PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέες προτάσεις της κυβέρνησης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ


“Τέθηκαν στο τραπέζι νέες προτάσεις, τις ακούσαμε και θα πάμε στην εκτελεστική επιτροπή για να τις συζητήσουμε. Έγινε μία πολύ καλή συζήτηση”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο συνδικαλιστής, η επιτροπή θα συνεδριάσει σε μία ώρα, οπότε θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στην ημέρα.

Σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε χθες και αφορά κακούργημα και πλημμέλημα δήλωσε: “Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά, ξέρουν ποιοι είμαστε, ας έρθουν να μας συλλάβουν”.

Όταν του ζητήθηκε να δώσει ένα “στίγμα” των προτάσεων, δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες.

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησαν να περάσουν την είσοδο του μεγάρου και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

maximoy-episodeia_poe-ota

Στόχος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ήταν να βρεθεί λύση για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Κατατέθηκε η ρύθμιση

Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα που συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί σήμερα στην ολομέλεια προς ψήφιση.

Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες.

Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις ανάγκες τους.

Π. Σκουρλέτης: Κανείς δεν θα μείνει άνεργος

Δεν πρόκειται να χάσει κανένας συμβασιούχος στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι το όριο ηλικίας για συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις αυξάνεται από τα 45 στα 50 έτη, ενώ έκανε λόγο και για λελογισμένη μοριοδότηση καθώς δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί κάποιος κλειστός, φωτογραφικός διαγωνισμός.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες βελτιώσεις στην τροπολογία μέχρι αύριο το πρωί οπότε θα εισαχθεί για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Δήλωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων, ενώ εξέφρασε την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι ώστε να καταργηθεί η διάταξη από τον λεγόμενο «νόμο Ραγκούση» που παρέχει αυτή τη δυνατότητα στους δήμους.

Αποκάλεσε «σκληρή ιδεοληψία» τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκχώρηση σε ιδιώτες της καθαριότητας, ενώ χαρακτήρισε ως ατόπημα την ενέργεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να καλέσει ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς δεν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment