PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 6/4


Θεατρικά και μυθιστορήματα προσφέρουν την πρώτη ύλη για τις ταινίες αυτής της εβδομάδας. Δύο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα, ένα θεατρικό έργο κι ένα εικονογραφημένο μπεστ σέλερ μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη, με ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, ένα αστυνομικό θρίλερ, μια ιστορία εσωτερικής αναζήτησης κι ένα ντοκιμαντέρ για το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση.

«Η μυστική γραφή»

Άλλη μία μεταφορά best seller στον κινηματογράφο. Η νεαρή Ρόουζ, μία Ιρλανδή νεαρή κοπέλα, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκτός από την απουσία του αγαπημένου της, έχει να αντιμετωπίσει την ανεπιθύμητη προσοχή του ιερέα της περιοχής, καθώς και τα αδιάκριτα βλέμματα των ανδρών που την θεωρούν ανήθικη. Θα βρεθεί κλεισμένη σε ψυχιατρική κλινική, όπου θα παραμείνει για δεκαετίες. Ο Τζιμ Σέρινταν (Το Αριστερό Μου Πόδι) σκηνοθετεί ένα μάλλον επίπεδο μελόδραμα, που καταλήγει σε ένα απλοϊκό φινάλε, παρά τις προσπάθειες για κάτι πιο ενδιαφέρον τόσο από την πρωταγωνίστρια Ρούνι Μάρα, όσο και από την Βανέσα Ρεντγκρέιβ (και οι δύο ερμηνεύουν την Ρόουζ σε διαφορετική ηλικία).

Σκηνοθεσία: Τζιμ Σέρινταν
Πρωταγωνιστούν: Ρούνι Μάρα, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Θίο Τζέιμς, Έρικ Μπάνα

«Η κόρη»

Αντλώντας έμπνευση από την Αγριόπαπια, το σπουδαίο έργο του Ερρίκου Ίψεν, η ταινία του Αυστραλού Σάιμον Στόουν αφηγείται την ιστορία δύο οικογενειών. Μετά από μακρόχρονη απουσία στο εξωτερικό, ο Κρίστιαν επιστρέφει στη μικρή πόλη της Αυστραλίας όπου μεγάλωσε για τον γάμο του πατέρα του, Χένρι (Τζέφρι Ρας) με μία κατά πολύ νεότερή του γυναίκα. Εκεί θα συναντήσει τον παιδικό του φίλο Όσκαρ που ζει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή με τη σύζυγο και την κόρη του (Μιράντα Όττο, Οντέσα Γιάνγκ) και τον πατέρα του (Σαμ Νιλ). Ένα μυστικό θα έρθει να ταράξει τις ζωές όλων. Χαμηλών τόνων δράμα με δυνατές ερμηνείες από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές, και μια σκηνοθετική ματιά που συνδυάζει το κλασικό με το σύγχρονο φέρνοντας στην επιφάνεια την ουσία του θεατρικού του Ίψεν.

Σκηνοθεσία: Σάιμον Στόουν
Πρωταγωνιστούν: Τζέφρι Ρας, Γιούεν Λέσλι, Πολ Σνάιντερ, Μιράντα Όττο, Οντέσα Γιάνγκ, Σαμ Νιλ

«Η καλύτερη στιγμή τους»

Άπειρη σεναριογράφος καλείται να αναλάβει να γράψει το σενάριο μιας πολεμικής ταινίας που θα εμψυχώσει τις γυναίκες της Βρετανίας στο Λονδίνο του 1940. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κυνικό επικεφαλής σεναριογράφο, τις οπισθοδρομικές απόψεις πολλών ανδρών, αλλά και την αυτάρεσκη συμπεριφορά του κεντρικού πρωταγωνιστή της ταινίας. Μεταφορά βιβλίου από την Λόνε Σέρφιγκ (Μια Κάποια Εκπαίδευση) που δίνει κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες των γυναικών να βρουν την θέση τους στον κόσμο σε μία δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια ιστορία. Παρ’ όλο που η ταινία διαθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία -κυρίως την απολαυστική παρουσία του Μπιλ Ναΐ και τα υπέροχα σκηνικά και κοστούμια- από τη μέση και μετά ακολουθεί την πεπατημένη και χάνει την ευκαιρία να μετατραπεί σε μια πολύ καλή ταινία.

Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφιγκ
Πρωταγωνιστούν: Τζέμα Άρτερτον, Σαμ Κλάφλιν, Μπιλ Ναΐ

«Colossal»

Η Γκλόρια είναι μία άνεργη κοπέλα που περνάει μια δύσκολη φάση στη σχέση της με τον φίλο της, τον Τιμ. Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, η Γκλόρια επιστρέφει στην μικρή κωμόπολη που γεννήθηκε, σε μια προσπάθεια να βάλει τη ζωή της σε τάξη. Εκεί, επανασυνδέεται με τον παιδικό της φίλο, τον Όσκαρ, έναν καλοπροαίρετο ιδιοκτήτη μπαρ, ο οποίος μαζί με τους φίλους του, την παρασύρουν στο ποτό. Εν τω μεταξύ, στην άλλη πλευρά του κόσμου, ένα τεράστιο πλάσμα αρχίζει να επιτίθεται στη Σεούλ, στη Νότια Κορέα. Ένα βράδυ, η Γκλόρια ανακαλύπτει με τρόμο ότι το αδηφάγο τέρας μιμείται κάθε της κίνηση σε καταστροφικό βαθμό. Όταν οι φίλοι της Γκλόρια αντιλαμβάνονται το μυστήριο φαινόμενο, ένα δεύτερο, πιο καταστροφικό πλάσμα εμφανίζεται.

Σκηνοθεσία: Νάτσο Βιγκαλόντο
Ηθοποιοί: Αν Χάθαγουει, Νταν Στίβενς, Τζέισον Σουντέικις, Τιμ Μπλέικ Νέλσον

«Αδίστακτοι»

Ο Γιανί, ο Ερίκ, ο Νασέρ και ο Φρανκ είναι μια αποτελεσματική ομάδα ληστών που δρα στην περιφέρεια του Παρισιού. Ανάμεσα σε κάθε χτύπημα, ο καθένας από αυτούς προσπαθεί να διαχειριστεί την οικογενειακή του ζωή, ακροβατώντας μεταξύ παράνοιας, απομόνωσης και ανησυχίας των συγγενών τους. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ο αδερφός του Γιανί, ο Αμίν, θα κάνει ένα μεγάλο λάθος, που θα αναγκάσει την ομάδα να βρεθεί υπό την δούλεψη των «βαρόνων» ναρκωτικών της πόλης. Πλέον, η ομάδα δεν έχει να φέρει εις πέρας τις ληστείες τεθωρακισμένων στις οποίες πρωτοστατούσε στο παρελθόν, αλλά την αστραπιαία μεταφορά τόνων ηρωίνης. Σύντομα, ληστές και έμποροι ναρκωτικών θα βρεθούν αντιμέτωποι… Γαλλική περιπέτεια, παραγωγής 2015.

Σκηνοθεσία: Ζίλιαν Λεκλέρκ
Πρωταγωνιστούν: Σαμί Μπουατζιλά, Γκιγιόμ Γκουί, Γιουσέφ Χαϊντί

«Αρχηγός από κούνια»

Ο 7χρονος Τιμ περνάει ζωή χαρισάμενη, τρισευτυχισμένος με τους γονείς του. Όταν όμως καταφθάνει στο σπίτι τους με ταξί ένα μωρό, φορώντας κοστούμι και κουβαλώντας χαρτοφύλακα, όλος ο κόσμος του Τιμ ανατρέπεται. Σύντομα, ο αδελφικός ανταγωνισμός παραμερίζεται αναγκαστικά όταν ο τελευταίος ανακαλύπτει ότι ο μικρός αδελφός του είναι στη πραγματικότητα ένας κατάσκοπος σε μια μυστική κρυφή αποστολή και ότι μόνο αυτός μπορεί να τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα. Μία εξωφρενική περιπέτεια ξεκινά και κορυφώνεται με μια επική μάχη ανάμεσα σε κουτάβια και μωρά. Εμπνευσμένο από το εικονογραφημένο best seller της Μάρλα Φρέιζι, το animation που έσπασε ταμεία στις ΗΠΑ, εκθρόνισε την Πεντάμορφη και το Τέρας από την πρώτη θέση του box office και έκανε πολλούς κριτικούς να δουν στον κεντρικό χαρακτήρα τον… Ντόναλντ Τραμπ.

Σκηνοθεσία: Τομ ΜακΓκραθ

«Η πόλη της σιωπής»

Η Δάφνη είναι μια γυναίκα που ζει απομονωμένη στο σπίτι της στην Πάτμο, κουβαλώντας ένα βαρύ τραύμα. Για συντροφιά έχει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Βρετανών (υπέροχες παρουσίες η Σάρα Μάιλς και ο Μπέρναρντ Χιλ, ο καπετάνιος του Τιτανικού). Στο νησί φτάνει ένας ιερέας, θέλοντας να μελετήσει στο μοναστήρι κάποια σπάνια γραπτά, καθώς και ένας ισπανός ταυρομάχος. Έτσι θα ξεκινήσει μία «διαμάχη» της πίστης και του πάθους. Η Άντζελα Ισμαήλος έχει επιλέξει μερικούς από τους καλύτερους συνεργάτες που θα μπορούσε να έχει (o Γιαν Κάσμαρεκ του Finding Neverland στη μουσική, ο Σίμος Σαρκετζής στην φωτογραφία) παραδίδοντας όμορφες εικόνες της Πάτμου, σε μία ιστορία που παρά τις καλές προθέσεις, μοιάζει ανεξήγητα «βαριά»: φιλοσοφικές συζητήσεις και εικόνες θλίψης ταιριάζουν μεν με το τοπίο, αλλά μοιάζουν σε μεγάλο βαθμός αχρείαστες.

Σκηνοθεσία: Άντζελα Ισμαήλος
Πρωταγωνιστούν: Άντζελα Ισμαήλος, Σον Μπένσον, Μπέρναρντ Χιλ, Σάρα Μάιλς, Έρικ Γουάιλντπρετ

«Πεθαίνοντας στο γέλιο»

Στο ντοκιμαντέρ του, ο Στέλιος Κούλογλου καταγράφει τέσσερις παράλληλες ιστορίες, με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση. Οι διάσημοι Yesmen οργανώνουν την πρώτη μεγάλη φάρσα μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κωμικός και ευρωβουλευτής Μάρτιν Σόνεμπορν επεξεργάζεται ένα πρωτότυπο σχέδιο για τη σωτηρία της Ελλάδας. Οι Flashmob διακόπτουν επίσημες εκδηλώσεις με το χαμόγελο στα χείλη. Και ανάμεσα σε αυτές τις κωμωδίες, μια τραγωδία, στην οποία κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το… γέλιο. Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του, τον Ιανουάριο του 2015, ο διευθυντής του Charlie Hebdo προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 30/3-5/4

Δείτε περισσότερα για ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment