PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/3


Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, στα κινηματογραφικά πλάνα της, περιλαμβάνει οκτώ νέες ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ οδοιπορικό. Μία παγκόσμια ηρωίδα, μια τυφλή αγάπη, ένας ανελέητος κόσμος, ένας βίαιος χωρισμός, ένας τρομακτικός εφιάλτης, ένας πολυπόθητος επισκέπτης, ένας αναμενόμενος σωτήρας, ένας ανυποψίαστος επιχειρηματίας κι ένα συγκινητικό οδοιπορικό, ξετυλίγουν τις ιστορίες τους.

 

«Tomb Raider: Lara Croft» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Η περιπέτεια φαντασίας, η οποία προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση, μας συστήνει μια νεαρή και αποφασιστική Λάρα Κροφτ, λίγο πριν γίνει παγκόσμια ηρωίδα. Η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν έφηβη. Στα 21 της πια, αποφασίζει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει τον θάνατό του και ξεκινά για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: ένα μυθικό νησί που μπορεί να βρίσκεται στα ανοιχτά της Ιαπωνίας. Όμως, το ταξίδι της αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο.

Σκηνοθεσία: Ρόαρ Ούτχαουγκ
Πρωταγωνιστούν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς και Ντάνιελ Γου

 

«Τυφλή αγάπη»

Το ιαπωνικό αισθηματικό δράμα, απέσπασε το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2017. Μια παθιασμένη συγγραφέας ταινιών για ανθρώπους με προβλήματα όρασης γνωρίζει έναν μεγαλύτερό της φωτογράφο, που, σταδιακά, χάνει την όρασή του. Όταν βλέπει τις φωτογραφίες του, οι οποίες, με έναν περίεργο τρόπο, την πηγαίνουν στο παρελθόν της, μαθαίνουν μαζί να βλέπουν τον κόσμο που, μέχρι τότε, ήταν αόρατος για τα μάτια της.

Σκηνοθεσία: Ναόμι Καβάζε
Πρωταγωνιστούν: Μασατόσι Ναγκάζε, Αγιάμε Μισάκι, Τατσούα Φούτζι και Καζούκο Σιρακάουα

 

«Τα μυστήρια της Σικελίας»

Βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία που συγκλόνισε την Ιταλία, το δράμα, κινούμενο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, επανεξετάζει τον μύθο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, τοποθετώντας τον στον ανελέητο κόσμο της μαφίας. Σε ένα απομονωμένο χωριό της Σικελίας, ένας 13χρονος εξαφανίζεται. Ερωτευμένη μαζί του, μια συμμαθήτριά του αποφασίζει να εξιχνιάσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση. Ρισκάροντας τη ζωή της, πρέπει να περάσει μια παράξενη πύλη και να ενταχθεί στον σκοτεινό κόσμο, στον οποίο φυλακίστηκε ο φίλος της.

Σκηνοθεσία: Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτζα
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Γιεντλικόβσκα, Γκαετάνο Φερνάντεζ, Κορίν Μουσαλάρι και Αντρέα Φαλτζόνε

 

«Μετά τον χωρισμό»

Έχοντας αποσπάσει τον Αργυρό Λέοντα καλύτερης σκηνοθεσίας και το βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας στο 74ο Φεστιβάλ Βενετίας, το γαλλικό δράμα. Μετά το διαζύγιο, ένας άνδρας, ο οποίος δεν αντέχει τον χωρισμό με τη γυναίκα του, χρησιμοποιεί την από κοινού κηδεμονία του γιου τους, για να παραμείνει κοντά της. Όμηρος ενός βίαιου πατέρα και ανθρώπινη ασπίδα για μια κυνηγημένη μητέρα, το παιδί φτάνει στα άκρα, για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο.

Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Λεγκράν
Πρωταγωνιστούν: Λέα Ντράκερ, Ντενί Μενοσέ και Τόμας Γκιόρια

 

«Μούσα» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Ένας καθηγητής λογοτεχνίας που βλέπει συνεχώς έναν εφιάλτη με μια γυναίκα να δολοφονείται άγρια σε μια παράξενη τελετουργία είναι ο ήρωας του ισπανικού θρίλερ τρόμου. Όταν αυτή η γυναίκα βρίσκεται νεκρή ακριβώς στις ίδιες συνθήκες, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την ταυτότητα της, μπαίνει σε έναν τρομακτικό κόσμο, ο οποίος ελέγχεται από τις μορφές που έχουν εμπνεύσει τους καλλιτέχνες διαχρονικά: τις Μούσες.

Σκηνοθεσία: Χαούμε Μπαλαγκουέρο
Πρωταγωνιστούν: Έλιοτ Κόουαν, Φράνκα Ποτέντε, Άνα Ουλάρου, Λέονορ Γουότλινγκ, Μανουέλα Βέλες, Τζοάν Γουόλι και Κρίστοφερ Λόιντ

 

«Ο θεριστής»

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το γαλλικό δράμα μας μεταφέρει στο 1852, σε ένα χωριό που όλοι οι άνδρες του αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν λόγω του πολέμου. Οι γυναίκες ζουν απομονωμένες, κάνοντας όλες τις εργασίες μόνες τους, και παίρνουν έναν όρκο: «Εάν εμφανιστεί κάποιος άνδρας, θα είναι για όλες μας». Και κάποια στιγμή, αυτός ο άνδρας εμφανίζεται.

Σκηνοθεσία: Μαρίν Φρανσέν
Πρωταγωνιστούν: Πολίν Μπουρλέ, Ραφαέλ Αγκογκέ, Τεό Κόστα Μαρίνι, Φρανσουά Λεμπρούν και Αλμπάν Λενουάρ

 

«Sideway»

Το ασπρόμαυρο ποιητικό θρίλερ με τη μουσική του Νίκου Κυπουργού – είναι συμπαραγωγή Τουρκίας, Ελλάδας και Γαλλίας. Ένας άνδρας φτάνει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, όπου ένα παράξενο καράβι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά, ένας διαπεραστικός ήχος που ακούγεται παντού, φωτιές, αγνοούμενοι και άλλες περίεργες ενδείξεις κάνουν τους κατοίκους να πιστεύουν ότι έρχεται η μέρα της κρίσης. Όταν ανακαλύπτουν ένα παράξενο σημάδι στην πλάτη του, η φήμη διαδίδεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Μήπως είναι ο Μεσσίας που όλοι περιμένουν;

Σκηνοθεσία: Ταϊφούν Πιρσελίμογλου
Πρωταγωνιστούν: Τανσού Μπιτσέρ, Ναλάμ Κουρουκίμ και Τανέρ Μπιρσέλ

 

«Ένας ξένος στην πόλη» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Στην κωμωδία δράσης, ένας ανυποψίαστος Αμερικανός επιχειρηματίας με μετοχές σε μία φαρμακευτική εταιρεία, η οποία πλασάρει ένα καινούριο χάπι θεραπευτικής κάνναβης, βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο, όταν πέφτει στα χέρια των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό.

Σκηνοθεσία: Νας Έτζερτον
Πρωταγωνιστούν: Σαρλίζ Θερόν, Τζόελ Έτζερτον, Αμάντα Σίφριντ και Θάντι Νιούτον

 

«Πρόσωπα & ιστορίες»

H 89χρονη και ο διεθνώς αναγνωρισμένος 33χρονος φωτογράφος και εικαστικός συνεργάστηκαν στο συγκινητικό οδοιπορικό, το οποίο συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με την ταινία δρόμου και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. Μαζί, ταξιδεύουν σε χωριά της Γαλλίας με το φορτηγό – φωτογραφικό θάλαμο του JR, συναντούν καθημερινούς ανθρώπους, μαθαίνουν τις ιστορίες τους και δημιουργούν τεράστια πορτρέτα τους.

Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά, Ζε Αρ

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 15/3-21/3

Δείτε περισσότερα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 8/2

Peristeri News

Leave a Comment