PeristeriNews.gr
Editorial

Οι δεξιοί στα κάγκελα και οι αριστεροί στις καρέκλες


Χωρίς να έχουμε τη θέληση ο συγκεκριμένος τίτλος να ακουστεί προπαγανδιστικός σε κάποιους που ενδεχομένως θα ενοχληθούν, αρκετά είναι τα στόματα που συζητούν για τις εξελίξεις που συμβαίνουν στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από τη μια άνθρωποι που για πολλά χρόνια υποστήριξαν τις θέσεις που είχαν κόμματα της δεξιάς όπως για παράδειγμα στο πρόσφατο δημοψήφισμα ήταν με το «ΝΑΙ», ξεκίνησαν να συμμετέχουν σε πορείες και συλλαλητήρια αντιμέτωποι με την παρούσα Κυβέρνηση αντιδρώντας σε φορολογικά και κοινωνικά θέματα.

Από την άλλη συναντάμε ανθρώπους της άλλοτε Αριστεράς, οι οποίοι είναι αυτή τη στιγμή στην Κυβέρνηση του τόπου, να διορίζουν ανθρώπους του στενού τους οικογενειακού και κοινωνικού κύκλου σε Υπουργεία, Οργανισμούς και λοιπές οργανώσεις, πολλές φορές μάλιστα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια.

Αυτές οι δύο επισημάνσεις μας οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα.

Τελικά μήπως ο κάθε Έλληνας νοιάζεται μόνο για τη πάρτη του και γράφει στα παλιά των υποδημάτων του τη χώρα και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή και του δίνουν το δικαίωμα να τους διοικεί;

Χωρίς να βγάζουμε την ουρά μας έξω από όλη αυτή την κατάσταση καταλαβαίνουμε ότι ενδεχομένως και εμείς οι ίδιοι να έχουμε βοηθήσει με τις αναρτήσεις μας σε κάποιες καταστάσεις. Δεν παύουμε όμως να είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι αντιδρώντας σε όλα αυτά τα παράλογα που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια στο τόπο μας.

Άλλωστε οι λύσεις που μας έχουν απομείνει για να αντιδράσουμε είναι ελάχιστες με χρονική διάρκεια. Άραγε για πόσο θα μπορεί ο αγρότης να βρίσκεται στους δρόμους; Για πόσο θα μπορεί ο ελεύθερος επαγγελματίες να μην αποδίδει το ΤΕΒΕ και τις εισφορές του προς την εφορία;

Ομολογουμένως δεν μπορούν να γίνουν πολλά από τους πολίτες αυτής της χώρας. Το μαχαίρι έχει φτάσει στο λαιμό για αρκετούς από τους συμπολίτες μας και πλέον χρειάζονται σοβαρές κινήσεις και λύσεις από τους ανθρώπους που κυβερνούν.

Δεν ακούσαμε ούτε μια στιγμή για μείωση στο φόρο εισοδήματος ή στις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτό οδηγεί καθημερινά όλο και περισσότερους να οδηγούνται σε λύσεις Βουλγαρίας λόγω της χαμηλής εισφοράς σε φόρους και ασφαλιστικό εν αντιθέσει με το σάπιο σύστημα που τρώει τα σωθικά του εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν αυτοί που θα θελήσουν να κυβερνήσουν αξιοκρατικά και έξυπνα αυτή τη χώρα ότι για να ανταγωνιστείς τις γειτονικές χώρες πρέπει να εξομοιώσεις τις εισφορές στα επίπεδά τους και όχι να τις αυξάνεις κάθε χρόνο και περισσότερο.

Επιτέλους ας υπάρξει κάποιος που θα δει τη χώρα ως μια υγιή επιχείρηση θέτοντας κανόνες απλής επιχειρηματικότητας για το καλό της Ελλάδας και της ανάπτυξης!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment