PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι ταινίες από την Πέμπτη 1/12


Επτά ταινίες κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ένας νέος που ψάχνει τις ρίζες του, υπερφυσικά πλάσματα που μάχονται ανελέητα, μία παιδοψυχολόγος που βλέπει παράξενα πράγματα, η θαρραλέα αποκάλυψη ενός παγκόσμιου σκανδάλου, μια συμφεροντολόγα δασκάλα, ένας αποτυχημένος γάμος και η ανακάλυψη μιας κρυμμένης αλήθειας συνθέτουν το κινηματογραφικό τοπίο αυτής της εβδομάδας.

«Lion»

Το δράμα του Γκαρθ Ντέιβις, με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Νικόλ Κίντμαν, την – υποψήφια για Όσκαρ – Ρούνεϊ Μάρα και τον Ντεβ Πατέλ, αφηγείται την πραγματική ιστορία του Σαρού Μπρίρλεϊ, όπως αυτή αποτυπώνεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του, «A long way home». Στη βόρεια Ινδία, ο πεντάχρονος Σαρού μπαίνει σε λάθος τρένο και ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στη χαοτική Καλκούτα. Εκεί, ζει στον δρόμο και καταφέρνει να επιβιώσει από πολλούς κινδύνους, καταλήγοντας σε ένα ορφανοτροφείο, από όπου τον υιοθετεί ένα ζευγάρι Αυστραλών. Παρόλο που μεγαλώνει με πολλή αγάπη, οι ακαθόριστες μνήμες από το παρελθόν του δεν τον αφήνουν να ησυχάσει. Έτσι, κάνει ό,τι μπορεί, για να βρει την οικογένειά του.

«Underworld: Η αιματοχυσία»

Η πέμπτη ταινία του επιτυχημένου «Underworld», που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση, σκηνοθετημένη από την Άνα Φέρστερ, κάνει μια σαφή στροφή προς την αισθητική της πρώτης ταινίας του 2002. Με τους Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Λάρα Πούλβερ, Τέο Τζέιμς, Τσαρλς Ντανς, Τόμπιας Μένζις και Μπράντλι Τζέιμς, αυτή η περιπέτεια φαντασίας ξεκινά από το σημείο που μας είχε αφήσει το «Underworld: H αναγέννηση». Αυτή τη φορά, η βρικόλακας Selene έχει ανοίξει δύο μέτωπα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες τις καταιγιστικές επιθέσεις από τη φυλή των λυκανθρώπων, που έχει βρει τον υπέρτατο ηγέτη, ο οποίος έχει γεμίσει με φανατισμό και μίσος τους σαρκοβόρους ακολούθους του, και από μια άλλη φατρία βρικολάκων, η οποία την έχει προδώσει.

«Αυτό, που θεωρώ ότι είναι τόσο πετυχημένο με τον κόσμο του “Underworld”, είναι ότι, ουσιαστικά, μιλάει για ένα φανταστικό σύμπαν, έναν εξωπραγματικό κόσμο, αλλά, από την άλλη, όλη αυτή η δραματική κατάσταση έχει μεγάλη απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο, σε έναν ρεαλιστικό κόσμο» σημειώνει η σκηνοθέτις. «Θεωρώ ότι το κοινό θα απολαύσει πραγματικά τις σκηνές δράσης, αλλά, από την άλλη, ελπίζω να συμμετάσχει συναισθηματικά στις σκηνές, που η Selene θα φανεί πιο ευάλωτη και τρωτή. Τελικά, πρόκειται για μια τραγική φιγούρα, που μπορεί, όμως, να εμπνεύσει ένα μήνυμα ελπίδας και ειρηνικής συνύπαρξης».

«Εγκλωβισμένη»

Στο θρίλερ του Φάρεν Μπλάκμπερν, με τη – δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ – Ναόμι Γουότς και τους Τσάρλι Χίτον, Τζέικομπ Τρέμπλι, Όλιβερ Πλατ και Ντέιβιντ Κούμπιτ, μία παιδοψυχολόγος, που μόλις έχασε τον άντρα της, ζει σε μία απομονωμένη εξοχική κατοικία στη Νέα Αγγλία. Εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι, εξαιτίας μιας δυνατής χειμωνιάτικης καταιγίδας, θα πρέπει να βρει τρόπο να σώσει ένα μικρό αγόρι. Όμως, αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα, και κανείς δεν την πιστεύει.

«Citizenfour»

Έχοντας αποσπάσει το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2015 και άλλα βραβεία, η δημιουργία της Λάουρα Πόιτρας καταγράφει τα γεγονότα της σκανδαλώδους ιστορίας δημοσιοποίησης απόρρητων εγγράφων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, με πρωταγωνιστή τον Έντουαρντ Σνόουντεν. Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει τις γεμάτες ένταση ημέρες που πέρασε ο Σνόουντεν στο Χονγκ Κονγκ και τις εκμυστηρεύσεις του στους δημοσιογράφους της Washington Post και του Guardian, πριν αυτοί προβούν στις γνωστές αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις, που προκάλεσαν πάταγο παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα θρίλερ, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και τον παράνομο τρόπο που αυτές λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί, στις ΗΠΑ, να είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν τον Σνόουντεν προδότη, όμως είναι πολλοί περισσότεροι στον υπόλοιπο κόσμο αυτοί, που θεωρούν ότι είναι πραγματικός ήρωας, γιατί τα έβαλε με τον αμερικανικό μηχανισμό εξουσίας.

«Η δασκάλα»

Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ταινία του – υποψήφιου για Όσκαρ – Γιαν Χρέμπτζεκ μάς μεταφέρει σε ένα προαστιακό σχολείο της Μπρατισλάβα, το 1983, όπου η άφιξη μιας νέας δασκάλας προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. Η επιμονή της να ζητάει χάρες και να χειραγωγεί τους ενήλικες και τα παιδιά για το προσωπικό της συμφέρον και η απόπειρα αυτοκτονίας ενός μαθητή αναγκάζουν τον διευθυντή του σχολείου να συγκαλέσει τους γονείς των μαθητών σε επείγουσα μυστική συνάντηση, που θα βάλει το μέλλον όλων των οικογενειών σε κίνδυνο. Γιατί ποιος θα τολμήσει να καταγγείλει μια γυναίκα με τόσο στενούς δεσμούς με το κυρίαρχο κομμουνιστικό κόμμα; Παίζουν οι Εύα Μπάντορ, Πέτερ Μπέμπτζακ, Μόνικα Τσερτέζνι, Ταμάρα Φίσερ και Ίνα Γκογκάλοβα.

«The bachelor»

 

Το «λάθος» μιας νύφης, φέρνει ξανά κοντά τέσσερις φίλους και έναν εκρηκτικό πεθερό, στην κωμωδία του Αντώνη Σωτηρόπουλου, με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Κατερίνα Γερονικολού, Αποστόλη Τότσικα, Θανάση Βισκαδουράκη, Νίκο Βουρλιώτη, Τόνια Σωτηροπούλου, Αγορίτσα Οικονόμου και Λευτέρη Ελευθερίου. Πέντε άντρες ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για να τα «γκρεμίσουν» όλα. Ένας πεθερός μπαίνει σε μια νεκροφόρα, με σκοπό να σκοτώσει έναν έρωτα. Μια παλιά ερωμένη χορεύει ταγκό με τις αναμνήσεις της. Ένας γάμος ματαιώνεται και μια σχέση αρχίζει.

«Επίσημη Ιστορία»

Από την Αργεντινή έρχεται το ιστορικό δράμα του Λουίς Πουένσο, με τους Χέκτορ Αλτέριο, Νόρμα Αλεάντρο και Ανάλια Κάστρο, το οποίο κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το 1985. Η μητέρα ενός υιοθετημένου πεντάχρονου κοριτσιού, διδάσκει Ιστορία σε ένα σχολείο στο Μπουένος Άιρες, το 1983. Όταν το προσωπείο του καθεστώτος αρχίζει να καταρρέει και μαθαίνει την αλήθεια, υποψιάζεται ότι το κοριτσάκι της μπορεί να είναι η κόρη ενός «εξαφανισμένου», ενός από τα χιλιάδες θύματα που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από την κυβέρνηση Πινοσέτ. Έτσι, ξεκινά ένα επώδυνο ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας, κινδυνεύοντας να χάσει τα πάντα.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 1/12-7/12

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment