PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Οδοιπορικό»: Η αυτοεκτίμηση των παιδιών μέσα από την τέχνη


Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου, με πολύ μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό», σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας-Σχολικές Δραστηριότητες Αγωγής Υγείας, εκδήλωση με θέμα «Η αυτοεκτίμηση των παιδιών μέσα από την τέχνη».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε θεατρική παράσταση από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου με θέμα «Εγώ Είμαι Εγώ» και πραγματοποιήθηκε έκθεση με εικαστικές δημιουργίες παιδιών από το 28ο & 7ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και το 23ο & 25ο Νηπιαγωγείο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Πρόεδρος του Οδοιπορικού και Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου, Ουρανία Ν. Σαγιάκου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, επισήμανε την καλή συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την υλοποίηση δράσεων στα σχολεία του Δήμου μας και συνεχάρη για την οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Στην συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, Αδάμ Στάμος, ο οποίος με την σειρά του καλωσόρισε και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας για την πραγματοποίηση δράσεων που απευθύνονται στη σχολική κοινότητα, ιδιαίτερα όταν αφορούν ευαίσθητα θέματα όπως η αυτοεκτίμηση των παιδιών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Μπέτσης και Παναγιώτης Λύκος.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε από την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οδοιπορικού, Μαρία Πελεκανάκη, η δράση που υλοποιήθηκε σε Εκπαιδευτικούς που αξιοποιούν την τέχνη στο χώρο του σχολείου τους, της οποίας το συντονισμό είχε η ίδια μαζί με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Βασιλική Λελεντζή.

Επίσης, η Επιστημονικά Υπεύθυνη αναφέρθηκε στην υλοποίηση του διετούς προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα τα συναισθήματα και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω δράσεων ήταν η πραγματοποίηση Θεατρικής Παράστασης με θέμα «Εγώ Είμαι Εγώ» από την Β’ τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Μια παράσταση που αναδεικνύει την αξία της αυτοεκτίμησης και της αναγνώρισης της μοναδικότητας κάθε ανθρώπου.

Μετά η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας παρουσίασε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τις εικαστικές δημιουργίες των παιδιών από τα 7ο & 28ο Δημοτικά Σχολεία, καθώς και τα 23ο & 25ο Νηπιαγωγεία αντίστοιχα.

Το «Οδοιπορικό» με αυτή την εκδήλωση κλείνει επιτυχημένα και για αυτή την χρονιά τις δράσεις του στα σχολεία του Δήμου μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment