PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Ξαναχτύπησε» η σπείρα της τηλεφωνικής φάρσας στο Περιστέρι


Το κακόγουστο αστείο με τις εξαπατήσεις πολιτών μέσω τηλεφώνου δεν δείχνει να σταματάει αφού αρκετοί συμπολίτες μας έπεσαν θύματα της σπείρας τους τελευταίους μήνες.

Οι επιτήδειοι καλούν σε ανύποπτούς χρόνους είτε αναφέροντας πως κάποιο συγγενικό πρόσωπο του θύματος έχει χτυπήσει και βρίσκεται στο νοσοκομείο είτε πως είχε τρακάρισμα και χρειάζεται κάποιο χρηματικό ποσό για να γλυτώσει.

Οι δράστες βρίσκοντας τα στοιχεία των θυμάτων από τηλεφωνικούς καταλόγους προσποιούνται άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, λένε ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θάνατο ή τον βαρύ τραυματισμό, συνήθως, μικρού παιδιού.

Για το λόγο αυτό παίζουν και με την ψυχολογία του θύματος που αμέσως εισέρχεται σε κατάσταση πανικού χωρίς να ακούει με ψυχραιμία. Για να γίνουν πιο πειστικοί, παρεμβάλλονται άλλοι συνεργάτες τους  και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και κλαίγοντας , ώστε να αλλοιώνεται η φωνή τους και να δυσχεραίνεται η αναγνώρισή τους από τα θύματα, ασκώντας ταυτόχρονα αφόρητη ψυχολογική πίεση σ’ αυτά.

Αφού τα θύματα έχουν πειστεί, είτε εμφανίζονται στο σπίτι τους για να πάρουν τα χρήματα, είτε δίνουν ραντεβού κοντά στο σπίτι.

Όσοι υποπέσουν σε τέτοια τηλεφωνική φάρσα πρέπει να αντιδράσουν ως εξής:

  • Κρατήστε την ψυχραιμία σας και σκεφτείτε λογικά.
  • Τηλεφωνήστε στον συγγενή σας που υποτίθεται ενεπλάκη στο τροχαίο
  • Καλέστε άμεσα την Αστυνομία αναφέροντας το περιστατικό
  • Μην ενδώσετε στο να καταβάλετε χρήματα
  • Μην υποκύψετε, ακόμη κι αν μιλήσετε με άτομο το οποίο σας έδωσαν στο τηλέφωνο και προσποιήθηκε τον συγγενή σας.
  • Ποτέ μην κανονίσετε ραντεβού μαζί τους

Σημαντική λεπτομέρεια: Στα τροχαία ατυχήματα, ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Γι αυτό, μην… «τσιμπάτε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment