PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Παππάς: Δεν υπάρχει κλίμα αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις


«Δεν υπάρχει κλίμα αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, προσθέτοντας πως κυβέρνηση και θεσμοί «είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές σε ΜΜΕ περί προβληματισμού στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ενημέρωση από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για τη διαπραγμάτευση, ο κ. Παππάς είπε πως αυτό το κλίμα επιθυμούν να αναπαράξουν όσοι «ποντάρουν» στο αδιέξοδο. «Όσοι επιθυμούν να υπάρξουν αδιέξοδα και ποντάρουν τα πολιτικά τους λεφτά στο στοίχημα ότι θα υπάρξει κρίση, θα τα χάσουν» ανέφερε, διαβεβαιώνοντας ότι «οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που συγκυβερνούν είναι συμπαγείς και αποφασισμένες να δώσουν τη μάχη για να βγει η χώρα από την κρίση».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «άκαιρο» το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, επισημαίνοντας ότι «εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019». Τότε, συνέχισε ο υπουργός, «θα μπορεί ο πολίτης να κρίνει ποια είναι η παράταξη που βύθισε τη χώρα στην κρίση […] και ποια η παράταξη που κατάφερε να τη βοηθήσει να ανακάμψει συνολικά». Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι «οι πολίτες θα κρίνουν θετικά και το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα είναι νικηφόρο για εμάς».

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στην Ολλανδία, ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι «είναι ώρα αποφάσεων συνολικά για την Ευρώπη». «Ο σφιχτός εναγκαλισμός των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων με τα συντηρητικά είναι κάτι που τους κοστίζει ακόμη και με όρους επιβίωσης. Και αυτό δεν αφορά όπως φαίνεται μόνο το ελληνικό παράδειγμα, όπου είχαμε το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα του ΠΑΣΟΚ κυρίαρχο στον χώρο από το κέντρο ως τα αριστερά να υφίσταται μεγάλες εκλογικές ζημιές. Βλέπουμε ότι αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται και αλλού» παρατήρησε. Χαρακτήρισε στη συνέχεια θετικό το γεγονός ότι δεν υπήρξε «η εκτίναξη της ακροδεξιάς που κάποιες δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι κατέγραφαν».

Σε ερώτηση για το μήνυμα που θα μπορούσε να πάρει η Νέα Δημοκρατία από τις ολλανδικές εκλογές, ο κ. Παππάς σχολίασε πως το μοντέλο της γερμανικής Ευρώπης, «που ασπάστηκε και υπηρέτησε η Ν.Δ. με σθένος» δοκιμάζεται.

Κάλεσε τέλος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει «αν επιμένει ότι η Ευρώπη είναι καλώς και αγγελικά πλασμένη και οι πολιτικές που εφαρμόζονται και οι θεσμικές οριοθετήσεις είναι αυτές που θα πρέπει να υπάρχουν ή αν η Ευρώπη έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment