PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες


Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα κεντρικά και νότια και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αργά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην Κέρκυρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν έως το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, οπού πιθανόν το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρές στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματα). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, ωστόσο από αργά τη νύχτα ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην Κέρκυρα).
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου μέχρι το μεσημέρι στην Πελοπόννησο (κυρίως τα παραθαλάσσια τμήματα) και μέχρι το απόγευμα στη Στερεά και πιθανόν την αττικοβοιωτια και τη νότια Εύβοια θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, οπού θα είναι τοπικά ισχυρές έως το βράδυ στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το βράδυ νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά αρχικά στο Ιόνιο, πιθανόν κατά διαστήματα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές) και από το βράδυ στη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Leave a Comment