PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΟΗΕ: Αύξηση παγκόσμιου πληθυσμού σε 9,7 δισ. μέχρι το 2050


Μια νέα έκθεση που διεξήχθη από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού στα 9,7 δισεκατομμύρια άτομα μέχρι το 2050, συνιστώντας ότι η εστίαση των διεθνών κυβερνήσεων πρέπει να στραφεί προς τη βιωσιμότητα προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωσή μας.

Η έκθεση του τμήματος, στο οποίο νωρίτερα αυτό το μήνα διορίστηκε πρόεδρος ο Κινέζος αξιωματούχος Λιου Ζενμίν, εκτιμά επίσης ότι ο πληθυσμός θα φτάσει τα 8,6 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030, από περίπου 7,6 δισεκατομμύρια σήμερα και 7,4 το 2015. Το 2100 ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 11,2 δισεκατομμύρια.

Η μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού εμφανίζεται στις φτωχότερες χώρες, και η έκθεση εκτιμά ότι 26 αφρικανικές χώρες θα υπερδιπλασιάσουν τον πληθυσμό τους έως το 2050. Οι 47 λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου σημειώνουν μέσο όρο 4,3 γεννήσεων ανά γυναίκα, με τον πληθυσμό τους να εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,9 δισεκατομμύριο το 2050, από 1 δισεκατομμύριο σήμερα. Αντίθετα, ο ρυθμός γεννήσεων στην Ευρώπη ανέβηκε από 1,4 γεννήσεις ανά γυναίκα σε 1,6 για την περίοδο 2010-2015.

Το 2024 η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα ως η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, και το 2050 στην τρίτη θέση θα βρίσκεται η Νιγηρία που θα ανέβει από την έβδομη θέση και θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ.

Τα ποσοστά γονιμότητας μειώνονται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου, όμως το συνεχώς αυξανόμενο προσδόκιμο ζωής και η μείωση της βρεφικής θνησιμότητας εξακολουθούν να επιτρέπουν την σταθερή πληθυσμιακή αύξηση της τάξης των 83 εκατομμυρίων ατόμων ετησίως, αν και με όλο και πιο ηλικιωμένο πληθυσμό.

Πολλοί από τους πόρους της Γης είναι πεπερασμένοι και οι συνομιλίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διατηρήσουμε αυτούς τους πόρους είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ικανότητα του πλανήτη να αντέξει μια τόσο μεγάλη αύξηση του πληθυσμού, καταλήγει η έκθεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment