PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 7/9


Πλούσια είναι αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα με επτά νέες ταινίες και τρείς επανέκδοσεις προβάλλονται στις αίθουσες, με πολλές εκφάνσεις τρόμου, αληθινές ιστορίες, δράση, τελειωμένους και νέους έρωτες, πολιτικές παραβολές, τρυφερές οικογενειακές σχέσεις και παλιές ιστορίες.

«Έρχεται τη νύχτα»

Μια αφύσικη απειλή που μετατρέπει τους ανθρώπους σε τέρατα τρομοκρατεί τον κόσμο, στο ψυχολογικό θρίλερ τρόμου και μυστηρίου. Μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό, ένας άντρας με την οικογένειά του έχουν βρει ασφάλεια σε ένα απομονωμένο σπίτι. Η ηρεμία τους δοκιμάζεται, όταν έρχεται μια απελπισμένη νεαρή οικογένεια, που αναζητεί καταφύγιο.

Σκηνοθεσία: Τρέι Έντουαρντ Σουλτς
Πρωταγωνιστούν: Τζόελ Έτζερτον, Κρίστοφερ Άμποτ, Καρμέν Ετζόγκο και Ράιλι Κίου

«Detroit: Μια οργισμένη πόλη»

Μέσα από το ιστορικό της θρίλερ, η βραβευμένη με δύο Όσκαρ σκηνοθέτης, βγάζει στο φως μια σκληρή πραγματική ιστορία φυλετική βίας, μεταφέροντάς μας στο καλοκαίρι του 1967, στην καρδιά των αιματηρών κοινωνικών αναταραχών που «έπνιξαν» την πόλη του Ντιτρόιτ. Η ταινία αποτυπώνει τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη τη νύχτα τρόμου, στο ξενοδοχείο Algiers, τα οποία, έκτοτε, έχουν υποβιβαστεί σε απλή αναφορά στα βιβλία ιστορίας. Παρακάμπτοντας την επίσημη διαδικασία, πολλοί αστυνομικοί ανέκριναν βίαια τους ενοίκους του ξενοδοχείου, κατασκευάζοντας ένα ιδιότυπο «παιχνίδι θανάτου», σε μία προσπάθεια να τους εκφοβίσουν, για να μην ομολογήσουν. Μέχρι το τέλος της νύχτας, τρεις άοπλοι νεαροί πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ και αρκετοί άλλοι άντρες και γυναίκες χτυπήθηκαν βάναυσα. Κανένα όπλο δεν βρέθηκε ποτέ.

Σκηνοθεσία: Κάθριν Μπίγκελοου
Πρωταγωνιστούν: Τζον Μπογιέγκα, Άντονι Μακί, Άλτζι Σμιθ, Ουίλ Πόλτερ, Τζέικομπ Λάτιμορ, Τζέισον Μίτσελ και Χάνα Μάρεϊ

«Paulina»

Διασκευάζοντας ένα κλασικό αργεντίνικο φιλμ νουάρ του 1960 και μετατρέποντάς το σε μία πολιτική παραβολή, ο σκηνοθέτης δημιούργησε ένα θρίλερ, το οποίο απέσπασε είκοσι βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ και άλλες δεκαεννέα υποψηφιότητες. Οι ήρωες ξετυλίγουν την ιστορία μιας μεγαλοαστής δικηγόρου του Μπουένος Άιρες, η οποία, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του ανώτατου δικαστή πατέρα της, γίνεται δασκάλα σε ένα απομακρυσμένο χωριό, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αναλφάβητη. Ένα βράδυ, δέχεται μια βάναυση επίθεση από μια συμμορία, αλλά δεν πτοείται και επιστρέφει στη δουλειά της. Όμως, δεν φαντάζεται πόσο κοντά της μπορεί να είναι οι δράστες.

Σκηνοθεσία: Σαντιάγκο Μίτρε
Πρωταγωνιστούν: Ντολόρες Φόνζι, Εστέμπαν Λαμόθ και Όσκαρ Μαρτίνεζ

«American made»

Θρίλερ δράσης που ζωντανεύει ένα από τα ανείπωτα σκάνδαλα της CIA, μέσα από την αληθινή ιστορία παρανομίας και διαπλοκής του πιλότου Μπάρι Σιλ. Ένας οικογενειάρχης αγαπά τη γυναίκα του, αλλά έχει διπλή ζωή. Από τη μία, εργάζεται ως πληροφοριοδότης της CIA και από την άλλη, μεταφέρει λαθραία ναρκωτικά για λογαριασμό ενός καρτέλ, στο οποίο εμπλεκόταν και ο Πάμπλο Εσκομπάρ.

Σκηνοθεσία: Νταγκ Λάιμαν
Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Ντόμναλ Γκλίσον, Τζέσε Πλέμονς και Σάρα Ράιτ

«Αυτή η γη είναι δική μας»

Το γαλλικό δράμα εκτυλίσσεται στη βόρεια Γαλλία, λίγες εβδομάδες πριν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, και προκάλεσε την οργή του κόμματος της Μαρίν Λεπέν. Ηρωίδα της ταινίας είναι μια αυτοαπασχολούμενη νοσοκόμα, η οποία είναι αφοσιωμένη και γενναιόδωρη στις σχέσεις της και αποτελεί ηθικό πρότυπο για όλους. Ένα ανερχόμενο εθνικιστικό κόμμα εκμεταλλεύεται τη δημοτικότητα και την ακεραιότητά της, τοποθετώντας την υποψήφια στις τοπικές εκλογές. Εκείνη, χωρίς να έχει καμία πολιτική πεποίθηση, συνεχίζει παρά τις αντιδράσεις του περίγυρού της, μέχρι να αποκαλυφθεί η πικρή αλήθεια.

Σκηνοθεσία: Λούκα Μπελβό
Πρωταγωνιστούν: Εμιλί Ντεκέν, Αντρέ Ντισολιέ και Γκιγιόμ Γκουί

«Οι πρώην»

Αποδεικνύοντας πως, είτε τους αγαπάμε, είτε τους μισούμε, είναι δύσκολο να ξεχάσουμε τους πρώην μας, η γαλλική κωμωδία παρακολουθεί έξι χωρισμένα ζευγάρια, που κάνουν έναν απολογισμό των σχέσεών τους που διαλύθηκαν. Όλους τους ενώνει μια πραγματική δυσκολία να τις ξεχάσουν, για λόγους αγάπης, μίσους ή και λόγους πρακτικούς.

Σκηνοθεσία: Μορίς Μπαρτελεμi
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πολ Ρουβέ, Πατρίκ Τσεσνέ, Αρνό Ντικρέ και Στεφί Σελμά

«Επιστροφή στη Βουργουνδία»

Στην τρυφερή γαλλική κομεντί, ένας 30χρονος, που έχει περάσει την τελευταία δεκαετία της ζωή του ταξιδεύοντας στον κόσμο και κόβοντας κάθε δεσμό με την οικογένειά του και τον τόπο των παιδικών του χρόνων, καλείται στην πατρίδα του, για να αποχαιρετίσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Εκεί, η επερχόμενη συγκομιδή του κρασιού τού δίνει την ευκαιρία να έρθει ξανά κοντά με τα αδέλφια του, ώστε να αποφασίσουν από κοινού για το μέλλον του οικογενειακού τους αμπελώνα.

Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς
Πρωταγωνιστούν: Πίο Μαρμάι, Άνα Ζιραρντό, Φρανσουά Σιβίλ, Ζαν Μαρκ Ρουλό και Μαρία Βαλβέρδε

Σε επανέκδοση θα προβληθούν, επίσης, με νέες αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες, από το 1995, το ασπρόμαυρο γουέστερν φαντασίας του Τζιμ Τζάρμους. Με τους Τζόνι Ντεπ και Ρόμπερτ Μίτσαμ και τους Γκάμπριελ Μπερν, Γκάρι Φάρμερ, Λανς Χένρικσεν, Κρίσπιν Γκλόβερ, Ίγκι Ποπ, Τζάρεντ Χάρις και Μπίλι Μπομπ Θόρτον, «Ο νεκρός». Το ασπρόμαυρο road movie του Βιμ Βέντερς, που έρχεται από το 1976, «Στο πέρασμα του χρόνου» και το βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αλμπέρτο Μοράβια, «La Ciociara», το ασπρόμαυρο ιταλικό δράμα του 1960, σε σκηνοθεσία του Βιτόριο Ντε Σίκα, με τη Σοφία Λόρεν, «Η ατιμασμένη».

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 7/9-13/9

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment