PeristeriNews.gr
Editorial

Να μην χυθεί άλλο αίμα στους δρόμους του Περιστερίου


Καθημερινά αρκετά δυσάρεστα γεγονότα γίνονται γνωστά με νέους που χάνουν τις ζωές τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Την περασμένη εβδομάδα δυο νέα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή σε δρόμους του Περιστερίου.

Το κείμενο αυτό δεν έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και γράφτηκε με σκοπό να συγκεντρώσει την προσοχή νέων ανθρώπων που κυκλοφορούν με το αυτοκίνητο ή την μηχανή τους.

Η βασική αρχή για ένα νέο οδηγό αλλά και τους παλιότερους είναι η αντίληψη και η δυνατότητα να οδηγήσεις μετά από μια όμορφη βραδιά που βγήκες με την παρέα σου και κατανάλωσες αλκοόλ.

Άλλωστε ο βασικός λόγος ατυχημάτων τις βραδινές ώρες είναι η κατανάλωση αλκοόλ και μετέπειτα η υψηλές ταχύτητες.

Αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας όταν βγαίνουμε με την παρέα μας ή ένα αγαπημένο πρόσωπο μας για ποτό είναι ότι εάν δεν καταφέρουμε ποτέ να επιστρέψουμε δεν θα έχουμε ποτέ ξανά την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και να τους εξηγήσουμε για ποιο λόγο κάναμε το λάθος και ήπιαμε εκείνο το βράδυ. Σίγουρα αυτό το ερώτημα θα πλανάται στη σκέψη τους για πάντα και δεν θα έχουν την δυνατότητα να μας ρωτήσουν σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο.

Εκτός αυτού σε περίπτωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να μην χάσουμε μόνο τη ζωή μας αλλά να οδηγήσουμε μαζί μας στο θάνατο και κάποιον άλλο αθώο άνθρωπο που ενδεχομένως να μην έχει πιεί και να τον περιμένουν στο σπίτι του οι δικοί του άνθρωποι.

Η επιλογή της κατανάλωσης αλκοόλ και στην συνέχεια της οδήγησης μπορεί να γίνει μια και καλή αναστρέψιμη από τη στιγμή που θα καταλάβουμε ότι για ένα βράδυ που θα είμαστε οι οδηγοί της παρέας δεν χρειάζεται να πιούμε. Δεν είναι μαγκιά να πιείς και να οδηγήσεις την παρέα σου στο σπίτι. Μαγκιά είναι να τους οδηγήσεις στο σπίτι με ασφάλεια.

Πάντα στα τροχαία ατυχήματα όπως είπαμε και παραπάνω δύο είναι οι επικρατέστεροι λόγοι. Αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα.

Δυστυχώς η υπερβολική ταχύτητα είναι κάτι που συναρπάζει τους νέους και τους κάνει να διασκεδάσουν. Όλοι κάποια στιγμή τρέξαμε λίγο παραπάνω με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μας και νιώσαμε ότι πετάμε. Νιώσαμε σε άλλη διάσταση.

Είναι κρίμα όμως να χάνονται ανθρώπινες ζωές 18 και 19 χρονών (και παραπάνω) που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι όλοι οι δρόμοι έχουν ένα όριο ταχύτητας και η υπέρβασή του μπορεί να αποβεί μοιραία.

Είναι αναγκαία η διαπαιδαγώγηση των παιδιών πάνω σε κάποια πρότυπα. Το πιο σημαντικό είναι να μάθουν ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία και να αναπτύξουν λίγο παραπάνω ταχύτητα και να πιούν αλκοόλ σε στιγμές όμως που η ζωή τους δεν θα κρέμεται σε μια κλωστή. Γιατί η παιδεία του σήμερα αναφορικά με την οδήγηση είναι μηδενική.

Από τη στιγμή μάλιστα που ο καθένας μπορεί να πάρει δίπλωμα με τον τρόπο που είναι ευρέως γνωστός.

Απευθυνόμενος λοιπόν στους νέους ανθρώπους τους προκαλώ στην επόμενη έξοδό τους να μην πιούνε!

Να μην αναπτύξουν υπερβολική ταχύτητα!

Θα δουν και οι ίδιοι ότι θα νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους και θα είναι πλέον σίγουροι ότι θα συνεχίσουν αν βλέπουν το χαμόγελο της κοπέλας τους και της οικογένειας τους!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment