PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Ντοκιμαντέρ «Ωδή στη Λέσβο»


Ντοκιμαντέρ με τίτλο Ωδή στη Λέσβο, δημιούργησε ο βραβευμένος Σύρος σκηνοθέτης, Ντάλα Ντερκί.

To ντοκιμαντέρ, αποτίει φόρο τιμής στους Έλληνες νησιώτες που ζουν σε ένα μικρό ψαροχώρι της Λέσβου και έχουν σώσει τη ζωή σε περίπου μισό εκατομμύριο πρόσφυγες.

“Μπορείς πραγματικά να αγνοήσεις τι γίνεται μπροστά στα μάτια σου; Επειδή αύριο θα μπορούσα να είμαι εγώ. Θα μπορούσα να είμαι επάνω στη βάρκα με την οικογένειά μου και θα ήθελα να με βοηθήσουν”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ψαράς Στάθης Βαλάμιος ο οποίος παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ.Johnnie Walker Fisherman Stratis Valamios features

Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η θετική διάθεση και οι προσπάθειες διάσωσης από πλευράς των κατοίκων της Λέσβου των προσφύγων που έφταναν δια θαλάσσης στο νησί, οι οποίοι ανήλθαν σε περίπου μισό εκατομμύριο.

Πριν 12 μήνες, η ζωη του Στρατή άλλαξε ριζικά καθώς συμμετείχε για μήνες στη διάσωση προσφύγων από τη θάλασσα. Το χωριό του, με πληθυσμό μόλις 150 κατοίκους, έγινε η πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έφταναν στις ακτές, στη προσπάθεια να δραπετεύσουν από τη φρίκη του πολέμου και αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Η “Ωδή στη Λέσβο” σκηνοθετήθηκε από τον βραβευμένο από το Φεστιβάλ Ταινιών Sundance, Talal Derki, ο οποίος, πρόσφυγας και ο ίδιος από τη Συρία, χαρακτήρισε το πρότζεκτ ως βαθιά προσωπικό, επηρεασμένο από τις εμπειρίες ζωής του στη Συρία και την Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ ξεκίνησε να προβάλλεται από χθες, Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης. Δείτε το τρέιλερ…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment