PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 18/1


Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα περιλαμβάνει έξι νέες ταινίες και δύο ντοκιμαντέρ. Ιστορικά γεγονότα αναβιώνουν, θρυλικές προσωπικότητες ζωντανεύουν, η οργή γίνεται ανεξέλεγκτη, ένας αξιωματικός υποκύπτει στη λαγνεία και την παράνοια, μια ληστεία φαντάζει αδύνατη και μια γατο…συμμορία μπαίνει σε μπελάδες.

 

«Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι»

Ένα σκοτεινό κωμικό δράμα, το οποίο ήταν υποψήφιο για έξι Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας αυτές της καλύτερης ταινίας, σεναρίου, πρώτου γυναικείου ρόλου και δεύτερου ανδρικού ρόλου. Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος για τη δολοφονία της κόρης της, μία μητέρα τοποθετεί στην είσοδο της κωμόπολης, όπου κατοικεί, τρεις πινακίδες με σαφή υπονοούμενα για τον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας της περιοχής, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος πόλεμος μεταξύ τους.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ και Άμπι Κόρνις

 

«Η πιο σκοτεινή ώρα» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Το βιογραφικό δράμα, αποτυπώνει τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας τού Βρετανού πολιτικού, στρατιωτικού, δημοσιογράφου και συγγραφέα Ουίνστον Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του ιστορίας, αλλά και της ιστορίας της χώρας του.

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ
Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Όλντμαν (απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα), Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Στίβεν Ντιλέιν και Ρόναλντ Πίκαπ

 

«Ζάμα»

Το δράμα είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αντόνιο ντι Μπενεντέτο και παραγωγή του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια μακρινή και απομονωμένη αποικία της Νοτίου Αμερικής, στα τέλη του 18ου αιώνα, όπου ένας αξιωματικός του Ισπανικού Στέμματος, περιμένει μάταια μια μετάθεση σε ένα καλύτερο πόστο. Αναγκασμένος να υπομένει τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τους εξευτελισμούς, δεν αργεί να υποκύψει στη λαγνεία και την παράνοια.

Σκηνοθεσία: Λουκρισία Μαρτέλ
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Γκιμένεζ Κάτσο, Λόλα Ντουένιας, Ματέους Ναχτεργκαέλε, Χουάν Μινουτζίν και Ναουέλ Κάνο

 

«Η ληστεία του αιώνα» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Στο θρίλερ δράσης, η πιο πανούργα και αδίστακτη ομάδα ληστών τραπεζών έρχεται αντιμέτωπη με την επίλεκτη ομάδας δράσης της Αστυνομίας, με επίκεντρο μια φαινομενικά αδύνατη ληστεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων.

Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Γκούντεκαστ
Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Έβαν Τζόουνς και 50 Cent

 

«12 δυνατοί» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Αποτελώντας κινηματογραφική προσαρμογή του βιβλίου του Νταγκ Στάντον, «Horse Soldiers: The extraordinary story of a band of US soldiers who rode to victory in Afghanistan», το ιστορικό πολεμικό δράμα αφηγείται την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκε σε μια δύσκολη ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις 9 Σεπτεμβρίου του 2001. Υπό την ηγεσία ενός νέου λοχαγού, η ομάδα είχε ως αποστολή να συνεργαστεί με έναν τοπικό πολέμαρχο και να μονομαχήσει εναντίον των Ταλιμπάν, με όλες τις πιθανότητες να είναι εναντίον της.

Σκηνοθεσία: Νικολάι Φούγκλσιγκ
Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουορθ, Μάικλ Σάνον και Μάικλ Πένια

 

«Γατο…συμμορία: Η αρχή» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Συνέχεια της ταινίας «Top Cat», η οικογενειακή κωμωδία κινουμένων σχεδίων αποκαλύπτει πώς ξεκίνησε ο ήρωάς της, ο Τοπ Κατ, ένας φτωχός μελαγχολικός γάτος που ζούσε μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης, μέχρι τη στιγμή που γνώρισε έναν άλλον καλοκάγαθο γάτο, ο οποίος αναζητούσε την περιπέτεια, κι έφτιαξαν μια χαριτωμένη γατο… συμμορία, έτοιμη για πολλούς μπελάδες.

Σκηνοθεσία: Αντρέ Κουτιριέ

 

«Mountain»

Tο ντοκιμαντέρ, με αφηγητή τον Γουίλεμ Νταφόε και μουσική συνεργασία της Αυστραλιανής Ορχήστρας Δωματίου, κάνει μια σαγηνευτική εξερεύνηση στις υψηλότερες και μαγευτικότερες βουνοκορφές του πλανήτη, από την Ανταρκτική και την Αυστρία, μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και το Θιβέτ.

Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Πίντομ

 

«Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας εξομολογείται»

Με αφηγήτρια τη Φανί Αρντάν, το γαλλικό ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την άνοδο, το απόγειο και την τραγική μοίρα της Μαρίας Κάλλας, μέσα από συνεντεύξεις της, σπάνιο υλικό από τις παραστάσεις της και οπτικό αρχείο που δεν έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν. Σαράντα χρόνια μετά τον θάνατό της, για πρώτη φορά, η πιο διάσημη τραγουδίστρια όπερας στην ιστορία, διηγείται την ιστορία της, με τη δική της φωνή, χωρίς άλλους να μιλούν για εκείνη, χωρίς ειδικούς. Με κοντινούς της ανθρώπους, η ίδια μιλά για τον εαυτό της, μέσα από συνεντεύξεις της και σπάνιες επιστολές που είχε στείλει στην οικογένεια, τους φίλους της, τον πρώτο της σύζυγό της και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Σκηνοθεσία: Τομ Βολφ

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 18/1-24/1

Δείτε περισσότερα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment