PeristeriNews.gr
Editorial

Μόνος του εναντίον όλων…


Όσο περνάνε οι μέρες, η ένταση χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας συνεχίζει να κλιμακώνεται… Ο “δικτάτορας” Ερντογάν τίθεται αντιμέτωπος με όλους…

Τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα ΕΕ-Τουρκίας ήταν οι ολλανδικές αρχές να απαγορεύσουν την προσγείωση στην Ολλανδία της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τσαβούσογλου ταξίδευε αεροπορικώς για το Ρότερνταμ, για να παραστεί σε συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα, όταν οι ολλανδικές αρχές δεν του επέτρεψαν να προσγειωθεί. Μόλις μαθεύτηκε αυτό, ο Ερντογάν εξερράγη, λέγοντας με σκληρά λόγια: «Είστε απομεινάρια των Ναζί και φασίστες».

Ο Ερντογάν με τη ρητορική που χρησιμοποιεί (πέραν της Ελλάδας, όπου εκεί έχει ξεφύγει για τα καλά, αψηφώντας ακόμα και τη συνθήκη της Λωζάνης και συνεχίζοντας αμείωτα τις προκλήσεις και την ανόητη τακτική αμφισβήτησης των ελληνικών συνόρων), καθώς επίσης και με τις πράξεις στις οποίες προβαίνει, έχει καταφέρει να εναντιώσει όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, με μερικούς απο αυτούς να λαμβάνουν μέτρα εναντίον του, όπως η Ολλανδία και η Σουηδία, ακόμα και η “χρηματοδότρια” Γερμανία.

Μόλις σήμερα (12/3), ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι είναι δύσκολη η συνέχιση της συνεργασίας με την Τουρκία στο θέμα της οικονομικής βοήθειας, εξαιτίας της διαμάχης για την καμπάνια Τούρκων υπουργών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη σύλληψη του τουρκο-γερμανού δημοσιογράφου στην Τουρκία. «Υπό τις συνθήκες αυτές είναι φυσικά εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επί του θέματος αυτού» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο δίκτυο ZDF. «Δεν θέλουμε να το κλιμακώσουμε, όλοι στη γερμανική κυβέρνηση είναι σύμφωνοι, αυτό που θέλουμε είναι η Τουρκία να επιστρέψει στη λογική».

Επιπλέον, σήμερα (12/3), είχαμε άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της κλιμάκωσης της έντασης, όπου η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, οδηγήθηκε με αστυνομική συνοδεία στα σύνορα της Ολλανδίας με την Γερμανία καθώς οι ολλανδικές αρχές της είχαν απαγορέψει να απευθυνθεί προς ένα πλήθος υποστηρικτών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε συγκεντρωθεί έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.

Ο τσαμπουκάς που “πουλάει” ο κύριος Ερντογάν, φαίνεται οτι τελικά δεν θα του βγει σε καθόλου καλό. Μόνο στη χώρα του θα καταφέρει να είναι ο κυρίαρχος. Έκεί, στην Τουρκία, που τον φοβούνται οι πάντες έπειτα απο το αποτυχημένο πραξικόπημα. Έκτος των συνόρων, φαίνεται να χάνει την ισχύ του και δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να πάψουν να έχουν κάθε είδους διπλωματική και οικονομική επαφή οι Ευρωπαίοι μαζί του. Θέμα χρόνου είναι να του γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η ακραία, “φασιστική” πολιτική που χρησιμοποιεί. Αν γίνει αυτό, όσες εξουσίες και να πάρει στη χώρα του, δεν θα έχουν κανένα αντίκρυσμα…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment