PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Πρόοδος αλλά και ανοιχτά θέματα


Για επίτευξη προόδου και «καλή συνεργασία» της Ελλάδας με τους θεσμούς έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας του Eurogroup, ωστόσο τόνισε ότι χρειάζεται δουλειά πάνω στα ανοιχτά ζητήματα.

Όπως ανέφερε, η δουλειά αυτή πρέπει να εστιαστεί πάνω στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, σε δημοσιονομικά ζητήματα, αλλά και στο ταμείο για την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων αποτελεί «κλειδί» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί επί τάπητος η «αποπολιτικοποίηση» της Δημόσιας Διοίκησης, τόνισε ωστόσο ότι έχει κρίσιμη σημασία.

Μοσκοβισί: Δύσκολες αλλά αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις

Τη δυσκολία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων αναγνώρισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε ωστόσο ότι είναι απαραίτητη η υλοποίησή τους. «Δεν θα γίνουν ευκολότερες αν καθυστερήσουν», συμπλήρωσε.

Μιλώντας μετά το πέρας το Eurogroup, εμφανίστηκε εκ νέου αισιόδοξος πως από το δεύτερο εξάμηνο η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, εφόσον διατηρηθεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση σε όλα τα πεδία, εξήγησε και εξέφρασε την ελπίδα η πρώτη αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καθολικό Πάσχα, δηλαδή τα τέλη Μαρτίου.

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης.

Υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόοδος σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα και ότι βρίσκεται εντατική δουλειά σε εξέλιξη σε τεχνικό επίπεδο.

Όπως είπε, η δουλειά αυτή πρέπει να συνεχιστεί με γρήγορο ρυθμό για να επιστρέψουν στην Αθήνα οι θεσμοί «όσο πιο σύντομα γίνεται».

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα σημείωσε κάποια πρόοδο

«Κάποια» πρόοδο διαπίστωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

Όπως είπε, έχει εκταμιευθεί το ένα τέταρτο του ποσού που συμφωνήθηκε στο ελληνικό πρόγραμμα.

Υπάρχει πάντα ανησυχία για τη ρευστότητα, αλλιώς δεν θα είχαμε πρόγραμμα, ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ ωστόσο τόνισε ότι βραχυπρόθεσμα δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment