PeristeriNews.gr
Οικονομία

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις πτωχευμένες επιχειρήσεις


Η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με στόχο τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και με αναπτυξιακό προσανατολισμό θεσμικού πλαισίου για την επαναλειτουργία υπό πτώχευση, πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο συντονιστής του ΚΥΣΟΙΠ, Δημήτρης Κοντοφάκας, ο συντονιστής του ΚΥΣΚΟΙΠ, Γιάννης Ευσταθόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων υπουργείων.

Η Ομάδα Εργασίας, στην οποία θα μετάσχουν τα υπουργεία Εργασίας και Δικαιοσύνης, θα ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο που θα παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αναλάβουν επιχειρήσεις που βρίσκονται σε προ-πτωχευτικό ή πτωχευτικό στάδιο, ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Στόχος είναι η ανάπτυξη κοινωνικών-συνεταιριστικών εγχειρημάτων να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη αναπτυχθεί διάλογος με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μέσω της τεχνικής βοήθειας εξετάζεται η ευρωπαϊκή εμπειρία και οι πρακτικές που ισχύουν σε διάφορες χώρες.

Ο στόχος που τέθηκε είναι οι προπαρασκευαστικές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους ώστε από τις αρχές του 2018 να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment