PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Οι «ελεύθεροι» της Super League που μπορούν να απασχολήσουν τον Ατρόμητο


Το peristerinews.gr παρουσιάζει τους παίκτες που το καλοκαίρι θα μείνουν ελεύθεροι και υπό προϋποθέσεις μπορούν να απασχολήσουν τον Ατρόμητο σε ρεαλιστικές οικονομικές συνθήκες.

Ο στόχος για τον Ατρόμητο επετεύχθη. Με χαρακτηριστική άνεση, με στυλ και με εντυπωσιακό τρόπο θα τερματίσει τουλάχιστον στην 4η θέση και η αίσθηση των οπαδών του, αλλά και των ουδέτερων παρατηρητών είναι ότι η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι μπορούσε πολύ εύκολα να βρίσκεται σε υψηλότερη θέση.

Ειδικά αν τηρούνταν το 50-50 σε όλες τις περιπτώσεις…

Ο σχεδιασμός της νέας σεζόν έχει ήδη αρχίσει και στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη μεταγραφή, αφού παίκτης της ομάδας πρέπει να λογίζεται και ο 24χρονος, Ηρακλής Γαρουφαλιάς που μπορεί να δώσει λύσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Πρόκειται για ένα παιδί ύψους 1.85, με πολλά τρεξίματα και εκπληκτικά δυνατό σουτ.

Ωστόσο, η ενίσχυση δεν σταματά εκεί… Πολλά θα κριθούν από το θέμα των δανεικών και από τις προθέσεις του Ολυμπιακού στην υπόθεση του Ανδρέα Γιαννιώτη, αφού η αλήθεια είναι ότι εφόσον θελήσει να τον αποκτήσει, η ρήτρα 400-500.000 ευρώ δεν πρόκειται να αποτελέσει θέμα για τους «ερυθρόλευκους».

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και να αποχωρήσει ο καλύτερος τερματοφύλακας της φετινής Super League, ο Ατρόμητος θα βάλει στα ταμεία του ένα πολύ σημαντικό ποσό που θα τον βοηθήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού του.

Αξίζει, λοιπόν, να δούμε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν να απασχολήσουν τον Ατρόμητο εν όψει καλοκαιριού, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ιβάν Τσόβιτς

Ο Κροάτης βασικός γκολκίπερ του Απόλλωνα Σμύρνης έδειξε πολύ καλά στοιχεία και είναι μόλις 27 ετών. Αγωνίστηκε σε 22 ματς και δέχθηκε 29, σε μια προβληματική άμυνα όπως ήταν αυτή του Απόλλωνα στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.

Γιάννης Ανέστης

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ τέθηκε στο περιθώριο στα μέσα της σεζόν, λόγω της άρνησής του να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Ψάχνει στο εξωτερικό και το κασέ του θεωρείται απαγορευτικό, ειδικά με βάση τα όσα μετέφερε στην ΑΕΚ. Βέβαια, η αξία του έχει πέσει, μετά την πολύμηνη περιθωριοποίησή του. Ακόμα κι έτσι, θεωρείται σχεδόν απίθανο ο Ατρόμητος να φτάσει τα λεφτά που θέλει. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ΑΕΚ έπαιρνε 140.000 ευρώ και ήθελε σημαντική αύξηση.

AMYNTIKOI

Για την περίπτωση των γκολκίπερ τα είπαμε, οπότε πάμε και στην άμυνα που είναι όλα πολύ ρευστά. Ο Ατρόμητος θέλει να κρατήσει αν είναι δυνατόν και τους τέσσερις που είχε φέτος. Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, αλλά κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ακόμα και ο Κυριάκος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και εφόσον έρθει μία λογική πρόταση, τότε ενδεχομένως να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του, χωρίς βέβαια ο ίδιος να εκβιάζει ποτέ καταστάσεις, όπως απέδειξε και στο παρελθόν με την περίπτωση του Παναθηναϊκού. Ρισβάνης και Χάτζη δεν έχουν πρόβλημα να μείνουν ακόμα μία σεζόν, αλλά δεν εξαρτάται απόλυτα ούτε από τους ίδιους, ούτε από τον Ατρόμητο. Ο Γιαννούλης έχει συμβόλαιο για άλλη μια σεζόν και εφόσον ο ΠΑΟΚ τον θέλει πίσω πρέπει να καταβάλλει μια μικρή αποζημίωση για το σπάσιμο του συμβολαίου. Ας δούμε τους αμυντικούς που θα κυκλοφορήσουν ελεύθεροι από τη Super League.

Κώστας Γιαννούλης

Τι να πει κανείς για τον Κώστα; Έγινε διεθνής με τον Ατρόμητο και ανέβηκε επίπεδο με τα «κυανόλευκα». Μπορούσε να είχε επιστρέψει, όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό, αλλά δεδομένα ο Αστέρας Τρίπολης του είχε προσφέρει ένα ελκυστικό συμβόλαιο, που δεν γινόταν να πει «όχι». Πλέον, έχει φτάσει τα 30 και είναι στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Πιθανότατα, ο Αστέρας θα θελήσει να τον διατηρήσει το ρόστερ του.

Βαλεντίνος Βλάχος

Ο βασικός δεξιός οπισθοφύλακας του Πανιωνίου τα τελευταία 2-2,5 χρόνια, πραγματοποιώντας εξαιρετικές σεζόν. Ακόμα δεν έχει ανανεώσει, είναι στα 26 και θα παίξει η περίπτωσή του μόνο αν αποχωρήσει ο Κιβρακίδης. Άλλωστε, δεν υπάρχει και ιδιαίτερο άγχος για τη θέση από τη στιγμή που υπάρχει και ο Σάκιτς.

Μανώλης Μπέρτος

Είχε πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό από την Ξάνθη, δεν έπαιξε ποτέ και κατευθείαν ο Αστέρας Τρίπολης τον απέκτησε. Δεν απέδωσε είναι η αλήθεια τα αναμενόμενα. Πλέον, στη θέση του υπάρχει ο Κώτσιρας που είναι πιο επιθετικογενής και στην περίπτωσή του θα παίξει ρόλο η εισήγηση του κόουτς Παντελίδη.

Έβγκεν Σελίν

Ποιοτικός κεντρικός αμυντικός επίσης του Αστέρα Τρίπολης, που φέτος έμεινε τρίτη επιλογή πίσω από τους πολύ καλούς Τριανταφυλλόπουλο και Πασαλίδη. Είναι 29 ετών, αριστεροπόδαρος και μόνο ότι έχει περάσει από την Ντιναμό Κιέβου λέει πολλά για την αξία του.

Νίκος Καρανίκας

Ο 26χρονος δεξιός μπακ, που χαρακτηρίζεται από μεγάλο πάθος στο παιχνίδι του, μοιράστηκε το πρωτάθλημα με τον Μπουκουβάλα. Μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και πριν δύο χρόνια είχε ακουστεί για τον Παναθηναϊκό.

Στέφανος Ευαγγέλου

Πρόκειται για έναν από τους πιο ελπιδοφόρους κεντρικούς αμυντικούς της γενιάς του. Στον Παναθηναϊκό βρέθηκε στο στόχαστρο για να καλυφθούν άλλα πράγματα και δεν προστατεύτηκε, παρά το γεγονός ότι το «τριφύλλι» είχε πληρώσει τον Πανιώνιο για να τον αποκτήσει. Μόλις στα 19 του, μπορεί να αποτελέσει μια εκπληκτική επένδυση, εφόσον δουλέψει με προπονητή της ικανότητας του Νταμίρ Κάναντι.

Τάσος Τσοκάνης

Εκπληκτικό πρωτάθλημα από τον 26χρονο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αριστερός μπακ με επιθετικές αρετές. Μεγάλο του προσόν και το αριστερό του πόδι.

Νίλι

Ήρθε τον Ιανουάριο στον Πλατανιά ο Ισπανός και ξεχώρισε στο δεξί άκρο της άμυνας. Μόλις 24 ετών.

Τάσος Αυλωνίτης

Κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος, αφού έλυσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Προτεραιότητά του το εξωτερικό…

ΜΕΣΟΙ

Μια θέση που δεν φαίνεται ότι υπάρχει ιδιαίτερος χώρος, ειδικότερα μετά και την προσθήκη του Γαρουφαλιά. Μοναδικό ερωτηματικό αν θα προκύψει κάποια πρόταση για τον Μάντσον, που είναι η αλήθεια ότι οι μετοχές του έπεσαν από τον Φεβρουάριο και μετά ή ακόμα και για τον Αζέρ Μπουσουλάτζιτς που έχει συμβόλαιο για ακόμα μία χρονιά. Το συμβόλαιο του Κυριακίδη εκπνέει κι όλα εξαρτώνται από την εισήγηση του Κάναντι, που μάλλον δεν θα είναι ευνοϊκή για τον παίκτη, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν.

Μαρτίν Τόνσο

Ίσως ο Αργεντινός να ήταν το όνειρο κάθε φίλου της ομάδας του Περιστερίου. Έδειξε με τον Αστέρα για ακόμα μία σεζόν πόσα καντάρια μπάλα ξέρει. Λογικά οι Αρκάδες θα θέλουν να τον ανανεώσουν και έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα «θέλω» του. Πάντως αν και εφόσον ο Ατρόμητος ενδιαφερθεί θα έχει ενδιαφέρον η γνώμη του Κάναντι.

Χρήστος Δώνης

Φέτος στον Παναθηναϊκό και λόγω ανάγκης χρησιμοποιήθηκε μέχρι και στην κορυφή της επίθεσης. Ξέρει μπάλα και αυτό φάνηκε και απλά θέλει βελτίωση στις αποφάσεις του μέσα στο γήπεδο. Παίκτης-μεγάλο project, αλλά προτεραιότητά του θα είναι ο Παναθηναϊκός.

Κυριάκος Σαββίδης

Αποτελούσε τα δύο τελευταία χρόνια τον τρίτο εφόσον έλειπε κάποιος εκ των Κόρμπου, Σιώπη στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Πολύ ψηλός, ξέρει μπάλα και πολύ απλός στο παιχνίδι του. Μόλις 22 ετών.

Ντάνι Μπεχαράνο

ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ! Μόλις 24 ετών και βασικός με την εθνική Βολιβίας με την οποία μετρά 17 συμμετοχές. Εξαρο-οχτάρι με τρομερές δυνάμεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής και είναι χαρακτηριστικό ότι όποτε έλειπε από τον άξονα του Παναιτωλικού, οι Αγρινιώτες έχαναν. Φυσικά, η ομάδα του Δέλλα θέλει να τον ανανεώσει.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Λογικά ο Ντάουντα μας τελειώνει, αφού και βαρύ συμβόλαιο έχει και από τη μέση της χρονιάς υπήρχε μεγάλη κάμψη στην απόδοσή του. Υπάρχει και ο Μανούσος που θα επιστρέψει κανονικά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Ο Κάναντι θα εισηγηθεί την απόκτηση επιθετικού και αυτός δεν θα είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης… Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η εξέλιξη των συζητήσεων με τον Νικολά Ντιγκινί.

Γκιγέρμο Μολίνς

Ο Σουηδός ξέρει μπάλα, έχει τσαμπουκά και έχει επαφή με τα δίχτυα. Αρνητικό οι τραυματισμοί του και το βαρύ συμβόλαιό του για τα δεδομένα του Ατρόμητου.

Φάρλεϊ Ρόσα

Για όποιον δεν τον θυμάται είναι ο παίκτης που κάρφωσε τον Ατρόμητο με ένα γκολ από τα 35 μέτρα. Με άλλα λόγια εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Δεν είναι σέντερ-φορ, αλλά αγωνίζεται στη θέση που αγωνίζεται φέτος ο Ουάρντα… Μόλις 24 ετών, εκπληκτικές εκτελέσεις. Πέτυχε 6 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και είχε και 3 ασίστ. Βραζιλιάνος με πορτογαλικό διαβατήριο. Και μένει ελεύθερος από τον Παναιτωλικό, γιατί τα δικαιώματά του ανήκουν στη Μόντε Αζούλ… Ενδιαφέρον υπάρχει και από την ΑΕΚ για την περίπτωσή του.

Έρικ Γέντρισεκ

Επιθετικός που ξέρει μπάλα και μέχρι τώρα έχει πετύχει 12 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τη φανέλα της Ξάνθης. Μοναδικό αρνητικό η ηλικία του, καθώς είναι πλέον στα 31 του.

Παναγιώτης Τριάδης

Από τα μεγαλύτερα project του Πανόπουλου στην Ξάνθη, αλλά έμεινε κάπου στου δρόμου τα μισά. Δεν είχε την εξέλιξη που πολλοί περίμεναν και που αρμόζει στο ταλέντο του. Παίζεις στις δύο πτέρυγες δεξιά και αριστερά και είναι πλέον στα 25 του.

Τόνι Σίλβα

Δεδομένα ο Ατρόμητος ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά είχε μπλέξει δικαστικά με τον Λεβαδειακό. Τώρα πια είναι ελεύθερος. Εξτρέμ, με ντρίπλα, ταχύτητα και επαφή με τα δίχτυα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment