PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 9/2


Πλούσιο είναι το κινηματογραφικό μενού, με επτά ταινίες να διεκδικούν την προσοχή του κοινού αυτή την εβδομάδα. Μια πλανητική μετάβαση αναζήτησης, μία αποστολή βίαιης εμπιστοσύνης, μια πολιτική αλληγορία, μια ποιητική δίωξη, μια μυστική συνταγή, ακόμη ένας έρωτας με ακόμα πιο σκοτεινές γκρι αποχρώσεις και η αλλαγή δράσης ενός μοναχικού εκδικητή θα προβληθούν στα πλάνα της μεγάλης οθόνης αυτή την εβδομάδα.

«Το Διάστημα ανάμεσά μας»

Ένας 16άχρονος, που γεννήθηκε στον Άρη μετά από μια αναπάντεχη εγκυμοσύνη, πριν την απογείωση του διαστημόπλοιου που έφερε τη μητέρα του στον Κόκκινο Πλανήτη, είναι ο ήρωας της αισθηματικής περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας του Πίτερ Τσέλσομ, με τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Γκάρι Όλντμαν και τους Έισα Μπάτερφιλντ, Μπριτ Ρόμπερτσον και Κάρλα Γκουτζίνο. Λαχταρώντας να γνωρίσει από πού προέρχεται, το αγόρι ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Γη. Όμως η υγεία του κλονίζεται, και οι γιατροί απαγορεύουν τις εξερευνήσεις του, καθώς τα όργανά του δεν αντιδρούν καλά στη γήινη ατμόσφαιρα. Ο έρωτάς του για ένα κορίτσι και η επιθυμία να βρει τον πατέρα του, τον ωθούν να αποδράσει, για να αποκαλύψει το μυστήριο της γέννησής του και να βρει πού ανήκει στο Σύμπαν.

«Αυτοκρατορία»

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το αστυνομικό θρίλερ του Ντάνιελ Ραγκούσις – με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τόνι Κολέτ, Μπερν Γκόρμαν και Τρέισι Λετς – αποτυπώνει την περιπέτεια ενός νεαρού πράκτορα του FBI, ο οποίος, μετά την κλοπή μεγάλης ποσότητας μιας επικίνδυνης χημικής ουσίας, αναλαμβάνει να εισχωρήσει μυστικά σε μία εξτρεμιστική ρατσιστική οργάνωση, που θεωρείται υπεύθυνη για το συμβάν. Στην προσπάθειά του να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της ομάδας, αναγκάζεται να εκτελέσει σκληρές πράξεις, που είναι ενάντια στις πεποιθήσεις του.

«Η κλούβα»

Έντονα πολιτική και κλειστοφοβική, η αλληγορία του Μοχάμεντ Ντιάμπ ήταν η πρόταση της Αιγύπτου για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Οι Νέλι Καρίμ, Χάνι Αντέλ, Ταρίκ Αμπντέλ Αζίζ και Μαχμούντ Φάρες μάς μεταφέρουν στο Κάιρο του 2013, δύο χρόνια μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση. Στην αρχή της σειράς των γεγονότων που οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου Μόρσι, μια κλούβα της Αστυνομίας, μέσα στην οποία κρατούνται διαδηλωτές με εντελώς διαφορετικές πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, διασχίζει τις βίαιες διαδηλώσεις. Θα μπορέσουν οι κρατούμενοι να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να επιβιώσουν;

«Η δικιά μου θέση στην επανάσταση ήταν περισσότερο του ατόμου που την προωθούσε. Ήμουν ήδη γνωστός από την ταινία μου και είχα πολύ ενεργό ρόλο ως ακτιβιστής. Αφήνοντας στην άκρη τον ρόλο μου ως σκηνοθέτη, στάθηκα στο πλευρό της δημοκρατίας, μαζί με τον αιγυπτιακό λαό. Στη σημερινή Αίγυπτο, πρέπει να προσέχουμε πολύ τις λέξεις που χρησιμοποιούμε, γιατί η χώρα και ο λαός βλέπει τα πράγματα ή άσπρα ή μαύρα. Μία λάθος λέξη και, αμέσως, έχεις τοποθετηθεί στους επαναστάτες ή στην Αδελφότητα. Θέλω ο κόσμος να δει την ταινία, χωρίς να σκέφτεται σε ποια πλευρά είμαι εγώ. Δεν είναι μία ταινία για την πολιτική, αλλά μία ταινία για την ανθρώπινη πλευρά των γεγονότων. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν ξέρουμε κάποιον, πριν τον γνωρίσουμε, ακόμα και σε μία ακραία συνθήκη, όπως αυτή της “Κλούβας”» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Νερούδα»

Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και η υποψηφιότητα της Χιλής για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, η βιογραφική ταινία του Πάμπλο Λαρέν παρακολουθεί τη ζωή του Χιλιανού νομπελίστα ποιητή Πάμπλο Νερούδα, στα τέλη της δεκαετίας του 1940, όταν αναγκάστηκε να κρυφτεί για να αποφύγει τη σύλληψή του, λόγω των κομμουνιστικών του ιδεών και της κριτικής που ασκούσε στην κυβέρνηση Βιντέλα. Παίζουν οι Γκαέλ Γκαρσία Μπενάλ, Λουίς Νιέκο, Μερσέντες Μοράν, Αλφρέντο Κάστρο και Αντονία Ζέγκερς.

«Για εμάς, η ταινία “Νερούδα” είναι μία ψεύτικη βιογραφία. Εφηύραμε έναν κόσμο, όπως ο Νερούδα είχε εφεύρει τον δικό του. Δημιουργήσαμε ένα “νερουδιακό” φιλμ, όχι ένα φιλμ για τον Νερούδα. Ένα διήγημα, που ο Νερούδα θα ήθελε να διαβάσει» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Γλυκό φασόλι»

Στο ιαπωνικό της δράμα, η πολυβραβευμένη Ναόμι Καουάσε αφηγείται μια τρυφερή και γλυκιά ιστορία. Με τους Κιρίν Κικί, Μασατόσι Ναγκάσε και Κιάρα Ουσίντα, ένας άνδρας, που έχει ένα μικρό αρτοποιείο που σερβίρει ντοραγιάκι, δηλαδή γλυκά γεμιστά με μια πάστα κόκκινου φασολιού που λέγεται «αν», δέχεται με μεγάλη επιφύλαξη την προσφορά μιας γηραιάς κυρίας να τον βοηθήσει στην κουζίνα. Όμως, μια ευχάριστη έκπληξη τον περιμένει, όταν δοκιμάζει τις δημιουργίες της. Χάρη στη μυστική της συνταγή, η μικρή επιχείρηση ανθίζει και, με τον καιρό, οι δύο αυτοί άνθρωποι ανοίγουν την καρδιά τους και αποκαλύπτουν παλιές πληγές.

«Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι»

Η ερωτική ταινία του Τζέιμς Φόλεϊ βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας της Ε. Λ. Τζέιμς, «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι», η οποία έχει σπάσει τα ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών. Με τους Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον, τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Κιμ Μπέισινγκερ και τους Χιου Ντάνσι, Μαξ Μαρτίνι, Τάιλερ Χέχλιν και Ρίτα Όρα, αυτήν την φορά ο Κρίστιαν Γκρέυ παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, την ώρα που η Αναστάζια έχει να αντιμετωπίσει τον θυμό και τον φθόνο των γυναικών που ήταν μαζί του πριν από αυτήν, και να πάρει την απόφαση της ζωής της.

«H ταινία LEGO Batman»

Διατηρώντας το τολμηρό χιούμορ που την έκανε παγκόσμιο φαινόμενο, η «Ταινία LEGO» επιστρέφει με πρωταγωνιστή της, αυτήν τη φορά, τον Μπάτμαν, μέσα από την περιπέτεια κινουμένων σχεδίων του Κρις ΜακΚέι. Στο Γκόθαμ, ζυμώνονται μεγάλες αλλαγές, κι αν ο LEGO Μπάτμαν θέλει να σώσει την πόλη από την εχθρική κατάληψη του Τζόκερ, πρέπει να αφήσει το μοτίβο του μοναχικού εκδικητή και να μάθει να συνεργάζεται με άλλους.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 9/2-15/2

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment