PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νετανιάχου: Σημαντικά αποθέματα αερίου στην Ανατ. Μεσόγειο


Τα «σημαντικά ενεργειακά αποθέματα στο Ισραήλ», τα «μικρότερα ενεργειακά αποθέματα -αλλά εντούτοις σημαντικά- στην Κύπρο» και τα «πιθανά ενεργειακά αποθέματα κάτω από τις ακτές της Κρήτης», μπορεί να στηρίξουν εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ακόμα και μέσω του EastMed, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι «ο EastMed εθεωρείτο αδύνατος πριν από ενάμιση χρόνο και έκτοτε έχουμε ξεκινήσει να το ερευνούμε πιο συστηματικά και μεθοδικά».

Επεσήμανε δε ότι η αρχική έρευνα από μια ελληνο-ιταλική εταιρεία, εκτίμησε ότι το σχέδιο είναι εφαρμόσιμο, εφικτό και κερδοφόρο.

«Επομένως τώρα πηγαίνουμε στην επόμενη φάση και πάμε να το ελέγξουμε ακόμη πιο προσεκτικά», σημείωσε.

Περιγράφοντας τις σχέσεις των δύο χωρών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της στρατιωτικής εκπαίδευσης, επισημαίνοντας και τη βοήθεια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών της Χάιφα τον περασμένο Νοέμβρη.

«Σίγουρα, στα θέματα ασφάλειας και στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, είναι πάντα ωραίο να έχεις φίλους», τόνισε, κάνοντας επίσης λόγο για συνεργασία και στον τομέα της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment