και οδηγούν στην καταστροφή του» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

«Glory»

Ελληνοβουλγαρικής παραγωγής είναι το πολυβραβευμένο δράμα των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ, με τους Στέφαν Ντενολιούμποφ, Μαργκίτα Γκόσεβα, Κίτονταρ Τοντόροφ και Μίλκο Λαζάροφ. Ήρωάς του είναι ένας τίμιος εργαζόμενος, που επιθεωρεί καθημερινά τις ράγες του σιδηρόδρομου. Όταν βρίσκει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αποφασίζει να το παραδώσει στην Αστυνομία. Έτσι, το κράτος τον τιμά με μια εκδήλωση, κατά την οποία η επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Μεταφορών τον χρησιμοποιεί, για να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον από ένα σκάνδαλο διαφθοράς. Έτσι, ο απλός αυτός άνθρωπος πέφτει θύμα του γραφειοκρατικού χάους και ξεκινά μια απεγνωσμένη μάχη, για να ανακτήσει ένα οικογενειακό του κειμήλιο και τη χαμένη του αξιοπρέπεια.

«Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλι Μάκι»

Εμπνευσμένη από τη ζωή του Φιλανδού μποξέρ Όλι Μάκι, η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Γιούχο Κουοσμάνεν απέσπασε το μεγάλο βραβείο στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών και ήταν η πρόταση της Φινλανδίας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Με τους Γιάρκο Λάχτι, Ούνα Αϊρόλα, Έρο Μιλόνοφ και Τζούνας Σαρτάμο, η χιουμοριστική αυτή ιστορία αγάπης, σαν μια γλυκόπικρη ωδή στη χαμένη αθωότητα, εκτυλίσσεται το καλοκαίρι του 1962, όταν ο Όλι Μάκι αγωνίζεται για τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στην κατηγορία φτερού. Η επιτυχία φαίνεται σίγουρη, αρκεί να χάσει βάρος και να συγκεντρωθεί στην προπόνηση. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα… Είναι ερωτευμένος.

«Η βασική διάθεση που επικρατεί στην ταινία, είναι η χαλαρότητα» επισημαίνει ο σκηνοθέτης. «Αν και είναι μια ιστορία για την υπαρξιακή κρίση και την αναζήτηση του εαυτού, ήταν ζωτικής σημασίας η αφήγηση να μη βυθιστεί στο σκοτάδι, αλλά, αντιθέτως, να είναι ανάλαφρη. Ήθελα να κάνω μία ταινία για έναν ασυνήθιστο ήρωα. Δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος κερδίσει ή χάσει, αλλά με τις επιλογές της ζωής. Ο Όλι Μάκι, εξακολουθεί να είναι ένας πολύ γνωστός μποξέρ μέχρι και σήμερα. Στην αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί εναντίον του τότε καθιερωμένου παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία φτερό, του Αμερικανού Ντέιβι Μουρ. Αργότερα, θα πει πως αυτή ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής του».

* Από αυτή την εβδομάδα προβάλλονται, επίσης, τα ντοκιμαντέρ «El Greco – Προσωπογραφίες» και «Τα Σημάδια του Ουρανού».

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 23/2-1/3

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment