PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 1/2


Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα περιλαμβάνει δύο νέες ταινίες, ένα ντοκιμαντέρ και μια περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Μία μάχη ερωτικής επιβολής, μια οικειοθελής και ασυμβίβαστη αποκάλυψη, μια απέραντα γαλάζια αληθινή κατάδυση και μια προϊστορική σύγκρουση.

 

«Αόρατη κλωστή» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Υποψήφιο για έξι Όσκαρ, το δράμα, με τη μουσική του Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead, είναι μια απρόσμενη ερωτική ιστορία, που αποτυπώνει ατμοσφαιρικά την προσπάθεια δύο ανθρώπων να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, προσπαθώντας να επιβληθούν στα ένστικτά τους, αλλά και να επιβάλλει ο καθένας τους δικούς του όρους. Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50, ένας ιδιόρρυθμος σχεδιαστής ρούχων κυριαρχεί στον χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής. Πολλές γυναίκες περνούν εφήμερα από τη ζωή του. Η μόνη σταθερή είναι η αδερφή του, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τυχαία μια κοπέλα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του. Όμως, ο έρωτας του γι’ αυτήν τον τρομοκρατεί, καθώς ταράζει την απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη ζωή του.

Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Λέσλι Μάνβιλ, Καμίλα Ράδερφορντ, Βίκι Κριπς και Ρίτσαρντ Γκρέιαμ

 

«Ο άντρας που έριξε τον Λευκό Οίκο» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Το βιογραφικό δράμα βασίζεται στην αληθινή ιστορία του πιο «άγνωστου» άνδρα στην αμερικανική ιστορία, του Μαρκ Φελτ, του δεύτερου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως το «βαθύ λαρύγγι» στο σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ, που στοίχισε τη διακυβέρνηση στον Ρίτσαρντ Νίξον. Η ταυτότητα του ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου αυτού μυστικού πληροφοριοδότη, που θυσίασε την οικογένεια, την καριέρα και την ελευθερία του, για να φέρει στο φως αυτά που γνώριζε, παρέμεινε κρυφή για περισσότερα από 30 χρόνια, μέχρι τη στιγμή που την αποκάλυψε ο ίδιος, μέσω ενός άρθρου στο Vanity Fair.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Λάντσμαν
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Νταϊάν Λέιν, Τζος Λούκας, Τόνι Γκόλντγουιν και Μάρτον Kσόκας

 

«Dolphin man»

Μεταφέροντας το επείγον μήνυμά του για την προστασία της θάλασσας και τη βιωματική εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση, η συναρπαστική ιστορία του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, ήρωα της ταινίας «Το απέραντο γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν, ζωντανεύει στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Από την Κάρπαθο έως τις Μπαχάμες και από την Ιταλία έως την Ινδία και την Ιαπωνία, συγγενείς, φίλοι και «κληρονόμοι» του Μαγιόλ μοιράζονται το όραμα αυτού του πολυδιάστατου χαρακτήρα, που έμελλε να αλλάξει ριζικά τη σχέση μας με τη θάλασσα. Η ταινία συνδυάζει σπάνια αρχειακά φιλμ με σύγχρονες υποβρύχιες λήψεις, για να εξερευνήσει πώς ο «άνθρωπος δελφίνι» έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, συνδέοντας την ελεύθερη κατάδυση με ένα εσωτερικό ταξίδι που μας φέρνει σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μας.

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος

 

«Ο άνθρωπος των σπηλαίων» – Δείτε το στα WestCity Cinemas

Η Παλαιολιθική Εποχή συγκρούεται με την Εποχή του Χαλκού, στην περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, ένας πρωτόγονος, ο οποίος ζει ειρηνικά με τη φυλή του σε μία κοιλάδα, έρχεται αντιμέτωπος με έναν ισχυρό εχθρό που εισβάλλει στην περιοχή, με σκοπό να την κατακτήσει.

Σκηνοθεσία: Νικ Παρκ

 

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 1/2-7/2

Δείτε περισσότερα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment