PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται επικίνδυνη


Για προσχηματική ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό για την τραγωδία στο Μάτι κάνει λόγο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας επισημαίνοντας πως όχι μόνο ήταν καθυστερημένη αλλά δεν συνοδεύτηκε τότε από μία, έστω, αποπομπή κυβερνητικού στελέχους.

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγορεί την κυβέρνηση πως αντέδρασε καθυστερημένα στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κάνοντας λόγο για διαχειριστική ανεπάρκεια σε όλα τα ζητήματα.

«Λυπούμαι να πω ότι η κυβέρνηση με την αβελτηρία της, την ελλιπή προετοιμασία της, τα λάθη διαχείρισης και την αδυναμία συντονισμού που επιδεικνύει σε κάθε αφορμή, αποδεικνύεται επικίνδυνη» τονίζει χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως έγιναν αλλεπάλληλα λάθη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η κυβέρνηση ψάχνει για δικαιολογίες ενώ απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί αυθαίρετης δόμησης τονίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει να απαντήσει αν ανέστειλε και γιατί, με εντολή ποίου και με ποιο σκεπτικό, πράξεις κατεδάφισης αυθαιρέτων, σε εφαρμογή μάλιστα τελεσίδικων αποφάσεων της Δικαιοσύνης.

«Κυρίως, όμως, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στα αρμόδια υπουργεία, ότι δεν μπορούν συνεχώς να αντιπολιτεύονται την… αντιπολίτευση όταν υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα, με ημερομηνίες και ονόματα, για τη στάση τους στο ζήτημα των αυθαιρέτων. Μέχρι να δώσουν πειστικές απαντήσεις, στην κυβέρνηση παραμένουν απολογούμενοι και για αυτό το ζήτημα».

Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Δένδιας τονίζει πως μετά την 20ή Αυγούστου οι πολίτες θα συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο ότι τίποτε δεν αλλάζει στην οικονομία της καθημερινότητας, από την υποτιθέμενη «καθαρή έξοδο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment