PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 18/5


Έξι νέες ταινίες προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες, η αγωνιώδης πάλη δύο στρατιωτών να παραμείνουν ζωντανοί, η επικίνδυνη εξερεύνηση ενός τρομακτικού κόσμου, τα ερωτικά μπερδέματα επτά ζευγαριών και η ιστορία ενός σπουδαίου συγγραφέα, ξετυλίγονται αυτή την εβδομάδα.

«Ο τοίχος»

Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ πέφτουν θύμα ενέδρας από ελεύθερο σκοπευτή. Ένας εξ αυτών βρίσκει καταφύγιο πίσω από έναν πέτρινο τοίχο. Όσο περνά η ώρα θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να επιβιώσει και θα γνωρίσει τον αντίπαλό του περισσότερο από όσο θα ήθελε. Ο Νταγκ Λάιμαν (The Bourne Identity) σκηνοθετεί ένα μάλλον θεατρικό σενάριο του Ντουέιν Γουόρελ, το οποίο κρατά το ενδιαφέρον του θεατή, αλλά παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να μας πείσει ότι δείχνει και τις δύο πλευρές του νομίσματος, δεν τα καταφέρνει. Γιατί παρά τα λόγια που λέει ο ελεύθερος σκοπευτής, η κάμερα είναι στραμμένη στον αμερικανό στρατιώτη, τον οποίο άλλωστε φροντίζει να «εξιλεώσει» για τα δικά του λάθη, ενώ ο σκοπευτής παρουσιάζεται ως σαδιστής.

«Ο “Τοίχος”, για μένα, είναι ένα τεταμένο θρίλερ, αλλά, ταυτόχρονα, και μια ενδιαφέρουσα εξερεύνηση του τρόπου που λειτουργεί πραγματικά ο πόλεμος – άγνωστοι σκοτώνουν αγνώστους, στην περίπτωσή μας, ένας Αμερικανός στρατιώτης βρίσκεται στο στόχαστρο ενός Ιρακινού ελεύθερου σκοπευτή. Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, βρέθηκαν σε αυτήν τη θέση και θέλουν απλά να επιβιώσουν» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Είναι η δική μου εκδοχή μιας πολεμικής ταινίας. Δεν υπάρχει πολιτική στην ταινία, γιατί δεν λειτουργεί έτσι ο πόλεμος. Μπορεί να έχεις τις απόψεις σου, όταν κάθεσαι άνετα στη Νέα Υόρκη, αλλά, όταν βρίσκεσαι στο Ιράκ και κάποιος προσπαθεί να σε σκοτώσει, είναι αυτόματα ο εχθρός, και θα κάνεις τα πάντα, για να επιβιώσεις»,προσθέτει.

Σκηνοθεσία: Νταγκ Λάιμαν
Πρωταγωνιστούν: Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Τζον Σένα

«Alien: Covenant (Προμηθέας 2)»

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στο σύμπαν του Alien με το σίκουελ του «Προμηθέα» και νέους ήρωες. Το σκάφος Covenant που μεταφέρει αποίκους σε έναν πλανήτη, λαμβάνει μετά από μία καταστροφή ένα παράξενο σήμα από έναν κοντινό πλανήτη, τον οποίο αποφασίζει να εξερευνήσει. Εκεί βρίσκονται όμως τα xenomorphs, αλλά και ο Ντέιβιντ, το ανδροειδές της αποστολής του Προμηθέα. Ο Σκοτ ασχολείται πάλι με την έννοια του δημιουργού και δίνει αρκετό υλικό στον Μάικλ Φασμπέντερ ώστε να δουλέψει (τον διπλό του ρόλο) πάνω σε αυτό. Η υπόλοιπη ταινία είναι σε στιγμές διασκεδαστική και σε στιγμές τρομακτική, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημά της αναμενόμενη.

«Εύχομαι η ταινία να κάνει τους θεατές να νιώσουν άβολα, να αισθανθούν το αίμα τους να βράζει και τις καρδιές τους να σφυροκοπούν. Ελπίζω να στεγνώσει ο λαιμός τους, αλλά να μην μπορούν να ξεκολλήσουν τα μάτια τους από την οθόνη» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάθριν Ουότερστον, Μπίλι Κράνταπ

«Ένα προφίλ για δύο»

Ο 75χρονος Πιέρ, χήρος, ανακαλύπτει το Διαδίκτυο και αρχίζει να μιλάει με μία νεαρή κοπέλα σε ιστοσελίδα κοινωνικών γνωριμιών. Για να την προσελκύσει, χρησιμοποιεί τη φωτογραφία του δασκάλου πληροφορικής του, ο οποίος -χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος- είναι ο σύντροφος της εγγονής του. Τυπικά μπερδέματα σε αυτή τη γαλλική κομεντί, με την ερμηνεία του «βετεράνου» Πιέρ Ρισάρ να ξεχωρίζει, αλλά και μία στερεοτυπική παρουσίαση των γυναικείων χαρακτήρων: οι κυρίες της ταινίες είτε θέλουν να ελέγχουν, είτε επιδεικνύουν μια αφέλεια.

Σκηνοθεσία: Στεφάν Ρομπελίν
Πρωταγωνιστούν: Πιέρ Ρισάρ, Γιαννίς Λεσπέρ, Φανί Βαλέτ

«Σ’ αγαπώ ισπανικά»

Πέντε ιστορίες αγάπης και σεξ εκτυλίσσονται κατά την διάρκεια ενός καλοκαιριού στην Μαδρίτη. Ο Πάκο και η Άνα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει χάσει εδώ και καιρό το πάθος στην σχέση του με αποτέλεσμα να μένουν και οι δύο ανικανοποίητοι. Ο Χοσέ Λουίς προσπαθεί να ξυπνήσει τη ερωτική επιθυμία στην γυναίκα του Παλόμα, η οποία ύστερα από ένα ατύχημα βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. H Μα Καντελάρια και ο Αντόνιο προσπαθούν να κάνουν παιδί. Ο Άλεξ προσπαθεί να ικανοποιήσει τις φαντασιώσεις της Ναταλίας ενώ η ίδια αναρωτιέται αν τελικά θα της κάνει πρόταση γάμου. Τέλος η Σάντρα μια μοναχική γυναίκα αναζητά απελπισμένα τον έρωτα.

Σκηνοθεσία: Πάκο Λεόν
Πρωταγωνιστούν: Νατάλια ντε Μολίνα, Άννα Κατς, Μπέλεν Κουέστα, Λουίς Καλέχο

«Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη»

Τέσσερις σκηνές από τη ζωή του Στέφαν Τσβάιχ στην Αμερική, μετά την αυτοεξορία του από τη ναζιστική Γερμανία. Η ιδιότυπη βιογραφία της ηθοποιού και σκηνοθέτιδος Μαρία Σρέιντερ σκιαγραφεί το πορτραίτο ενός ανθρώπου που διχάζεται ανάμεσα στη φρίκη για το ξέσπασμα του πολέμου και την αγάπη για την πατρίδα του. Εγκεφαλική ταινία που θέλει τον χρόνο της, αλλά θα αναμείψει τους θεατές -ιδιαίτερα όσους αγαπούν το έργο του Τσβάιχ ή απλά την ιστορία και τη λογοτεχνία. Εξαιρετική η ερμηνεία του Τζόζεφ Χέντερ.

Στον «Κόσμο του χτες», ο συγγραφέας έγραφε: «Ο καθένας μας, ακόμα και ο μικρότερος και ο πιο ασήμαντος, έχει κλονιστεί στα βάθη της ύπαρξής του από τις σχεδόν αδιάκοπες ηφαιστειακές εκρήξεις της ευρωπαϊκής γης μας. Δεν γνωρίζω καμία υπεροχή, που μπορώ να ισχυριστώ, εν μέσω του πλήθους, εκτός από αυτό: ότι, ως Αυστριακός, Εβραίος, συγγραφέας, ανθρωπιστής και ειρηνιστής, ανέκαθεν βρισκόμουν στο ακριβές σημείο, όπου αυτοί οι σεισμοί ήταν οι πιο βίαιοι».

Σκηνοθεσία: Μαρία Σρέιντερ
Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφ Χέντερ, Μπάρμπαρα Σούκοβα

«Άφτερλωβ»

Ο Νίκος θέλει να μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισε με τη Σοφία. Αποφασίζει να την κλείσει σε μία βίλα στα βόρεια προάστεια και να μάθει την αλήθεια. Διαφωνίες, τσακωμοί, αναλύσεις για τον έρωτα σε αυτή τη χαριτωμένη ρομαντική ταινία που περιλαμβάνει έξυπνες ατάκες και καλοδουλεμένοι χαρακτήρες από τον Στέργιο Πάσχο. Οι δύο πρωταγωνιστές, Χάρης Φραγκούλη και Ηρώ Μπέζου ερμηνεύουν με φρεσκάδα τους ρόλους τους. Ωστόσο, η αυτοαναφορικότητα και η υπερβολική επίγνωση του έξυπνου σεναρίου υπονομεύουν σε στιγμές την ταινία.

Σκηνοθεσία: Στέργιος Πάσχος
Πρωταγωνιστούν: Χάρης Φραγκούλης, Ηρώ Μπέζου

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 18/5-24/5

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment