PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νίκη των Χριστινοδημοκρατών στη Σαξονία δείχνουν τα exit polls


Το νέο αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία καταφέρνει να εκλέξει βουλευτές σε ένα κρατιδιακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα το απόγευμα.

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ κέρδισε τις τοπικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας οι οποίες διεξήχθησαν σήμερα, ενώ -για πρώτη φορά- το νέο αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταφέρνει να εκλέξει βουλευτές σε ένα κρατιδιακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες στο κρατίδιο στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας), η CDU διατηρεί την εξουσία στη Σαξονία, αλλά θα έχει για πρώτη φορά εντός Βουλής έναν αντίπαλο στα δεξιά της: την AfD.

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, που κυβερνούν στη Σαξονία από την επανένωση της Γερμανίας, κερδίζουν συγκεντρώνοντας σχεδόν το 40% των ψήφων. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke), ενώ την Τρίτη οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Η AfD, που ιδρύθηκε στις αρχές του 2013 εκφράζοντας κατά κύριο λόγο όσους αντιτίθενται στη διάσωση του ευρώ, ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις καταλαμβάνοντας το 10% των ψήφων.

Ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας Στάνισλαβ Τίλιχν πάντως πρέπει να αναζητήσει νέο κυβερνητικό εταίρο εάν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) μείνουν εκτός του κρατιδιακού κοινοβουλίου στην Δρέσδη, όπως υποδεικνύουν τα exit polls.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment