PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ν. Ζούτσος: Συμπαράσταση στο διωκόμενο Δήμαρχο Πατρέων


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Νίκος Ζούτσος, Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου, με αφορμή το διωκόμενο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Αναλυτικά:

Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος ο δήμαρχος Πατρέων ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών αναμένεται να βρεθεί την προσεχή Πέμπτη ο δήμαρχος ΠατρεωνΚώστας Πελετίδης.

Δήμαρχος με αγωνιστικό φρόνημα, πρωτοστάτης στην υπεράσπιση των εργαζομένων, ο Πελετίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες παράβασης καθήκοντος καθώς το 2014 είχε αρνηθεί να παραδώσει προς έλεγχο φακέλους με στοιχεία 324 εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων είχαν μετατραπεί, βάσει νόμου, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Πατρέων τονίζει πως «με σχετικό νόμο, η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του προσχηματικού ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει απόφαση τον Σεπτέμβριο του 2014, σύμφωνα με την οποία κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στον Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ που μονιμοποιήθηκαν, μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ, καθόλα νόμιμα. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση. Με βάση τα παραπάνω αρνηθήκαμε ως δημοτική Αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου. Η δημοτική Αρχή δεν θα συμμορφωθεί με τις αντιλαϊκές υποδείξεις των κυβερνήσεων, θα συνεχίσει αταλάντευτα να υπερασπίζεται την εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα που πλήττονται ανελέητα από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Θα αντιμετωπίσουμε τις διώξεις μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες του δήμου μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον ανακριτή τον Οκτώβριο του 2014.

Να σημειωθεί, τέλος, πως η δίκη πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά από αναβολή που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2016.
Ο αγωνιστης Δήμαρχος έχει στο παρελθόν συρθει στα δικαστηρια για την αφοσίωση του στις δημοκρατικες ιδέες και έχει σταθεί συμπαραστατης των εργαζομένων σε μια περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα καταπατωνται και ισχύουν όροι “Γαλερας” μετά την υποταγή της χώρας στα μνημονια και την εξουθενωση των πολιτών απ τις αδηφαγες διαθέσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και των προθυμων μνημονιακων κυβερνήσεων..

Οι πολίτες του Περιστεριου εκφράζουν την αμεριστη συμπαράσταση τους στον κομμουνιστή Δημαρχο ,που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους υποταγμενους δημοτικους άρχοντες που έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε τεχοκρατες λογιστες αδιαφορωντας για την επιδείνωση των εργασιακων σχέσεων αποτελώντας προνομιακους και θλιβερους συνομιλητές του κυρίου Φουχτελ..

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment